خمیر دندان به تنهایی جلوی پوسیدگی یا حساسیت دندان را نمیگیرد
شیوع پوسیدگی دندان و حساسیت آن منجر به تولید انبوه خمیر دندانهایی در بازار شده که مدعی شدهاند میتوانند این مشکلات را برطرف کنند. از آنجا که تا 20 سال پیش چنین خمیر دندانهایی اصلاً وجود نداشتند، بسیاری از برندها با ویژگیهای گوناگون به بازار عرضه شدهاند.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، مطالعات دانشگاه برن در کشور سوئیس نشان میدهند هیچکدام از 9 برند خمیر دندان تست شده در این آزمایش، از دندانها در برابر تخریب و ساییدگی آنها محافظت نمیکنند.
محققان تاکید دارند این خمیردندانها تنها میتوانند به عنوان مکمل و نه درمان، مورد استفاده قرار گیرند. پوسیدگی دندان به چندین فاکتور بستگی دارد. از آن جمله میتوان به مسواک زدن و مهمتر از آن، رژیم غذایی اشاره کرد. چون مواد غذایی و نوشیدنی در نتیجه فرآیندهای صنعتی به شدت اسیدی میشوند.
آنها با آزمایش 8 خمیر دندان ضدپوسیدگی و حساسیت که همگی آنها در کشورهای اروپایی و برزیل یافت میشدند، به مدت 5 روز تاثیر یکبار مسواک زدن در روز را روی مینای دندانهایی که اسیدی شدهاند، بررسی کردند. همه این خمیردندانها موجب از بین رفتن سطح دندان طی دوره 5 روزه شدند و هیچکدام بهتر از سایرین نبودند. این آزمایش همچنین نشان میدهد برخی خمیردندانها بیشتر از بقیه مینای دندان را از بین میبرند.