8 فایده مهم چای
در حالی که به جوشانده یا خیسانده بسیاری از گیاهان، دانه ها و میوه هایی که در آب جوشانده می شوند چای می گویند، اما چای اصیل از گیاه کاملیا سینسیس بدست می آید که در چین و هند و برخی کشورهای خاورمیانه یافت می شود. تنها گونه های چای اصیل، چای سبز، سیاه، سفید و اولانگ هستند. با اینکه هر نوع از این چایی ها خواص مخصوص به خود را دارند، اما همه انواع آن خواصی مشترک نیز دارا می باشند.
8 فایده مهم چای عبارتند از:
1) جلوگیری و درمان سرطان
مطالعات مختلفی نشان داده اند که میان نوشیدن چای و جلوگیری از ابتلا به سرطان هایی مانند ریه، پوست، سینه، روده و مثانه ارتباط وجود دارد. چای حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از آسیب های سلولی جلوگیری می کنند، حالتی که در آن خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد.
چای همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و به پاکسازی بدن از سموم آسیب زا و سرطان زا کمک می کند. به این ترتیب می توان بیان نمود که چای به درمان سرطان کمک می کند. یک پژوهش در دانشگاه میسوری نشان داده که استفاده از چای سبز در موش ها، به کاهش 80 درصدی میزان سلول های تومورهای سرطان پروستات منجر شده است. یافته های یک پژوهش آزمایشگاهی در اسکاتلند نیز نشان می دهد که استفاده از ترکیب دارای زردینه (رنگدانه زرد) چای سبز به کاهش تومورهای سرطانی کمک می کند.
2) سرشار از آنتی اکسیدان
همه انواع چای دارای زردینه هستند که نوعی از آنتی اکسیدان های قوی می باشند. این زردینه ها توانایی پاکسازی بدن از سلول های آسیب زا را دارند و به سیستم گردش خون کمک می کنند و از سرطان و دیگر بیماری ها جلوگیری می نمایند. این زردینه ها همچنین می توانند به جوان ماندن سلول های بدن و بخصوص سلول های پوست کمک کنند.
3) تقویت سیستم ایمنی
چای می تواند با افزایش تعداد سلول های خونی از نوع موسوم به سلول تی در بدن، سیستم ایمنی را تقویت کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده که چای حاوی عناصری است که به عملکرد سیستم ایمنی در مقابله با باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها کمک می کند.
4) سلامت قلب
به نظر می رسد چای در جلوگیری از گرفتگی عروق تاثیر دارد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. یک مطالعه در اروپا نشان داده است که نوشیدن تنها سه فنجان چای در روز با کاهش خطر بیماری های قلبی ارتباط مستقیمی دارد. برخورداری چای از آنتی اکسیدان های زیاد نقش مهمی در توانایی مقابله چای با بیماری های قلبی دارد.
5) فشار خون پایین تر
مجله تخصصی پزشکی داخلی آمریکا بر اساس شواهد یک مطالعه گزارش کرده است که نوشیدن 3 فنجان چای سیاه در روز به مدت شش ماه می تواند به کاهش اندکی در فشار خون منجر شود. محققان دانشگاه استرالیا نیز دریافته اند که نوشیدن 8 فنجان چای در روز بطور چشمگیری بر کاهش فشار خون تاثیر می گذارد.
6) کلسترول پایین تر
آنتی اکسیدان های موجود در چای می توانند به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در بدن کمک کنند. این فرآیند با توقف جذب کلسترول بد توسط ماده شیمیایی موسوم به پلیفنول موجود در چای صورت می گیرد.
7) کاهش وزن
مطالعات گروهی از متخصصان تغذیه نشان داده است که نوشیدن 5 فنجان چای در روز با میزانی از کاهش وزن ارتباط دارد.
8) سلامت استخوان ها
مطالعات طولانی مدت بر مصرف کنندگان چای نشان داده که چای ممکن است بر بهبود سلامت، قدرت و تراکم استخوان ها موثر باشد. مصرف مداوم چای می تواند به سلامت استخوان ها منجر شود.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «8 فایده مهم چای»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.