نارگیل: مواد غذایی کامل

نارگیل یک میوه کامل از خانواده درختان نخل است و یکی از مواد غذایی بسیار ضروری برای میلیون ها نفر در جنوب و جنوب شرق آسیا و جزایر اقیانوس آرام می باشد که تحت شرایط آب و هوای گرمسیری رشد می کند.

پزشکان از خواص موجود در برگ، ریشه و میوه درخت نارگیل برای درمان برونشیت، دل درد، سوختگی، سرماخوردگی، یبوست، سرفه، سنگ کلیه، صفرا، تب، آنفلونزا، زخم و درد معده، اسهال خونی، کچلی و… استفاده می کنند.

بطورکلی نارگیل یک غذای کامل و سرشار از کالری، ویتامین و مواد معدنی است. شما می توانید با خواص درمانی و غذایی نارگیل بیشتر آشنا شوید.

خواص درمانی نارگیل

1) 100 گرم مغز (گوشت سفید) نارگیل، 354 کیلوکالری دارد که بسیاری از آن را چربی و پروتئین تشکیل می دهد. اگرچه مغز نارگیل در مقایسه با سایر هسته های خوراکی، بطور نامتناسبی چربی های اشباع شده بالا دارد، با این حال نارگیل برای سلامتی ضروری است. به عبارتی دیگر در گذشته محققان تصور می کردند که اسیدهای چرب اشباع شده در نارگیل احتمال ابتلای افراد به بیماری های قلبی را افزایش می دهد، اما امروزه ثابت شده که اسیدهای چرب اشباع شده در روغن نارگیل نه تنها حملات قلبی را افزایش نمی دهد بلکه در کاهش میزان کلسترول بد (LDL) و کنترل میزان چربی خون موثر بوده و در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین و سکته های قلبی مفید است.

2) آب نارگیل یک نوشیدنی بسیار با طراوت بخصوص برای تشنگی تابستان های گرمسیری است. آب نارگیل با مجموعه کاملی از قند ساده، الکترولیت ها، مواد معدنی، مواد فعال زیستی مانند سیتوکینین و آنزیم هایی مانند اسید فسفاتاز، کاتالاز، دهیدروژناز، پراکسیداز، پلیمراز و…، به هضم غذا و سوخت و ساز کمک می کند. به همین دلیل مصرف روزانه نارگیل از اضافه وزن جلوگیری می نماید. این ماده غذایی مقوی، به راحتی قابل هضم است و باعث سوختن سریع تر کالری های مصرفی می شود.

مطالعات پژوهشی نشان می دهد که سیتوکینین ها (مانند کینتین و ترانس زیاتین) در آب نارگیل، بطور قابل توجهی ضد پیری، ضد سرطان و ضد لخته می باشند.

3) وجود ویتامین ها، آهن، فسفر، کلسیم، مس، روی، منگنز، منیزیم، پتاسیم و پروتئین در شیر نارگیل، آن را به یک غذای کامل تبدیل کرده است که با شیر برابری می کند. در گذشته، شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و از آن برای رفع سنگ کلیه استفاده می کردند. همچنین از شیر نارگیل برای معالجه ورم ناشی از تجمع آب اضافی در بدن نیز استفاده می شد.

4) از تقطیر مغز (گوشت سفید) نارگیل، روغن نارگیل بدست می آید که خواص و کاربردهای فوق العاده ای دارد. تقویت حافظه، درمان کمر درد و معالجه بیماری های پوستی، بخش کوچکی از خواص روغن نارگیل می باشند.

  • روغن نارگیل، یک نرم کننده بسیار عالی است و مرطوب کننده طبیعی برای پوست محسوب می شود. روغن نارگیل بهترین گزینه برای پیشگیری از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست است. نارگیل تاثیرات فراوانی بر پوست دارد و مصرف آن از طریق خوراکی (خوردن) نیز رطوبت و شادابی پوست را تامین می کند و صرفاً نیازی به استعمال پوستی روغن آن نیست. در عین حال اسیدیته روغن نارگیل، برای تعادل PH پوست نیز مناسب است و مانع از چربی زیاد یا خشکی بیش از حد پوست می شود. بررسی ها نشان می دهد استفاده از این روغن باعث لایه برداری طبیعی سلول های مرده پوست شده و مانند یک کرم ضد آفتاب طبیعی نیز عمل می کند.
    درمان اگزما، خارش های پوستی، حساسیت و آماس پوستی از دیگر خواص روغن نارگیل برای پوست است. تحقیقات نشان می دهد در روغن نارگیل، ترکیباتی وجود دارد که پوست را از ابتلا به پیری زودرس، شل شدن و افتادگی محافظت می کند.
  • روغن نارگیل برای حفظ سلامتی و شادابی مو نیز موثر است. بطوریکه ماساژ مداوم سر با روغن نارگیل، شوره سر را از بین می برد، حتی اگر پوست سر خشک و حساس باشد. در گذشته از روغن نارگیل برای از بین بردن شپش سر استفاده می کردند. از خواص دیگر روغن نارگیل، درمان موهای آسیب دیده و خشک است. پروتئین موجود در این روغن برای سلامت مو مورد نیاز بوده و به رشد سریع تر موها کمک می کند.
  • لوریک اسید، کاپریک اسید و کاپریلیک اسید از اسیدهای ضروری و مورد نیاز بدن می باشند که در روغن نارگیل نیز وجود دارند. لوریک اسید در بدن انسان به مونولورین تبدیل می شود. مونولورین یک ترکیب شیمیایی است که وظیفه آن مقابله با انواع میکروب ها می باشد و قدرت دفاعی بدن را افزایش می دهد. نوزادان، لوریک اسید مورد نیاز را از شیر مادر بدست می آورند.
  • تری گلیسیریدهای زنجیره ای و اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل، از ابتلا به بیماری های کبدی و کیسه صفرا جلوگیری کرده و در دفع سنگ کلیه موثر است. همچنین مصرف روغن نارگیل در کنترل میزان قند خون موثر بوده و باعث ترشح انسولین می شود.
  • روغن نارگیل حاوی مقادیر فراوانی مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای سلامت بدن بوده؛ و همچنین دارای ترکیباتی است که در افزایش جذب این مواد در بدن نقش مهمی ایفا می کند. از این رو، مصرف روزانه این میوه برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان و پوسیدگی دندان ها موثر است.

5) خوشبو کننده دهان، برطرف کننده درد مثانه و ضعف کبد از دیگر خواص دارویی نارگیل است.

ارزش غذایی 100 گرم از مغز (گوشت سفید) تازه نارگیل:

انرژی: 354 کیلو کالری (1482 کیلو ژول)
کربوهیدرات: 15.23 گرم
پروتئین: 3.3 گرم
چربی کل: 33.49 گرم
کلسترول: 0 میلی گرم
فیبر غذایی: 9 گرم

ویتامین ها:

  • تیامین (B1): 0.066 میلی گرم
  • ریبوفلاوین (B2): 0.020 میلی گرم
  • نیاسین (B3): 0.540 میلی گرم
  • اسید پانتوتنیک (B5): 0.3 میلی گرم
  • پیریدوکسین (B6): 0.054 میلی گرم
  • اسید فولیک یا فولات (B9): 26 میکروگرم
  • ویتامین A (آ): 0 IU
  • ویتامین C (ث): 3.3 میلی گرم
  • ویتامین E (ای): 0.24 میلی گرم
  • ویتامین K (کا): 0.2 میکروگرم

پروتئین ها:

  • تریپتوفان: 0.039 گرم
  • ترئونین: 0.121 گرم
  • ایزولوسین: 0.131 گرم
  • لوسین: 0.247 گرم
  • لیزین: 0.147 گرم
  • متیونین: 0.062 گرم
  • سیستین: 0.066 گرم
  • فنیل آلانین: 0.169 گرم
  • تیروزین: 0.103 گرم
  • والین: 0.202 گرم
  • آرژینین: 0.546 گرم
  • هیستیدین: 0.077 گرم
  • آلانین: 0.170 گرم
  • اسید اسپارتیک: 0.325 گرم
  • اسید گلوتامیک: 0.761 گرم
  • گلیسین: 0.158 گرم
  • پرولین: 0.138 گرم
  • سرین: 0.172 گرم

الکترولیت ها:

  • سدیم: 20 میلی گرم
  • پتاسیم: 356 میلی گرم

مواد معدنی:

  • کلسیم: 14 میلی گرم
  • مس: 0.435 میلی گرم
  • آهن: 2.43 میلی گرم
  • منیزیم: 32 میلی گرم
  • منگنز: 1.500 میلی گرم
  • فسفر: 113 میلی گرم
  • سلنیوم: 10.1 میکروگرم
  • روی: 1.10 میلی گرم

مواد مغذی – گیاهی:

  • بتاکاروتن: 0 میکروگرم
  • فیتواسترول: 47 میلی گرم

نارگیل یک ماده غذایی بسیار سالم است که می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. تاکنون هیچ واکنش آلرژیک از مصرف آن گزارش نشده است. همچنین مغز شیرین و خوشمزه آن، برای دوران بارداری نیز مناسب می باشد. سلامتی شما آرزوی ما است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «نارگیل: مواد غذایی کامل»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت SELF Nutrition Data به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا