آیا داروی زنوور به لاغر شدن کمک می کند؟

داروی Orlistat که در ایران با نام زنووِر (Xenover) شناخته می شود، دارویی است که در کاهش وزن به افراد چاق کمک می کند. بطورکلی وقتی غذای حاوی چربی مصرف می کنید، چربی های موجود در غذا، بوسیله آنزیم لیپاز به ذرات کوچک و قابل جذب تبدیل می شوند. لیپاز آنزیمی است که از لوزالمعده به قسمت‌ ابتدایی روده (که دوازدهه خوانده می شود) ترشح می شود. سپس ذرات کوچک چربی توسط روده جذب و در بدن ذخیره می شوند. اما داروی زنوور، آنزیم لیپاز را از کار می اندازد و باعث می شود چربی های موجود در غذا بدون تغییر و تجزیه از سیستم گوارشی رد شده و دفع ‌شوند.

در این مقاله شما می توانید با داروی زنوور و تاثیر آن در لاغری آشنا شوید.

آیا زنوور می تواند به کاهش وزن کمک کند؟

در صورتی که اضافه وزن دارید یا تلاش های قبلی تان برای کاهش وزن بی نتیجه بوده، زنوور می تواند به شما کمک کند؛ اما فراموش نکنید در کنار مصرف زنوور باید رژیم غذایی معقول و متعادلی را دنبال کنید و بطور مرتب ورزش کنید، تا موفق شوید.

زنوور تا چه حد تاثیرگذار است؟

بر اساس نتایج حاصل از مطالعات بالینی، افرادی که همراه با رژیم غذایی، داروی زنوور مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که فقط رژیم می گیرند، بطور میانگین تا 50 درصد کاهش وزن بیشتری را تجربه می کنند. یعنی اگر شما بتوانید فقط با رژیم گرفتن، 6 کیلوگرم وزن کم کنید، با استفاده از زنوور، قادر خواهید بود 9 کیلوگرم از وزن خود را کاهش دهید.

همچنین این مطالعه نشان داده افرادی که از زنوور استفاده کرده اند، نسبت به سایر افراد، کاهش وزن خود را تا مدت بیشتری حفظ کرده اند.

زنوور چگونه باید مصرف شود؟

زنوور به صورت کپسول 120 میلی گرمی عرضه می شود و این دارو را می توان بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد.

به منظور به حداکثر رساندن اثربخشی آن، باید هر روز همراه با وعده های غذایی اصلی، یک کپسول زنوور (حداکثر 3 کپسول در روز) مصرف شود. زنوور را می توان قبل یا هنگام صرف غذا یا بعد از آن (تا یک ساعت بعد از خوردن غذا) مصرف کرد.

اگر یک وعده غذایی را صرف نکرده اید یا در صورتی که وعده غذایی شما فاقد چربی است، به مصرف کپسول زنوور نیاز ندارید.

تاثیرگذاری و اثربخشی زنوور، حداقل 3 ماه بعد از شروع مصرف آن مشخص می شود. اگر این دارو هیچ تاثیری در کاهش وزن شما نداشت، اغلب پزشکان به شما می گویند که مصرف آن را متوقف کنید. اگر به مدت یکسال از زنوور استفاده می کنید، به شما توصیه می کنیم که در خصوص ادامه مصرف، مزایای بالقوه و محدودیت های آن با پزشک مشورت کنید.

چگونه می توانیم حداکثر بهره را از زنوور ببریم؟

  • سعی کنید کالری رژیم غذایی خود را به اندازه 500 کالری در روز کاهش دهید. این کار باعث می شود هر هفته حدود 0.5 کیلوگرم وزن کم کنید.
  • آرام آرام غذا بخورید و از خوردن آن لذت ببرید. در صرف غذا عجله نکنید.
  • بطور مرتب ورزش کنید.
  • اجازه ندهید غذا شما را وسوسه کند. کابینت های آشپزخانه را از خوراکی های ناسالم خالی کنید؛ با این کار دچار وسوسه خوردن غذا نمی شوید.
  • در نظر داشته باشید که کاهش وزن، زمانبر است. بنابراین باید اهداف واقع گرایانه در مورد کاهش وزن در ذهن داشته باشید؛ بهتر است پیشرفت خود در کاهش وزن را بررسی کنید و هرگز از کم کردن وزن ناامید نشوید.

وزن هدف شما چقدر است؟

موفقیت در کاهش وزن، به اهداف واقع گرایانه و دست یافتنی که در ذهن دارید، بستگی دارد. وقتی مصرف زنوور را آغاز کردید، اولین هدف شما از کاهش وزن باید کم کردن 5 درصد از وزن بدن تان در سه ماهه اول باشد.

اگر در کاهش وزن موفق بودید، می توانید مصرف زنوور را ادامه دهید. اما اگر موفق نشدید، نباید دلسرد شوید. پس از شش ماه وقفه، می توانید مجدداً مصرف آن را شروع کنید.

زنوور چه عوارض جانبی دارد؟

عوارض جانبی داروی زنوور، اساساً مربوط به کاهش جذب چربی و دفع آن همراه مدفوع می باشد. علائم آن معمولاً ملایم هستند و بسیاری از افراد هیچ عارضه ای را تجربه نمی کنند. رژیم غذایی کم چربی، احتمال بروز این علائم را کاهش خواهد داد.

شایع ترین عوارضی که ممکن است با مصرف زنوور تجربه کنید؟

  • دل پیچه
  • نفخ
  • مدفوع روغنی و دفع چربی
  • نیاز به دفع فوری مدفوع

غالباً در هفته های اول مصرف زنوور، این عوارض شایع تر هستند و با ادامه مصرف، کمتر می شوند.

مصرف زنوور، چه تاثیری بر سایر داروها دارد؟

همانطور که زنوور، در میزان جذب چربی در سیستم گوارش شما تغییر ایجاد می کند، ممکن است بر جذب سایر داروهایی که مصرف می کنید نیز تاثیر بگذارد (بخصوص اگر با مصرف زنوور، دچار اسهال می شوید). بنابراین در صورتی که داروهای دیگری نیز مصرف می کنید، در خصوص مصرف زنوور با پزشک خود مشورت کنید.

سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «آیا داروی زنوور به لاغر شدن کمک می کند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت Mede Xpress ترجمه شده توسط مجله سلام سلامت، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا