یخ خشک چیست؟

یخ معمولی حاصل انجماد آب است. آب در دمای صفر درجه سانتیگراد شروع به یخ بستن می کند. ولی نوع دیگری از یخ نیز وجود دارد که به آن یخ خشک می گویند. یخ خشک، دی اکسید کربن منجمد است.

یخ خشک
یخ خشک

این نوع یخ زمانی به وجود می آید که گاز دی اکسید کربن در فشار بالا تا دمای 80- درجه سانتیگراد سرد شود. به این ترتیب دی اکسید کربن مستقیماً از حالت گاز به شکل جامد در می آید. یخ خشک شبیه برف است؛ ولی می توان دانه های آن را متراکم کرد و به شکل قطعات کوچک و بزرگ در آورد. این نوع یخ بسیار سنگین است.

از آنجا که نقطه انجماد یخ خشک بسیار پایین است، از آن برای انجماد و سردسازی مواد غذایی، داروها و… استفاده می شود. این ماده در دمای معمولی بدون اینکه به مایع تبدیل شود، مستقیماً از حالت جامد به حالت گازی شکل در می آید و بخار می شود. به همین دلیل از یخ خشک برای تولید مه و بخار در فیلم ها، برنامه های تلویزیونی، صحنه تئاتر و… استفاده می شود.

منابع

  1. کتاب چرا، چطور، چگونه؟ نوشته دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال. ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز. موسسه نشر و تحقیقات ذکر. تیر 1393.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا