طرز تهیه ترشی شلغم
مواد لازم جهت تهیه ترشی شلغم:
- شلغم متوسط: 5 عدد
- سیر تازه: 4 حبه
- چغندر یا کلم قرمز: چند تکه جهت خوش رنگ شدن ترشی
- برگ بو: 2 عدد
- سرکه سفید: یک لیوان
- آب: 2 لیوان
- نمک: یک قاشق چایخوری
- گلپر: یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای تهیه ترشی شلغم، ابتدا شلغم ها را پوست کنده و مانند سیب زمینی خلالی خرد می کنیم. در یک قابلمه مناسب آب، سرکه، نمک، گلپر، فلفل سیاه و برگ بو را ریخته و روی حرارت می گذاریم تا جوش بیاید بعد شلغم های خلالی شده را در قابلمه ریخته و چند دقیقه می جوشانیم. سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و برگ بو را در آورده (دور انداخته) و شلغم ها را از قابلمه خارج کرده و کنار می گذاریم.
در این فاصله سیرها را پوست کنده، ورقه ای برش داده، شسته و کنار می گذاریم تا کامل آب اضافه اش گرفته شود.
ظرف شیشه ای مناسبی را که دهانه آن گشاد باشد در نظر گرفته و لایه به لایه شلغم، چند تکه چغندر یا کلم قرمز (برای خوش رنگ شدن ترشی) و چند ورقه سیر را در آن می ریزیم تا وقتی که مواد تمام شود. سپس محتویات داخل قابلمه را که کمی خنک شده روی مواد می ریزیم، طوری که روی آنها را کامل بگیرد. در نهایت درب ظرف را محکم بسته و در جای خنکی مانند یخچال گذاشته و بعد از چند روز استفاده می کنیم.
منابع
مقاله آموزشی «طرز تهیه ترشی شلغم»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.