ریشه گیاه چیست؟

ریشه گیاه آن را درون زمین نگه می‌دارد و آب و مواد معدنی یا کانی‌ها را بالا می‌کشند تا با استفاده از آنها غذا ساخته شود. نوک ریشه‌ها نرم است، اما آنها با نیروی حیرت‌انگیزی راه خود را در درون خاک می‌گشایند. ریشه‌ها در تمام جهات پخش می‌شوند و گیاه را محکم درون خاک نگه می‌دارند.

ریشه گیاه معمولاً حالت گسترده دارد. آب، به دلیل خاصیت اسمزی، از خاک به درون ریشه راه می‌یابد و به موهای ریزی می‌رسد که روی بخش‌های جوان‌تر ریشه قرار گرفته‌اند و سپس به سمت مرکز ریشه حرکت می‌کند تا از آنجا به ساقه و برگ‌ها حمل شود. این لوله‌ها و دیواره‌های سخت و محکم آنها، استحکام لازم را به ریشه می‌دهند.

بعضی ریشه‌ها محل ذخیره غذا نیز بشمار می‌آیند. هویج و زردک سرشار از قندها و سایر غذاها هستند که گیاه آنها را برای دوام آوردن در زمستان و تولید برگ‌های جدید در بهار، ذخیره می‌کند.

بسیاری از گیاهان یک ریشه راست برآمده دارند که نشاسته و قند را به عنوان غذا ذخیره می‌کند. بعضی از این ریشه‌ها از ارزش غذایی برخوردارند و کشت می‌شوند. سایر گیاهان، مجموعه‌ای گسترده از ریشه‌های افشان دارند.
بسیاری از گیاهان یک ریشه راست برآمده دارند که نشاسته و قند را به عنوان غذا ذخیره می‌کند. بعضی از این ریشه‌ها از ارزش غذایی برخوردارند و کشت می‌شوند. سایر گیاهان، مجموعه‌ای گسترده از ریشه‌های افشان دارند.

منابع

  • کتاب Kingfisher Science Encyclopedia. تالیف Catherine Headlam. ترجمه محمود سالک. نشر Kingfisher Books. سال 1991.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا