پروتئین چیست؟

پروتئین‌ها مولکول‌های بزرگی هستند که از اسیدهای آمینه تشکیل شده‌اند و سازنده تک تک سلول‌های بدن ما به شمار می‌آیند. پروتئین‌ها اجزای سازنده ماهیچه‌ها هستند و بدون آنها هیچ گونه عملکرد بدنی اتفاق نمی‌افتد. به عبارتی در صورت کافی نبودن پروتئین مصرفی، بدن شروع به سوزاندن پروتئین استخوان‌ها، اندام‌ها و قلب می‌کند. در نتیجه سلامت فرد به خطر می‌افتد.

پروتئین‌ها همچنین استخوان‌ها، غضروف‌ها و خون را سالم نگه می‌دارند. مو، پوست و ناخن‌ها را بازسازی و تغذیه و سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. وجود پروتئین کافی باعث می‌شود، بدن در درمان خود کارآیی موثرتری داشته باشد.

در این مقاله شما می‌توانید با مطالعه چند سوال با پروتئین‌ها بیشتر آشنا شوید.

چقدر پروتئین مصرف کنیم؟

مصرف کالری زیاد (چه پروتئین باشد، چه کربوهیدرات یا چربی) به افزایش وزن منجر می‌شود. مصرف پروتئین زیاد، علاوه بر افزایش وزن می‌تواند مشکلات دیگری از جمله مشکلات گوارشی ایجاد و کلیه را دچار مشکل کند. میزان توصیه شده مصرف پروتئین، روزانه 46 گرم برای خانم‌ها و 56 گرم برای آقایان در رده سنی 19 تا 70 سال است. اگر بیشتر مصرف کنید، پروتئین اضافی دفع یا به صورت چربی‌های اشباع ذخیره می‌شود. بیشتر منابع پروتئینی حاوی چربی‌های اشباع هستند و مصرف زیاد آنها می‌تواند کلسترول بد خون را افزایش دهد و بیماری‌های قلبی را به دنبال داشته باشد.

بعد از تمرینات ورزشی مواد پروتئینی مصرف کنیم؟

هنگام تمرینات ورزشی فیبرهای ماهیچه‌ای از هم گسیخته می‌شوند. پروتئینی که توصیه می‌شود در طول یک تا دو ساعت بعد از ورزش یا در طول روز مصرف شود، به بازسازی سریع‌تر ماهیچه‌ها کمک می‌کند. این پروتئین، آنچه را که مصرف شده، جایگزین می‌کند. فیبرهای ماهیچه‌ها را تعمیر می‌نماید و به حالت اولیه باز می‌گرداند. هر چقدر فعالیت فیزیکی بیشتری داشته باشید، به پروتئین بیشتری نیاز دارید.

منابع با کیفیت پروتئین

منابع مختلف پروتئین از نظر کیفیت یکسان نیستند و اسیدهای آمینه مختلفی را تامین می‌کنند. مواد غذایی حاوی اسیدهای آمینه ضروری یا اسیدهای آمینه‌ای که توسط بدن ساخته نمی‌شوند، پروتئین‌های کامل نامیده می‌شوند و غالباً در منابع حیوانی وجود دارند. بوقلمون، شیر، مرغ، سفیده تخم مرغ، ماهی و گوشت گاو یا گوساله بدون چربی از منابع با کیفیت پروتئین به شمار می‌آیند. سبزیجاتی مانند نخودفرنگی نیز میزان قابل توجهی پروتئین دارند. کشک و پنیر کم‌چرب نیز گزینه‌های خوبی هستند.

پروتئین‌های ناکامل، میزان کمی از آمینو اسیدهای ضروری را دارند و موادی مانند لوبیا و برنج را شامل می‌شوند. مصرف ترکیبی از این منابع پروتئین ناکامل می‌تواند اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را تامین کند.

آیا مشکلات گوارشی بر جذب پروتئین تاثیر می‌گذارد؟

هضم و جذب پروتئین در معده و روده انجام می‌شود و مشکلات گوارشی در این اندام‌ها در جذب پروتئین مانع ایجاد خواهد کرد.

منابع

  1. muscleandfitness.com
  2. lifehack.org
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا