چرا از تلسکوپ فضایی استفاده می شود؟

تلسکوپ هایی که روی زمین قرار دارند، فضا را از درون اتمسفر نمایش می دهند. جریان های هوا، تصاویر دریافتی را دچار لرزش و اغتشاش می کنند و همین گازهای اتمسفر نیز مانع عبور تابش های مهم می شوند. بنابراین اگر همین تلسکوپ را در فضا کار بگذاریم، کارآیی آن بسیار افزایش می یابد.

در 24 آوریل 1990 میلادی، شاتل فضایی دیسکاوری، تلسکوپ فضایی هابل را در مدار قرار داد. قبل از آن نیز چندین تلسکوپ دیگر در فضا کار گذاشته شده بودند. تلسکوپ هابل، 11 تُن وزن دارد و تصاویر آسمان را روی یک دستگاه تزویج بار (CCD) متمرکز می کند. سپس این تصاویر به صورت امواج رادیویی به زمین می رسند و روی صفحه نمایش بازسازی و یا به صورت عکس چاپ می شوند.

پس از نصب تلسکوپ هابل، دانشمندان دریافتند که شکل آئینه آن صحیح نیست و به همین دلیل، این تلسکوپ فضایی ابتدا کارآیی زیادی نداشت. سرانجام در سال 1994، شاتل دیگری را به فضا فرستادند تا آئینه های جدید را به این تلسکوپ برساند. فضانوردان در فضا کار تعویض آئینه ها را انجام دادند و با این تصحیح، کارآیی تلسکوپ بسیار افزایش یافت.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا از تلسکوپ فضایی استفاده می شود؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب Kingfisher Science Encyclopedia، تالیف Catherine Headlam ترجمه محمود سالک از نشر Kingfisher Books، منتشر شده در ۱۹۹۱ با شابک ۹۷۸۰۸۶۲۷۲۸۵۳۳ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا