اگر زنبور عسل نبود، چه میشد؟
در یک روز زیبا به پیک نیک رفتهاید و پس از چند دقیقه پهن کردن پتو روی چمنها و باز کردن ساندویچ، سالاد میوه و کیک گیلاس؛ مهمان ناخواندهای به جمعتان اضافه میشود. آن یک زنبور عسل است که در اطراف سرتان وزوز میکند. شاید بخواهید با حرکتی سریع و ضربتی این مزاحم بالدار را بکشید، اما بهتر است کمی فکر کنید. چون جمعیت زنبورهای عسل در حال کاهش میباشد.
نتایج تحقیقات وزارت کشاورزی ایالات متحده نشان میدهد در طول فصل زمستان 2013 – 2014 بیش از 23 درصد از زنبورهای عسل در بررسی کلنیها فوت کردهاند. در حقیقت بیش از 20000 گونه زنبور (در مجموعه پرده بالان) که برای زندگی ما بسیار حیاتی هستند، در معرض خطر میباشند.
خب؛ اگر هیچ زنبورعسلی وجود نداشته باشد، چه اتفاقی میافتد؟ شما میتوانید با نقش مهم زنبور عسل، آشنا شوید.
نقش زنبور عسل در طبیعت
زنبورها از شهد و گرده گیاهان تغذیه میکنند. زنبور عسل شهد را به عسل تبدیل میکند و همچنین در سفرهایش! گرده را از گیاهی به گیاه دیگر منتقل مینماید و در نتیجه، عمل گرده افشانی انجام میشود. در واقع آنها حدود 70 درصد از محصولات غذایی را از جمله سیب، آوکادو، خیار، کدو و… را گرده افشانی میکند. بسیاری از طعم دهندههای غذایی و اجزای سازنده تغذیه ما در نتیجه مستقیم کارهای زنبورعسل بدست میآیند. بنابراین نقش بسیار مهمی در کشاورزی و تامین مواد غذایی جهان بازی میکند و مطمئناً بدون زنبور عسل با مشکلات بسیاری مواجه میشویم. چون رشد حدود یک سوم از تمام مواد غذایی که مصرف میکنیم متکی به فعالیتهای زنبور میباشد.
اگر زنبورهای عسل وجود نداشته باشند، ما دیگر مواد غذایی متنوعی در اختیار نخواهیم داشت.