چرا دوام غذاهای منجمد بیشتر است؟

غذا دارای باکتری است. باکتری ها نیز مانند سایر موجودات زنده برای ادامه حیات به آب نیاز دارند.

در دمای معمولی باکتری ها خیلی سریع رشد می کنند و تقسیم می شوند و مواد غذایی را تجزیه می کنند؛ در نتیجه غذا فاسد می شود. دمای داخل فریزر خانه شما حدود 15 درجه سانتیگراد زیر صفر است. بنابراین وقتی غذا را در فریزر می گذارید، آبِ درون غذا منجمد می شود. این اتفاق باعث می شود که باکتری ها غیر فعال شده و با سرعتی کمتر تکثیر شوند. به همین دلیل است که گفته می شود مواد غذایی را می توان با انجماد مدت زمان بیشتری نگهداری کرد.

برای نگهداری مواد غذایی، راه های دیگری نیز هست. مهم ترین این روش ها، روش سردسازی و انجماد است. در این روش از یخ خشک و هوا یا نیتروژن مایع برای منجمد کردن مواد استفاده می کنند.

نکته: عمل انجماد ارزش غذایی مواد غذایی را کم نمی کند؛ ولی ممکن است برخی از ویتامین های موجود در آنها را از بین ببرد.

ماهیگیران با خشک کردن ماهی در آفتاب، آن را مدت طولانی نگهداری می کنند. این کار باعث خارج شدن آب از ماهی شده و به این ترتیب باکتری ها دیگر نمی توانند در آن زندگی کنند.

گوشت و ماهی را گاهی با نمک سود کردن نیز نگهداری می کنند. نمک، طبق روندی به نام اُسمُز (Osmosis) آب گوشت را می گیرد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا دوام غذاهای منجمد بیشتر است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا