اعتیاد به فست فود

تبلیغات

علم اعتیاد به مواد غذایی در مراحل اولیه خود می باشد، با این حال جای تعجب نیست اگر بشنویم برخی از مواد غذایی می توانند اعتیاد آور باشند. البته انجمن روانشناسی آمریکا، اعتیاد به مواد غذایی را به رسمیت نمی شناسد؛ اما مطالعات نشان می دهند انسان و موش به برخی غذاها پاسخی بسیار شبیه اعتیاد به مواد مخدر داده اند.

می دانیم هدف اصلی از غذا خوردن، پر کردن شکم و سیر شدن نیست. با پیشرفت های پزشکی، بیماری ها نیز پیشرفته و بسیار شده اند. یکی از مهم ترین علت های بیماری؛ همان چیزی است که نام غذا به آن داده و می خوریم. چقدر عالی بود با انتخاب مواد غذایی سالم، سلامتی را هم به خود هدیه می دادیم. البته هیچ وقت دیر نیست و اگر حواس تان باشد به آنچه که می خورید، شما می توانید سالم بمانید.

محققان به موش های آزمایشگاهی سوسیس و کالباس و… داده و با بررسی رفتارهای فیزیولوژی و روحی – روانی این موش ها به این نتیجه رسیدند که رفتار آنها شبیه موش هایی است که به مورفین اعتیاد دارند. سپس به سراغ گروهی از افراد آمدند و زمانی که عکس غذاهای مورد علاقه شان را نشان آنها دادند، عکس العمل این افراد مانند معتادان به کوکائین بود.

در این مطالعات دقیقاً شرایط معتاد به مواد غذایی بیان نشده است. اما کسی که با دیدن یک سینی شیرینی کنترل خود را از دست می دهد، نوعی اعتیاد دارد. شما هم این احساس را تجربه کرده اید؟! خب مسلماً این احساس میل شَدید و وسوسه مصرف را برای اسفناج تجربه نکرده اید! متاسفانه به نظر می رسد هیچ کس میلی به مصرف مواد سالم برای بدن ندارد. ما کالری و چربی، شکر و نمک را که به آرامی بدن مان را از بین می برند و مدارهای مغزی را به هم می ریزند، نمی خواهیم و جالب است که فست فودها (Fast Food) دارای همه این مواد بد هستند. به غذای رستوران ها و غذاهایی که به سرعت آماده می شوند مانند انواع ساندویچ، فست فود یا غذای حاضری گفته می شود. مطالعات نشان داده اند تغییرات شیمیایی که غذاهای حاوی شکر و نمک و چربی در مغز انسان ایجاد می کنند با تغییرات حاصل از مصرف مواد مخدر مانند کوکائین یکسان است.

تبلیغات
حراج کفش مردانه با بهترین قیمت و پرداخت درب منزل در های یو استور

فست فودها ارزان بوده و باعث میل شدید و پرخوری می شوند. آنها پر از چربی، شکر و نمک و کافئین می باشند. تمام موادی که در حال حاضر به عنوان مواد اعتیاد آور به مواد غذایی شناخته می شوند در فست فود موجود است.

خوردن فست فود باعث عدم کنترل و تنظیم گرسنگی شده و سبب انتشار هورمون لذت بخش دوپامین، مشابه هروئین یا کوکائین می شود. در شرایط عادی وقتی انسان از انجام کاری لذت ببرد از مغز موادی به نام دوپامین ترشح می شود تا سعی در تکرار آن عمل شود. از آثار مواد مخدر نیز فعال شدن روند لذت بردن مغز و تکرار مصرف مواد می باشد. گیرنده های دوپامین تمایل به دریافت دوپامین بیشتر دارند، بنابراین شما نیازمند به خوردن بیشتر و بیشتر فست فود می شوید؛ دقیقاً همان چیزی که صاحبان این صنعت می خواهند.

توجه داشته باشید خوردن های بیشتر و بیشتر، اضافه وزن و چاقی را نیز به همراه دارند. سلامتی شما آرزوی ما است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «اعتیاد به فست فود»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقالات وب سایت HowStuffWorks به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا