چگونه انسان از وجود دایناسورها آگاه شدند؟

دایناسورها حدود 250 میلیون سال پیش به وجود آمده و حدود 65 میلیون سال پیش از بین رفتند. بنابراین دایناسورها مدت‌ها پیش از پیدایش اولین انسان‌ها بر زمین، نابود شده‌اند.

دیدگاه‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد. گروهی نابودی دایناسورها را به دلیل تغییر آب و هوا و پوشش گیاهی زمین می‌دانند، تغییری که دایناسورها نتوانستند خود را به سرعت با آن سازگار کنند.

همچنین احتمال دارد که بر اثر برخورد یک سنگ آسمانی عظیم با زمین، ابرهای انبوهی از غبار ایجاد و مانع رسیدن نور خورشید شده باشد و با سرد شدن مناطق گسترده‌ای از زمین، دایناسورها از سرما نابود شده باشند. وزش بادهای شَدید، خشکسالی یا حتی تشعشعات فضایی نیز می‌تواند علت نابودی دایناسورها بوده باشد.

با این حال، تقریباً تمام آنچه درباره وجود دایناسورها می‌دانیم مبتنی بر فسیل آنان است. فسیل انواع مختلفی دارد. یکی از معمول‌ترین انواع آن، بقایایی است که طی زمان به سنگ تبدیل شده است. فسیل‌هایی نیز از استخوان، دندان و پنجه حیوانات گوناگون یافت شده است. دانشمندان بر اساس این بقایا می‌توانند شکل دایناسورها را در زمان حیات‌شان حدس بزنند. نظریه تکامل نیز بر اساس مطالعه تاریخی فسیل‌های ادوار مختلف به وجود آمد.

بعضی اوقات حتی ردِ پای دایناسورها در گل‌ولای نیز به صورت فسیل در آمده است. با مطالعه همین فسیل‌ها است که توانسته‌ایم شیوه راه رفتن دایناسورها، یعنی دو پا یا چهار پا بودن آنها را تعیین کنیم.

گاه بقایای فسیل شده یک دایناسور در دلِ دایناسوری دیگر کشف شده است، یعنی بعضی دایناسورها طعمه بعضی دیگر می‌شده‌اند.

منابع

  1. کتاب بخوانید و بدانید. ویراستار بی تو ساگال. ترجمه سپیده عندلیب و حسین یاسینی. انتشارات پیکان. اسفند 1384.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا