با خواص درمانی گل زعفران آشنا شوید

زعفران در اروپا و آسیا کشت می‌شود. این گیاه را به صورت خشک شده و پودر مورد استفاده قرار می‌دهند. از آن در غذا و به عنوان ادویه و همچنین از دَم کرده آن برای مصارف درمانی استفاده می‌کنند. زعفران دارای فواید زیادی است اما در این مطلب بطور اختصاصی به خواص درمانی گل زعفران برای بیماری‌ها می‌پردازیم.

خواص گل زعفران برای سلامت بدن بسیار زیاد است. در اکثر کشورها از گل زعفران برای درمان آسم، تقویت معده و به عنوان اشتهاءآور استفاده می‌شود. گل زعفران قبل از برداشت رنگ روشن دارد و بتدریج به رنگ قرمز تیره تبدیل می‌شود. همچنین گفتنی است که گل زعفران دارای عطر و طعم خوبی است.

خواص درمانی گل زعفران

کاهش دردهای قاعدگی

یکی از خواص گل زعفران درمان دردهای قاعدگی است. درد قاعدگی در زنان شایع بوده و عده زیادی از آنها را درگیر می‌کند. به همین دلیل برای تسکین آن پیشنهاد می‌شود که از گل زعفران استفاده شود. همچنین از گل زعفران به عنوان محرک قاعدگی نیز استفاده می‌شود. افرادی که قاعدگی نامنظم دارند می‌توانند از دَم کرده گل زعفران استفاده کنند. دَم کرده گل زعفران علاوه بر کاهش درد قاعدگی در کاهش و تسهیل خون‌ریزی رحم نیز موثر است.

جلوگیری از سرطان

زعفران دارای کاروتنوئید است که در جلوگیری از تشکیل و تجمع توده‌های سرطانی موثر است. زعفران به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کرده و از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

ضد افسردگی

یکی از فواید گل زعفران پیشگیری از افسردگی است. مصرف چای زعفران باعث احساس نشاط و شادی شده و علائم افسردگی را در افراد کاهش می‌دهد. همچنین در کاهش اضطراب نیز موثر است. برای درمان و کنترل افسردگی نیز می‌توان از دَم کرده زعفران استفاده کرد.

کاهش فشار خون

افرادی که فشار خون بالا دارند می‌توانند از دَم کرده گل زعفران برای درمان و کنترل فشار خون استفاده کنند. کروستین موجود در زعفران باعث کاهش فشار خون می‌شود و جایگزین خوبی برای داروهای شیمیایی می‌باشد.

درمان اختلال خواب

افرادی که دچار بی‌خوابی می‌شوند می‌توانند از دَم کرده گل زعفران برای رفع اختلال خواب استفاده کنند. زعفران با خواص آرام بخشی که دارد به داشتن خواب راحت نیز کمک می‌کند.

تسکین اعصاب

از خواص گل زعفران می‌توان به تسکین اعصاب اشاره کرد. دَم کرده زعفران در جلوگیری و درمان حمله‌های عصبی موثر است. برای درمان سردرد نیز می‌توان از دَم کرده گل زعفران استفاده کرد.

تقویت دستگاه تنفس

از گل زعفران می‌توان برای درمان درد سینه و سرفه استفاده کرد. گل زعفران باعث تحریک سیستم تنفسی شده و خلط آور است. توصیه می‌شود که در هنگام سرماخوردگی حتماً از گل زعفران استفاده شود. همچنین افرادی که به آسم مبتلا هستند باید از دَم کرده گل زعفران به صورت مداوم استفاده کنند. در بسیاری از کشورها از زعفران به عنوان درمان گیاهی آسم استفاده می‌شود.

درمان درد شکم

تسکین دردهای ناحیه شکم یکی دیگر از خواص گل زعفران است. با استفاده از دَم کرده زعفران می‌توان دردهای قسمت فوقانی شکم و غشای روده بزرگ را تسکین داد. گل زعفران در تقویت معده بسیار کاربرد دارد و به عنوان اشتهاءآور نیز عمل می‌کند.

تقویت قلب

یکی از مزایای چای گل زعفران تقویت قلب است. مصرف گل زعفران در جلوگیری از امراض قلب موثر بوده و باعث می‌شود که کلسترول در رگ‌ها کاهش یابد. به همین دلیل در سلامت قلب موثر است. تجمع کلسترول در رگ‌ها یکی از علل بیماری‌های قلبی است. همچنین خواص زعفران در تصفیه خون موثر بوده و به گردش بهتر خون نیز کمک می‌کند.

جلوگیری از پوکی استخوان

پیشگیری از پوکی استخوان از دیگر خواص گلبرگ‌های زعفران است. ترکیبات زعفران باعث جذب بهتر کلسیم به بدن می‌شوند. پوکی استخوان بیماری است که در اثر کلسیم بدن بوجود می‌آید. این بیماری در بین زنان و افراد مسن شایع است. با مصرف زعفران می‌توان در جلوگیری از بروز این بیماری در سنین بالا جلوگیری کرد.

دفع سنگ مثانه

از فواید دَم کرده زعفران می‌توان به دفع سنگ مثانه اشاره کرد. مصرف دَم کرده زعفران باعث خرد شدن سنگ و دفع راحت‌تر و بهتر آن می‌شود. به افرادی که سنگ مثانه دارند توصیه می‌شود که روزانه یک فنجان دم کرده زعفران میل کنند.

درمان آکنه‌های پوستی

یکی از خواص گل زعفران درمان آکنه‌های پوستی است. برای از بین بردن آکنه می‌توانید از ترکیب ریحان و زعفران استفاده کنید. این ترکیب ضد باکتری است و در درمان آکنه بسیار موثر است. همچنین از زعفران می‌توانید به عنوان پاک کننده پوست نیز استفاده کنید. از ترکیب زعفران و گلاب می‌توانید به عنوان پاک کننده طبیعی استفاده کنید. مقدار کمی پودر زعفران را در دو قاشق گلاب حل کرده سپس با استفاده از یک تکه پنبه آن را به صورت آغشته کنید و بعد از یک ربع صورت‌تان را با آب ولرم بشویید. استفاده از این ماسک به جوان‌سازی پوست کمک می‌کند.

مصرف در بارداری

توجه کنید که مصرف دَم کرده زعفران در دوران بارداری ممنوع است. زیرا باعث سقط جنین می‌شود.

مقدار مجاز مصرف زعفران چقدر است؟

استفاده از زعفران به هر شکل و در هر فرآورده‌ای حداکثر تا روزی یک دهم گرم برای یک فرد بالغ مجاز است. در مصرف‌های دارویی نیز مقدار مجاز مصرف، حداکثر 1 گرم است. مصرف بیش از 3 گرم زعفران باعث خونریزی شَدید، سقط جنین و در مواردی منجر به مرگ می‌شود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا