در زمان آلودگی هوا چه بخوریم؟

هر سال با آغاز سرد شدن هوا، افزایش آلودگی بخصوص در شهرهای بزرگ به موضوعی مهم تبدیل می‌شود. عوارض ناشی از افزایش آلاینده‌ها بر سلامت مردم، اهمیت توجه به این مشکل را بیشتر می‌کند. افرادی که در مناطق آلوده به دود زندگی می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی قرار دارند.

آلودگی هوا همچنین بیماری‌های قلبی – عروقی و مرگ ناشی از آن را زیاد می‌کند. هنگام آلودگی هوا، افراد زودرنج‌تر، پَرخاشگرتر، عصبانی‌تر و کم تحمل‌تر می‌شوند. در اثر پدیده گلخانه‌ای در فصل سرما، گازهای مضر به سطح زمین بر می‌گردند و وارد ریه‌های ما می‌شوند. آلودگی هوا روی بافت‌های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق تاثیر فراوانی دارد.

اگرچه ظاهراً روش‌های تاثیرگذار و مطمئنی برای مقابله با آلودگی هوای زمستانی وجود ندارد، با این حال باید حداقل تلاش کرد تا با شیوه‌های طبیعی بدن را محافظت کرده و تاثیر اثرات نامطلوب این شرایط را کاهش داد.

آلودگی هوا برای ریه‌ها، پوست و بخصوص برای کودکان بسیار مضر است. بنابراین حتماً باید تلاش کنید این اثرات منفی را تا حد امکان خنثی کنید. در این مقاله شما می‌توانید با شیوه‌های طبیعی و خوراکی برای کاهش اثرات آلودگی هوا بر بدن آشنا شوید.

خوراکی‌های مناسب زمان آلودگی هوا

مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهید.

هنگام بروز آلودگی هوا برای کاهش صدمات به دستگاه تنفسی و التهابات دستگاه گوارش ناشی از این آلودگی، مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهید. نکته قابل توجه این است که با توجه به وجود کلسیم موجود در شیر، نقش کاهندگی در جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده را دارد.

از سوی دیگر در زمان آلودگی هوا، جذب ویتامین د (D) از طریق پوست به شدت کاهش می‌یابد. به همین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولاً هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین D از شیوع بالایی برخوردار است. افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطرهای آلودگی با سرب قرار می‌گیرند.

اثر مثبت منیزیم

منیزیم به دلیل خواص کاهندگی جذب سرب و کادمیوم، در روزهایی که هوا آلوده است بسیار توصیه می‌شود. بنابراین مصرف انواع سبزیجات با رنگ تیره که از این ماده مغذی غنی هستند توصیه می‌شود. بطورکلی برای کاهش زیان‌های آلودگی هوا باید مصرف سبزیجات و میوه‌جات افزایش یابد. کلم بروکلی، کرفس، نخود سبز، اسفناج، گوجه فرنگی، کاهو، پرتقال، لیمو، سیب و نارنگی در این زمینه موثر هستند.

اثر مثبت روی

روی (زینک) از آن دسته مواد مغذی است که در هوای آلوده، دفع سرب را بالا می‌برد و از این طریق زمان تماس این ترکیبات زیان بار را در بدن به حداقل می‌رساند. از این رو توصیه می‌شود مواد غذایی زیر را نیز در زمان‌های مواجهه با آلودگی هوا در تغذیه خود بگنجانید: فرآورده‌های دریایی، عدس و جوانه گندم.

ماسک‌های طبیعی استفاده کنید.

آلودگی هوا برای اپیدرم پوست مخرب است و باعث می‌شود پوست حساس شده و روند پیری آن سرعت بیشتری بگیرد. برای اینکه اجازه ندهید پوست شما دچار چین و چروک زود هنگام شود لازم است مراقبت‌های روزانه‌ای از آن داشته باشید. یادتان باشد که ذرات ریز معلق هوا در سلول‌های ما نفوذ می‌کنند و از آنجایی که پوست در خط مقدم بدن و در معرض هوا قرار دارد، بیشتر در تماس با این ذرات قرار می‌گیرد. بنابراین لازم است که از این سد ظریف و حساس دفاع کرد.

در ابتدا باید به فکر تمیز کردن پوست باشید. برای اینکار لازم است هر شب علاوه بر پاک کردن آرایش پوست، به دقت آن را تمیز کنید. بهتر است شب‌ها از ماسک‌های طبیعی آب پرتقال، آب سیب، آب انار، آب زرشک و خیار استفاده کنید و در انتها پوست خود را با گلاب بشویید. دقت داشته باشید زیاده‌روی در مصرف موضعی گلاب باعث تیره شدن پوست می‌شود.

مایعات بنوشید.

نکته قابل توجه دیگر این است که از نوشیدن کافی مایعات بخصوص آب غافل نشوید.

توجه داشته باشید در بین خوراکی‌های مناسب زمان آلودگی هوا، فست فودها، کنسروها و بطورکلی غذاهای آماده جایی ندارند. سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

1. دکتر سحر یوسفی (گیاه‌شناس دارویی). مجله زن روز.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا