باران اسیدی چیست؟

کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها، مواد شیمیایی را وارد هوا می‌کنند. اتومبیل‌ها نیز هوا را با دودهای سمی آلوده می‌سازند. این سموم نابود نمی‌شوند بلکه با قطره‌های بسیار ریزِ آب در هوا ترکیب شده و اسید به وجود می‌آورند. این مواد اسیدی با باران و برف به زمین می‌بارند و باران اسیدی ایجاد می‌کنند.

ادامه حیات در کره زمین بدون بارندگی ممکن نیست. باران موجب پُر آب شدن رودها و منابع آب شده و به رشد گیاهان کمک می‌کند. گیاهان نیز به نوبه خود اکسیژن می‌سازند که ما برای تنفس به آن نیاز داریم. اما باران اسیدی ماهی‌ها و دیگر جانورانِ رودها و دریاچه‌ها را می‌کُشد، درختان را نابود می‌کند و با از بین بردن باکتری‌های مفید به خاک نیز آسیب می‌رساند. علاوه بر این، بناهای تاریخی سراسر جهان نیز بر اثر باران اسیدی آسیب می‌بینند.

یک سوم جنگل‌های اروپای شمالی بر اثر این باران‌ها نابود شده است. نکته بسیار مهم این است که باد موجب پراکنده شدن آلودگی در مناطقی بسیار دور از محل ایجاد آن می‌شود. به عنوان مثال گازهای سمی ناشی از کارخانه‌های انگلستان ممکن است به صورت باران اسیدی در سوئد ببارد و موجب لطمه‌هایی به محیط زیست شود. به همین دلیل است که برای حل این مسئله نگران کننده باید تمام کشورهای جهان با یکدیگر همکاری کنند.

منابع

  1. کتاب بخوانید و بدانید. ویراستار بی تو ساگال. ترجمه سپیده عندلیب و حسین یاسینی. انتشارات پیکان. اسفند 1384.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا