لقمه های انگلیسی

باکتری چیست؟

باکتری ها موجوداتی ریز و میکروسکوپی هستند که در همه جا یافت می شوند. باکتری ها از طریق تقسیم سلولی تولید مثل می کنند، به عبارت دیگر آنها از وسط شکاف بر می دارند و دو نیم می شوند. در این نوع تولید مثل، ماده وراثتی، مضاعف و تقسیم می شود.

تعداد باکتری ها در شرایط مناسب به سرعت افزایش می یابد. یک باکتری پس از ۲۰ دقیقه به دو باکتری و پس از ۴۰ دقیقه به چهار باکتری تبدیل می شود. تعداد آنها با گذشت دو ساعت به ۶۴ عدد می رسد. به این ترتیب پس از ۲۴ ساعت از یک باکتری، ۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ باکتری به وجود می آید.

اگر تکثیر باکتری ها به همین ترتیب ادامه پیدا کند، وزن باکتری های تولید شده ظرف ۷۲ ساعت، ۳۳ هزار برابر وزن کره زمین می شود. البته عملاً چنین امری غیر ممکن است؛ زیرا در این صورت آب و مواد غذایی به زودی در محیط زندگی آنها تمام می شود و دیگر نمی توانند تولید مثل کنند. علاوه بر این، وقتی جمعیت باکتری ها زیاد می شود، آنها موادی مانند اسید، الکل و… تولید می کنند که برای خودشان مضر است و موجب کاهش میزان تولید مثل و افزایش میزان مرگ و میر باکتری ها می شود.

باکتری را در خاک، هوا، آب، بدن موجودات زنده و حتی درون پیکر سایر میکروب ها می توان یافت.

باکتری ها بطورکلی به سه شکل مختلف یافت می شوند. برخی از آنها کروی شکل هستند و کوکوس نام دارند. به باکتری هایی که شکل میله ای دارند، باسیل و به آنهایی که مارپیچی شکل هستند، اسپیریل گفته می شود.

شکل باکتری ها

شکل باکتری ها

عده ای از باکتری ها زیان آور و عده ای دیگر مفید هستند. باکتری ها عامل بسیاری از بیماری ها در انسان، گیاهان و جانوران می باشند. بیماری هایی مانند سل، جذام، ذات الریه، سیاه زخم، تب مالت، دیفتری، وبا، اسهال، مننژیت، مخملک، کزاز، گلو دردهای چرکی، حصبه و سیاه سرفه توسط باکتری ها پدید می آیند، از سوی دیگر، بسیاری از باکتری ها مفید هستند و اثرات مثبتی در زندگی انسان دارند.

باکتری های تجزیه کننده مواد آلی و باکتری هایی که در تهیه مواد غذایی مثل نان، چای، کاکائو و ترشی ها مورد استفاده قرار می گیرند، از نوع مفید می باشند. انواع مواد دارویی، آنتی بیوتیک ها، اسیدها، الکل ها، واکسن ها و برخی از حلال ها را می توان به کمک باکتری ها تهیه کرد.

امروزه ما از بیماری هایی که توسط باکتری ها انتقال می یابند وحشت چندانی نداریم؛ چرا که به کمک داروهای موثری مثل آنتی بیوتیک ها و واکسن ها می توانیم با باکتری ها مبارزه کنیم.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

مقاله علمی و آموزشی «باکتری چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

راهنما و نیازمندی های رایگان خرید و فروش، استخدام و خدمات در ایران

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. بخش های الزامی با * مشخص شده اند. *

*