خانه / آموزش / سلامتی / تغذیه / کدام مواد غذایی با افتادگی پوست مبارزه می کنند؟
کسب و کار شما

کدام مواد غذایی با افتادگی پوست مبارزه می کنند؟

کلاژن از اجزای اصلی ساختمان سلول های پوستی و فراوان ترین پروتئین موجود در بافت های بدن است. کلاژن سبب ساخت ۳۰ درصد از پروتئین های بدن می شود و همچنین ماده تشکیل دهنده تاندون، استخوان، رباط و پوست نیز است. این ماده باعث فرم دهی پوست، بازسازی و تجدید سلول های مرده و ایجاد مقاومت پوست نیز می گردد.

کلاژن ماده ضروری برای ایجاد خاصیت الاستیک (کشسانی) پوست و جوانسازی آن و همچنین تاخیر در روند پیری سلول هان بدن است. کلاژن با کراتین برای ایجاد استحکام سلول های پوست ترکیب می شود. زمانی که در سنین جوانی به سر می برید پوست، سالم، جوان و سرشار از کلاژن است با گذر زمان انسجام پوست که از طریق کلاژن ها ایجاد شده، از بین رفته و منجر به چین و چروک پوست می شود.

در این مقاله شما می توانید با مواد غذایی آشنا شوید که اضافه کردن آنها به برنامه غذایی تان می تواند به تداوم کلاژن سازی سلول های بدن، کمک کند.

سویا
رژیم غذایی سرشار از محصولات سویا مانند شیر سویا، پنیر و سایر محصولات برای جلوگیری از ایجاد چین و چروک و خطوط روی پوست بسیار مفید هستند. جنیستین ماده تشکیل دهنده موجود در سویا که یک هورمون طبیعی گیاهی است باعث افزایش کلاژن در سلول ها می شود. وجود خواص آنتی اکسیدانی سویا برای محافظت از پوست از طریق مبارزه با رادیکال های آزاد تولید شده در بدن حائز اهمیت است. رادیکال های آزاد باعث تخریب و مرگ سلول های بدن می شوند.

کلم
خانواده کلم بهترین ماده غذایی برای رشد سلول های پوست هستند. کلم بهترین ماده غذایی برای کلاژن سازی است. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی مانند لوتئین، تیوسیانین، گزانتین و سولفورافان است که برای آبرسانی پوست و ایجاد خاصیت الاستیسیته ضروری است.

زیتون
برای داشتن پوست سالم، حتماً زیتون سبز یا سیاه را در برنامه رژیمی خود بگنجانید. زیتون برای تقویت و تولید کلاژن مورد نیاز مفید است.

میوه های قرمز
میوه های قرمز رنگ از جمله انار، تمشک، توت فرنگی و… برای مقابله با پیری زودرس سلول های پوستی مفید هستند. این میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن هستند که یک ماده ضروری برای کلاژن سازی است. لیکوپن از تخریب DNA جلوگیری کرده و در نتیجه باعث عملکرد بهتر آن در بدن می شود. با افزایش سن برای حفظ سلامتی پوست، آنتی اکسیدان ها برای مقابله با پیری زودرس و شادابی پوست نقش فعال دارند.

آوکادو
این میوه سرشار از استروئیدها است که برای کاهش لکه های پوستی مفید می باشد. روغن آوکادو حاوی ویتامین E است که برای مقابله با رادیکال های آزاد و حفاظت پوست در مقابل اکسیداسیون نقش ایفا می کند. آوکادو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است، این اسیدهای چرب مفید در تولید کلاژن نقش ایفا می کنند و برای پوست های خشک و آسیب دیده بهترین گزینه هستند.

هویج
انتخاب میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین گروه A برای کلاژن سازی بسیار مهم هستند زیرا این مواد غذایی تاثیر بسزایی در کاهش روند تخریب کلاژن و الاستیسیته پوست دارند. ویتامین A باعث تحریک غشای میانی پوست می شود. همچنین این ویتامین باعث تقویت جریان خون برای خونرسانی به سطح پوست می شود. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین A از جمله هویج برای ترمیم لایه های شاخی پوست مفید است و باعث حفاظت پوست در مقابل اشعه فرابنفش نیز می شود. ویتامین A باعث کاهش تجمع ملانین که برای پیگمانتاسیون پوست یک ماده ضروری است، می شود و لکه های قهوه ای را روی پوست نمایان می کند. این ماده غذایی برای ایجاد سلامت پوست و نیز جلوگیری از ایجاد آکنه کمک کننده است. برای ریشه کنی سرطان پوست و جلوگیری از مبتلا شدن به آن و تقویت غشای سلولی حتماً به مصرف این نوع ویتامین توجه فرمایید.

اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ دوستدار کلاژن هستند و تاثیر بسیاری در افزایش میزان آن دارند. ماهی هایی مانند ماهی آزاد، ماهی تن، روغن های گیاهی، گردو، بادام هندی و بادام جزو منابع غذایی حاوی امگا ۳ هستند. این مواد غذایی باعث نرمی مفاصل، بهبود وضعیت روده ها و شفافیت هرچه بیشتر پوست می شوند. توجه داشته باشید که مصرف این مواد غذایی باعث کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی و میزان کلسترول بد نیز می شوند.

مرکبات
برای افزایش کلاژن سازی ویتامین C موجود در مرکبات را مورد توجه قرار دهید. این ویتامین یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های ضروری برای خنثی سازی رادیکال های آزاد است. بهترین راه حل برای درمان زخم ها، مصرف ویتامین C است. مصرف مرکبات برای کاهش التهاب حاصل از آفتاب سوختگی و همچنین جلوگیری از بروز چین و چروک حاصل از تخریب سلول های پوستی بسیار مفید است.

سلامتی شما آرزوی ما است.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

مقاله علمی و آموزشی «کدام مواد غذایی با افتادگی پوست مبارزه می کنند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا گزارش راضیه گودرزی در روزنامه همشهری به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

راهنما و نیازمندی های رایگان خرید و فروش، استخدام و خدمات در ایران

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. بخش های الزامی با * مشخص شده اند. *

*