خواص درمانی کفیر

کفیر از بیش از هزار سال پیش به عنوان یک محصول خوراکی شفابخش نزد مردم قفقاز شناخته شده است. از قارچ کفیر برای تولید کفیر استفاده می شود. این دانه ها چیزی شبیه به گل کلم یا تکه هایی از مرجان های دریایی هستند که جنسی شبیه ژله دارند و شامل انواع باکتری های مفید و مخمرهای زنده هستند. بطور طبیعی این دانه ها ابعادی بین 5 تا 25 میلیمتر دارند و رنگ آنها در طیف سفید تا کرم و زرد است.

بهترین کفیر، کفیری است که خود شما در منزل و با قارچ زنده کفیر تولید کنید. پس وقتی صحبت از خواص کفیر می شود، منظور ما کفیری است که بطور طبیعی از تخمیر شیر بوسیله قارچ های زنده کفیر توسط خود شما تهیه شده است. به این ترتیب دوغ های صنعتی که کارخانه ها به عنوان کفیر تولید می کنند، اصلاً خواص کفیر طبیعی را ندارند.

بطورکلی کفیر یک مایع شبیه دوغ ماست است که حاصل فعالیت تخمیری بیش از 50 نوع مختلف باکتری و تک سلولی مفید است، که در شکلی شبیه قارچ در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی دارند. قارچ کفیر نیز یک موجود زنده است که با تخمیر انواع شیر یک سوپر پروبیوتیک طبیعی را برای ما فراهم می آورد که در بین تمامی خوردنی های روی زمین مقام اول خوردنی های پروبیوتیک را دارد.

در این مقاله شما می توانید با خواص درمانی کفیر آشنا شوید.

خواص کفیر

دشمن سرسخت سرطان

تحقیقات پزشکی نشان داده که مصرف مواد غذایی تخمیری باعث از بین رفتن انواع مختلفی از تومورهای سرطانی در حیوانات آزمایشگاهی می شود. به عنوان مثال در تحقیقی که در ژورنال علم لبنیات انتشار یافته، نشان داده که مصرف روزانه کفیر باعث جلوگیری از رشد سلول های سرطانی سینه می شود و مقاومت سلولی بدن (Immune Cells) در مقابل دچار شدن به انواع بیماری ها را افزایش می دهد.

تقویت کننده سیستم ایمنی

هرگاه قسمتی از بدن مثلاً گلویتان چرک کرد و نیاز به آنتی بیوتیک پیدا کردید، حتماً 2 لیوان کفیر را روزانه مصرف کنید تا تاثیر شگرف آن را در بهبودی خود ببینید. تحقیقات بسیاری نشان داده است که کفیر با داشتن انواع مواد مفید و تولید آنتی باکتریال های طبیعی، باعث بالا رفتن سیستم مقاومت بدن شما در مقابل انواع بیماری ها بخصوص سرماخوردگی ها شده و بدنی سالم را به شما هدیه می دهد.

درمانگر بیماری های زنان

کفیر با داشتن باکتری های بسیار مفید و خاصیت ضد قارچ و میکروبی که دارد بطور شگفت آوری باعث بهبود و گاهاً درمان بیماری های زنانگی بر اثر قارچ و رفع سوزش های آن می شود. برای درمان این گونه بیماری ها علاوه بر تناول مداوم کفیر که باعث تنظیم و درمان دستگاه گوارش و ادرار خواهد شد، برای چند شب کفیر خالص را مانند کرم های مخصوص این کار، در موضع دوش بگیرید یا در یک تشت آب ولرم یک لیوان کفیر را مخلوط کرده و برای نیم ساعت در تشت نشسته تا از شر سوزش های دیوانه کننده بر اثر قارچ های عفونی، راحت شوید.

توصیه اکید می کنیم، در هر حال اول به پزشک متخصص مراجعه کنید و در صورت تشخیص پزشک و عفونت بر اثر قارچ از کفیر برای درمان کمکی استفاده کنید.

شادی بخش

کفیر با داشتن ماده کمیاب تریپتوفان و انواع اسید آمینه های ضروری، اثر قرص های آرام بخش را به صورت طبیعی و بدون هیچگونه ضرر جانبی دارد. تحقیقات نشان داده، مصرف مداوم کفیر باعث آرامش بیشتر و داشتن روحیه شادتر خواهد شد. مصرف روزانه یک لیوان مخلوط با یک قاشق عسل از افسردگی های فصلی جلوگیری می کند.

منبعی سرشار از ویتامین ها

کفیر با داشتن گستره زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی یک جایگزین طبیعی برای قرص های صنعتی ویتامین و مینرال است. مدت ها است که می دانیم، سلامتی ما وابسته به سلامتی سلول های ما است و سلامتی سلول های ما وابسته به ویتامین ها و مواد معدنی است. کفیر می تواند نقش بسیار پُر رنگی در رفع گرسنگی سلول های بدن ما مانند پوکی استخوان ایفا کند. مطمئن باشید بعد از یک ماه مصرف روزانه کفیر، تاثیر شگرف آن را در افزایش سلامتی و شادابی پوست و موی خود خواهید دید.

ضد آلرژی و سم زدایی قوی

اسید لاکتیک خاص (Dextrorotatory) تولید شده در فرآیند تخمیر شیر، یکی از مواد فوق العاده مفید و بسیار کمیاب برای سلول های بدن ما است. این ماده باعث از بین رفتن انواع قارچ ها و سم های تولید شده در بدن ما می شوند. به عنوان مثال سمی که تولید نوعی قارچ در انواع آجیل بخصوص بادام زمینی می کند، باعث حساسیت در بسیاری از انسان ها می شود. مصرف روزانه کفیر می تواند با از بین بردن قارچ های میکروسکوپی و سموم آنها در بدن ما که عوامل آلرژی زا هستند به درمان انواع حساسیت ها کمک شایانی کند.

با توجه به باکتری های زنده و مفید، کفیر در مداوای انواع اسهال و بیماری های دستگاه گوارش بخصوص روده های کوچک و بزرگ شهره است. تحقیقات نشان داده، کودکانی که معده ای ضعیف دارند و با خوردن بعضی از مواد غذایی مانند میوه های بهاری، گرفتار مشکل اسهال می شوند، با خوردن مداوم کفیر مشکل شان حل می شود.

تنظیم کننده فشار خون

تحقیقات نشان داده است که خوردن یک لیوان کفیر در هر 24 ساعت، پس از یک ماه تاثیر بسیار زیادی در کاهش فشار خون و ماندن در محدوده نرمال فشار دارد. همچنین مصرف کفیر با کاهش کلسترول بد خون (LDL) نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های قلبی – عروقی دارد.

جوان کننده پوست و مو

کفیر با تنظیم کردن باکتری های داخل دستگاه گوارش و کبد و ایجاد سلامتی بیشتر در آنها و با داشتن مواد معدنی کمیابی چون بیوتین باعث بهبود بسیار زیاد در پوست و موی شما خواهد شد. برای دیدن این تغییر هر شب یک لیوان کفیر را قبل از خواب بنوشید و پس از یک ماه پوست و موی خود را با قبل مقایسه کنید و تاثیر معجزه آسای این ابرخوردنی را مشاهده کنید.

همچنین با استفاده از کفیر به عنوان ماسک پوست می توانید پوستی شفاف و بدون لک داشته باشید. برای اینکار 2 قاشق غذاخوری کفیر را با یک قاشق چایخوری روغن بادام تلخ مخلوط کنید و هر شب روی پوست خود مالیده و پس از 20 دقیقه صورت خود را بشویید.

سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «خواص درمانی کفیر»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

بیشتر بدانید…

پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک مجموعه ای از باکتری های مفید زنده هستند که باعث هضم غذا، پاکسازی روده از مواد مضر و تولید انواع ویتامین و آنتی بیوتیک های طبیعی در دستگاه گوارشی ما می شوند.

آیا کفیر پناهگاهی برای میکروارگانیسم ها است؟

کفیر به عنوان یک فوق غذا شناخته می شود که دارای فواید سلامتی بسیاری از جمله بهبود هضم غذا، کاهش فشار خون و سطح گلوکز خون است. با مطالعه 15 نمونه کفیر توسط گروه EMBL دانشگاه پیمیل کمبریج، محققان دریافتند که گونه غالب باکتری لاکتوباسیلوس موجود در دانه های کفیر نمی تواند به تنهایی در شیر زنده بماند. با این حال، هنگامی که گونه ها مختلف با هم کار می کنند، از متابولیت های یکدیگر در محیط کفیر تغذیه کرده و در واقع تولیدات هر یک غذای دیگری را تامین می کند. در واقع همکاری بین میکروارگانیسم های موجود در کفیر آن را به گونه ای نادر در غذاهای تخمیری تبدیل کرده که حاوی گونه های متعدد با سرعت رشد، متابولیت ها و در نتیجه خواص مختلف است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا