لقمه های انگلیسی

پروتئین چیست؟

پروتئین ها مولکول های بزرگی هستند که از اسیدهای آمینه تشکیل شده اند و سازنده تک تک سلول های بدن ما به شمار می آیند. پروتئین ها اجزای سازنده ماهیچه ها هستند و بدون آنها هیچ گونه عملکرد بدنی اتفاق نمی افتد. به عبارتی در صورت کافی نبودن پروتئین مصرفی، بدن شروع به سوزاندن پروتئین استخوان ها، اندام ها و قلب می کند و در نتیجه سلامت فرد به خطر می افتد.

پروتئین ها همچنین استخوان ها، غضروف ها و خون را سالم نگه می دارند، مو، پوست و ناخن ها را بازسازی و تغذیه و سیستم ایمنی را تقویت می کنند. وجود پروتئین کافی باعث می شود، بدن در درمان خود کارآیی موثرتری داشته باشد.

در این مقاله شما می توانید با مطالعه چند سوال با پروتئین ها بیشتر آشنا شوید.

چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
مصرف کالری زیاد (چه پروتئین باشد، چه کربوهیدرات یا چربی) به افزایش وزن منجر می شود. مصرف پروتئین زیاد، علاوه بر افزایش وزن می تواند مشکلات دیگری از جمله مشکلات گوارشی ایجاد و کلیه را دچار مشکل کند. میزان توصیه شده مصرف پروتئین، روزانه ۴۶ گرم برای خانم ها و ۵۶ گرم برای آقایان در رده سنی ۱۹ تا ۷۰ سال است. اگر پروتئین بیشتری مصرف کنید، پروتئین اضافی دفع یا به صورت چربی های اشباع ذخیره می شود. بیشتر منابع پروتئینی حاوی چربی های اشباع هستند و مصرف زیاد آنها می تواند کلسترول بد خون را افزایش دهد و بیماری های قلبی را به دنبال داشته باشد.

بعد از تمرینات ورزشی مواد پروتئینی مصرف کنیم؟
هنگام تمرینات ورزشی فیبرهای ماهیچه ای از هم گسیخته می شوند. پروتئینی که توصیه می شود در طول یک تا دو ساعت بعد از ورزش یا در طول روز مصرف شود، به بازسازی سریع تر ماهیچه ها کمک می کند. این پروتئین، آنچه را که مصرف شده، جایگزین می کند و فیبرهای ماهیچه ها را تعمیر می نماید و به حالت اولیه باز می گرداند. هر چقدر فعالیت فیزیکی بیشتری داشته باشید، به پروتئین بیشتری نیاز دارید.

منابع با کیفیت پروتئین
منابع مختلف پروتئین از نظر کیفیت یکسان نیستند و اسیدهای آمینه مختلفی را تامین می کنند. مواد غذایی حاوی اسیدهای آمینه ضروری یا اسیدهای آمینه ای که توسط بدن ساخته نمی شوند، پروتئین های کامل نامیده می شوند و غالباً در منابع حیوانی وجود دارند. بوقلمون، شیر، مرغ، سفیده تخم مرغ، ماهی و گوشت گاو یا گوساله بدون چربی از منابع با کیفیت پروتئین به شمار می آیند. سبزیجاتی مانند نخودفرنگی نیز میزان قابل توجهی پروتئین دارند. کشک و پنیر کم چرب نیز گزینه های خوبی هستند.

پروتئین های ناکامل، میزان کمی از آمینو اسیدهای ضروری را دارند و موادی مانند لوبیا و برنج را شامل می شوند. مصرف ترکیبی از این منابع پروتئین ناکامل می تواند اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را تامین کند.

آیا مشکلات گوارشی بر جذب پروتئین تاثیر می گذارد؟
هضم و جذب پروتئین در معده و روده انجام می شود و مشکلات گوارشی در این اندام ها در جذب پروتئین مانع ایجاد خواهد کرد.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

مقاله علمی و آموزشی «پروتئین چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقالات وب سایت های muscleandfitness.com و lifehack.org ترجمه شده توسط یاسمین مشرف از روزنامه جام جم، به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

کسب و کار شما

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. بخش های الزامی با * مشخص شده اند. *

*