چگونه احساسات منفی به بدن و سلامت شما آسیب میرساند؟

احساس تنها یک کلمه زیبا نیست! بلکه این موضوع مستقیماً بر شیوه زندگی ما تاثیر میگذارد. احساسات منفی مانند اضطراب، استرس، ترس، خشم، حسادت، کینه و شک بر سلامتی شما تاثیر میگذارند.
در ادامه شما میتوانید بخشی از تاثیرات احساسات منفی بر بدن را مطالعه نمایید.
اثر انواع احساسات منفی بر سلامتی
خشم
خشم اگر به سرعت و با روشی سالم ابراز شود، برای سلامتی مفید است. البته خشم با تاثیر بر توانایی استدلال شما، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی را افزایش میدهد. خشم موجب برانگیخته شدن واکنش جنگ و گریز در بدن و ترشح هورمونهای استرس مانند آدرنالین، نورآدرنالین و کورتیزول در بدن میشود. در نتیجه ناحیه آمیگدال مغز که به تجربه احساسات مربوط میشود، بیش از حد واکنش نشان میدهد و جریان خون بیشتری را به ناحیه پیشانی مغز که مسئول استدلال است، تحمیل میکند.
این جریان خون اضافی موجب ایجاد اختلال در فرآیند تفکر شما میشود و به همین دلیل است که میگویند کسی که عصبانی است دیگر هیچچیز و هیچکس را نمی بیند. به علاوه، خشم موجب تنگتر شدن عروق خونی و تپشهای ناگهانی قلب و افزایش تنفس و فشار خون میشود و دیواره شریانها را تخریب میکند. خشم با افزایش کورتیزول، تا 40 درصد روند بهبود زخم را کُند میکند و با افزایش مقدار سیتوکین (مولکول ایمنی که موجب تحریک التهاب میشود) خطر ابتلا به التهاب مفاصل، دیابت و سرطان را افزایش میدهد.
نگرانی
نگرانی مزمن میتواند محرک مشکلاتی برای سلامتی شما باشد. در واقع نگرانی بر طحال تاثیر میگذارد و معده را ضعیف میکند. همچنین موجب تغییر در عملکرد نوروترانسمیترها (انتقال دهندههای عصبی) مخصوصاً سروتونین میشود. بنابراین زمانی که نگران میشوید، بدنتان مواد شیمیایی را دریافت میکند که منجر به ناراحتی یا ضعف معدهتان میشود. نگرانی یا حساسیت روی یک موضوع منجر به بروز مشکلاتی مانند حالت تهوع، اسهال، اختلال معده و بیماریهای مزمن میشود. نگرانی بیش از حد موجب میشود از سلامتی خود غافل شوید و آرامش روانیتان به هم بریزد و در نهایت به سختی از یک خواب آرام لذت ببرید.
غصه
از میان تمام احساساتی که در دوران زندگی خود تجربه میکنید، عمر غصه از همه بیشتر است. غصه خوردن موجب ضعیف شدن ریهها و بروز خستگی و تنگی نفس میشود. غصه با تنگ کردن راه هوایی موجب ایجاد اختلال در جریان تنفس میشود. وقتی از احساس غصه و ناراحتی لبریز هستید، هوای دم و بازدم به راحتی در ریهها جریان پیدا نمیکند و شما را مبتلا به حملات آسم یا دیگر مشکلات تنفسی خواهد کرد. غصه از قلب منشاء میگیرد، ریهها را تخریب میکند و سپس به خود قلب آسیب میرساند. اگر ریهها تخریب شوند، به علائمی مانند سرفه، تنگی نفس و… دچار میشوید. غصه خوردن موجب ابتلا به یبوست و کاهش اکسیژن خون میشود. وقتی احساس ناراحتی میکنید، جلوی اشکهای خود را نگیرید. چون اشک ریختن به تخلیه احساسات شما کمک میکند.
استرس
استرس در حد خفیف برای سلامتی سودمند است و به عملکرد بهتر شما کمک میکند. اما اگر زیاد شود، منجر به افزایش فشار خون، آسم، زخمهای گوارشی و سندروم روده خواهد شد. استرس عامل بروز بیماریهای قلبی است و موجب افزایش فشار خون و کلسترول میشود. با علائمی مانند سردردهای میگرنی، دندان قروچه، تپش قلب، سرگیجه، خستگی، بیخوابی، حالت تهوع و کاهش یا افزایش اشتهاء، خودش را نشان میدهد و در ادامه به مشکلات بیشماری از جمله آسم، ریزش مو، زخم و خشکی دهان، اختلالات روانی مانند بیخوابی، سردرد، بیماریهای قلبی و فشار خون، درد گردن و شانه، دردهای اسکلتی – عضلانی، کمردرد، تیکهای عصبی، جوشهای پوستی و بیماریهای گوارشی مانند التهاب معده و روده بزرگ منتهی میشود.
ترس
ترس موجب بروز اضطراب و در نتیجه تخریب کلیهها، غدد آدرنال و سیستم باروری افراد میشود. یک موقعیت ترسآور موجب کاهش انرژی شده و بدن با کاهش تنفس و جریان خون از خودش دفاع میکند که در نتیجه قلبتان کُند شده و دستها و پاهایتان از ترس یخ میزنند. وقتی میترسید کلیهها بیشتر از همه تحت تاثیر قرار میگیرند چون بخشی از مغز که کنترل آنها را بر عهده دارد کُند میشود. در نتیجه به تکرر ادرار دچار میشوید. ترس، غدد آدرنال را وادار میکند هورمون استرس بیشتری ترشح کنند که تاثیر مخربی بر بدن دارد. این حس در کودکان با شب ادراری نمود پیدا میکند که ارتباط زیادی با اضطراب و احساس عدم امنیت دارد.
تنفر
نفرت میتواند سلامتی رودهها و قلبتان را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به درد قفسه سینه، فشار خون بالا و تپش قلب شود. همچنین بدن در واکنش به آنها هورمون استرس تولید میکند که خودش به بالا رفتن غیرطبیعی فشار خون و ضربان قلب کمک میکند. نفرت برای کبد نیز مضر است. مولکولهای فشردهای که در بازدم چنین افرادی وجود دارد حاوی سمومی هستند که به کبد و کیسه صفرا آسیب میرسانند.
حسادت
حسادت مستقیماً مغز، کیسه صفرا و کبد را هدف میگیرد و همچنین حواس شما را از تمام چیزهای دیگر پرت کرده و متوجه خودش میکند. بنابراین فکر و توانایی مشاهدهتان دچار اختلال میشود و در تشخیص چیزهایی که درست مقابل شما هستند دچار خطا میشوید. حسادت همچنین تاثیر منفی روی کیسه صفرا دارد. تولید بیش از حد هورمونهایی که خونرسانی به کبد را کُند میکنند، منجر به بر هم خوردن تعادل صفرا و در نتیجه موجب ممانعت از سمزدایی در بدن، ضعف سیستم ایمنی، بیخوابی، افزایش فشار خون، ضربان قلب و سطح آدرنالین و کلسترول میشود. همزمان با حسادت، سیستم سمپاتیک بدن به زانو در میآید و ضربان قلب و فشار خون به صورت ناگهانی بالا میرود.
در پایان، مشاهده فیلم کوتاه زیر که به توصیف احساسات منفی و سرکوب نکردن آنها میپردازد، نیز خالی از لطف نخواهد بود!
منابع
- مهری سیمایی. مجله موفقیت.
کلیپ واقعااااااااااااااااااااااا عالیییییییییییییییییییی بود واقعاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا عالیییییییییییییییییییییییی
نهایتا ترس هست که باید کنترل بشه که اونم با یاد خدا همه چیز حل میشه