اسید آمینه ال آرژنین چیست؟
امروزه استفاده از مکمل ها به عنوان درمان کمکی رواج بسیاری یافته است. اگرچه برخی آثار ناشی از مصرف مکمل ها هنوز مورد سوال بوده و به صورت علمی اثبات نشده، اما مطالعات نشان می دهد در موارد متعددی می توان برای بهبود سریع تر بیماری ها، درمان بهتر یا تشخیص یک بیماری از مکمل ها استفاده کرد. از جمله ترکیباتی که توسط پزشکان به عنوان درمان کمکی برخی بیماری ها تجویز می شود، می توان به اسید آمینه آرژنین اشاره کرد که مصرف این ترکیب در میان ورزشکاران نیز به شکل قابل توجهی رواج دارد.
در این مقاله شما می توانید با ال آرژنین آشنا شوید.
ال آرژنین یک اسید آمینه غیر ضروری است. با این حال، در شرایط استرس زا مانند سوختگی شَدید، آسیب، عفونت و…، آن را در طبقه آمینو اسیدهای ضروری جای می دهند. این اسید آمینه در غلظت های نسبتاً بالا در غذاهای دریایی، آبمیوه، آجیل، دانه ها، جلبک ها، گوشت، کنسانتره پروتئین، برنج و پروتئین سویا و در غلظت های پایین در شیر بسیاری از پستانداران شامل انسان و گاو یافت می شود.
ال آرژنین موجود در پروتئین گیاهی بیشتر از ال آرژنین موجود در پروتئین حیوانی است. این اسید آمینه اعمال بسیاری را در بدن به عهده دارد که از جمله آن می توان به سنتز پروتئین و سم زادیی ماده زائد آمونیاک اشاره کرد. همچنین ال آرژنین، سبب کاهش تجمع لاکتات ناشی از ورزش در خون و کاهش خستگی و دردناک شدن عضلات متعاقب ورزش های سنگین می شود. از دیگر اثرات ال آرژنین که اثبات آن مستلزم انجام تحقیقات بیشتر است، می توان به تحریک ترشح و آزادسازی هورمون رشد، کاهش فشار خون ناشی از گشاد شدن عروق، تسریع زمان ترمیم زخم و جراحات و بهبود بافت های آسیب دیده، افزایش توده و حجم عضلات، کمک به کاهش وزن، کمک به افزایش حساسیت و عملکرد انسولین، افزایش بارورسازی مردان و زنان، افزایش تولید اسپرم و بهبود بعضی مشکلات جنسی در مردان و زنان اشاره کرد.
نکته مهمی که باید در نظر داشت، این است که هیچ مکملی را نباید به صورت خودسرانه و بدون مشورت با پزشک یا داروساز مصرف کرد، چرا که بعضی مکمل ها در افراد خاصی منع مصرف دارد یا حداقل، اثر مورد نظر بیمار را ایجاد نخواهد کرد، ضمن اینکه مصرف مکمل ها در مقادیر کم معمولاً اثر مطلوبی ندارد و در مقادیر بالاتر از حد مجاز نیز می تواند به مسمومیت یا بروز مشکلات جدی در افراد منجر شود.
مصرف بیش از حد ال آرژنین به علت تولید نیتریک اکساید و گشاد شدن عروق می تواند منجر به افت فشار خون شود. همچنین از سایر عوارض ناشی از مصرف ال آرژنین می توان به سوء هاضمه، تهوع و سردرد و برافروختگی اشاره کرد. مصرف مقادیر بالای ال آرژنین از طریق تحریک ترشح گاسترین، اسید معده را افزایش می دهد و زخم معده را تشدید می کند. افرادی که سابقه ناراحتی گوارشی دارند، بهتر است از مصرف مقادیر بالا و طولانی مدت این اسید آمینه خودداری کنند.
ال آرژنین، سطح پتاسیم بدن را نیز تغییر می دهد. بنابراین افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند، نباید به مصرف آن مبادرت کنند. علاوه بر این، در صورت سابقه آلرژی شَدید و بارداری نباید این ترکیب را مصرف کرد.
سلامتی شما آرزوی ما است.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «اسید آمینه ال آرژنین چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مصاحبه با دکتر کاوه سالارمند – داروساز – از روزنامه جام جم، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]