درمانهای خانگی برای عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز شرایطی است که در آن بدن به دلیل نداشتن لاکتاز (آنزیمی که لاکتوز را به گلوکز و گالاکتوز تبدیل میکند) نمیتواند لاکتوز، قند طبیعی شیر و دیگر فرآوردههای لبنی را هضم کند.
موسسه ملی سلامت آمریکا میگوید: «30 درصد افراد بالای 20 سال، به نارسایی لاکتوز مبتلا خواهند شد. این مشکل میتواند ژنتیکی باشد یا بر اثر مسمومیت یا بیماری روده کوچک ایجاد شود.»
علائم این مشکل که بعد از مصرف مقادیر کم یا زیاد شیر یا مواد لبنی ایجاد میشود شامل اسهال، تهوع، استفراغ، دلپیچه، و نفخ معده است.
خودداری از مصرف شیر و محصولات لبنی، عمدهترین کاری است که برای پیشگیری و درمان عدم تحمل لاکتوز انجام میشود. حبوبات، غلات، خامه و سرشیر از دیگر موادی است که باید از مصرف آنها خودداری شود.
اما راههای طبیعی هم برای مقابله با این عارضه وجود دارد. در این مقاله شما میتوانید با درمانهای خانگی عدم تحمل لاکتوز آشنا شوید.
آبلیمو
مصرف آبلیمو یک راه موثر برای مقابله با مشکلات ناشی از عدم هضم لاکتوز است. به این شکل که آب یک عدد لیموی تازه و مقداری عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و قبل از وعده غذایی میل نمایید.
سرکه سیب
سرکه سیب برای افرادی که به تازگی دچار عدم توانایی در سوخت و ساز لاکتوز شدهاند، مفید است. این ماده غذایی به خنثی کردن اسید معدهای که به دلیل عدم تحمل لاکتوز ایجاد شده، کمک کرده و مشکلات گوارشی را برطرف میکند. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید و روزانه به مدت یک هفته میل نمایید.
ماست و پنیر
ماست پروبیوتیک، حاوی باکتریهای زندهای است که با تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک، سطح لاکتوز را پایین میآورد. مصرف پنیر سخت و پنیر لور پُر چرب برای افراد دچار عدم تحمل لاکتوز توصیه میشود.
نعناع
اگر درد دارید، احتمالاً عوارض جدیتری مانند اسهال را نیز تجربه خواهید کرد. مصرف روزانه چای نعناع به دلیل منتول موجود در نعناع به کاهش درد و تسکین دستگاه گوارش کمک میکند.
سلامتی شما آرزوی ما است.
منابع
- naturalon.com. ترجمه یاسمین مشرف.