با خواص درمانی انار آشنا شوید

انار اصلی ترین میوه شب یلدا است! از آنجایی که این میوه دانه های زیادی دارد در گذشته مایه برکت دانسته شده و رنگ قرمز آن نیز نشانه مهر و شادی بوده است.

اخیراً تحقیقات بسیاری روی انار و خواص آن در پیشگیری و درمان بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی – عروقی و سرطان صورت گرفته است. در این مقاله شما می توانید با خواص درمانی انار آشنا شوید.

پژوهش های بسیاری نشان داده اند که انار می تواند در کاهش خطر بروز بسیاری از بیماری ها موثر باشد. این میوه شامل ریزمغذی ها و درشت مغذی های بسیاری است بطوریکه 174 گرم از آن شامل 7 گرم فیبر، 3 گرم پروتئین، 30 درصد ویتامین C و 16 درصد اسید فولیک مورد نیاز روزانه بدن است. یک لیوان از دانه های شیرین انار حاوی 24 گرم قند و 144 کیلوکالری است.

انار به لحاظ ترکیبات، گیاهی بسیار مغذی بوده و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی فوق العاده قویی است. بطوریکه تحقیقات نشان داده اند که فعالیت آنتی اکسیدانی آب انار سه برابر چای سبز است. دانه های انار حاوی پونیکلاژین (Punicalagin) و پانیسیک اسید (Punicic acid) هستند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و می تواند در پیشگیری و بهبود روند درمان در بیماران مبتلا به سرطان پروستات و سرطان سینه موثر باشند. ریشه بسیاری از بیماری های مزمن از جمله دیابت نوع 2، سرطان، چاقی و بیماری های قلبی و عروقی فرآیندهای التهابی مزمن است که میوه انار به دلیل داشتن خواص ضد التهابی قوی می تواند در درمان و بهبود روند درمان این بیماری ها موثر باشد.

تحقیقات بسیاری نشان داده اند که انار می تواند در کاهش فشار خون مزمن موثر بوده، بطوریکه نوشیدن روزانه 150 میلی لیتر آب انار به مدت دو هفته کاهش معناداری در فشار خون افراد ایجاد می کند.

مطالعات حیوانی انجام شده نشان داده است که عصاره انار می تواند در کاهش دردهای مفصلی ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید موثر بوده اما برای اثبات آن در انسان به پژوهش های بیشتری نیاز است.

انار محتوی نیترات زیاد است که این ماده از طریق افزایش جریان خون می تواند در افزایش و بهبود کارآیی در ورزشکاران موثر باشد. همچنین به دلیل داشتن برخی از ریزمغذی ها می تواند در بهبود حافظه موثر باشد. تحقیقات نشان داده اند که خوردن 2 گرم عصاره انار از بروز اختلال حافظه بعد از عمل جراحی کمک کننده بوده و خوردن روزانه 237 میلی لیتر آب انار باعث بهبود حافظه دیداری و کلامی می شود.

خواص آب انار

  • چربی های اضافه را آب می کند.
  • برای پیشگیری از سرطان مفید است. انار حاوی ترکیبی است که می تواند از رشد سلول های سرطانی بویژه سرطان های وابسته به استروژن از جمله سرطان سینه جلوگیری کند.
  • سلامت قلب را بهبود می بخشد.
  • توان جنسی را تقویت می کند. نوشیدن یک لیوان آب انار در روز باعث افزایش تستوسترون می شود. این هورمون میل جنسی آقایان و همچنین خانم ها را که با گذشت عمر کاهش پیدا می کند، کنترل می کند.
  • چربی های اطراف معده و شکم را در افراد چاق کاهش می دهد. این میوه قبل از اینکه چربی ها مجال نفوذ به عمق بافت ها را پیدا کنند آنها را تار و مار می کند. در واقع انار حاوی اسید لینولنیک، آنتی اکسیدان ها و پلی فنول هایی است که باعث افزایش متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن شده و چربی ها را می سوزاند.
  • فشار خون بالا را متعادل می کند.
  • درصد ابتلا به بیماری کلیوی را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در آب انار می تواند آسیب های سلولی را که در اثر رادیکال های آزاد به وجود می آید کاهش دهد. دانشمندان معتقدند رژیم های سرشار از آنتی اکسیدان ها می توانند کمک زیادی به مبتلایان نارسایی های کلیوی کند.
  • باعث کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم می شود.
  • نوشیدن روزانه آب انار می تواند با پایین آوردن فشار خون و کاهش میزان هورمون استرس، تنش ها و استرس های کارمندان را در محل کار کمتر کند.
  • میوه ای خون ساز و تصفیه کننده خون است زیرا منبع خوبی از اسید فولیک، پتاسیم و آهن است. همچنین باعث جلوگیری از ریزش مو ناشی از کمبود آهن می شود.

ارزش غذایی 100 گرم آب انار

کالری: 54 کیلو کالری (226 کیلو ژول)

  • کربوهیدرات: 214 کیلوژول
  • چربی: 10 کیلوژول
  • پروتئین: 2.1 کیلوژول

کربوهیدرات ها:

  • کل کربوهیدرات: 13.1 گرم
  • فیبر رژیمی: 0.1 گرم
  • قند: 12.7 گرم

پروتئین: 0.2 گرم

چربی ها و اسیدهای چرب:

  • کل چربی: 0.3 گرم
  • مجموع اسیدهای چرب امگا 6: 50 میلی گرم

ویتامین ها:

  • نیاسین (B3): 0.2 میلی گرم
  • اسید فولیک یا فولات (B9): 24 میکروگرم
  • کولین: 4.8 میلی گرم
  • پانتوتنیک اسید (B5): 0.3 میلی گرم
  • ویتامین C (ث): 0.1 میلی گرم
  • ویتامین E (ای): 0.4 میلی گرم
  • ویتامین K (کا): 10.4 میکروگرم

مواد معدنی:

  • کلسیم: 11 میلی گرم
  • آهن: 0.1 میلی گرم
  • منیزیم: 7 میلی گرم
  • منگنز: 0.1 میلی گرم
  • فسفر: 11 میلی گرم
  • سلنیوم: 0.3 میکروگرم
  • روی: 0.1 میلی گرم
  • سدیم: 9 میلی گرم
  • پتاسیم: 214 میلی گرم
  • آب: 85.9 گرم

بیشتر بدانید…

فواید انار ترش چیست؟

انار ترش طبع سرد و خشک دارد و برای موارد زیر مناسب است:
* برای افرادی که مزاج گرم دارند.
* رفع سکسکه
* تنظیم قند خون
* از بین بردن تب صفراوی
* قرقره آب آن برای درمان زخم های دهانی
* رفع زخم های داخل بینی و گوشت های اضافی (ترکیب آن با مقداری عسل)
* نیروی جنسی را کاهش می دهد.

فواید انار شیرین چیست؟

انار شیرین طبیعت سرد و معتدل دارد و برای موارد زیر مناسب است:
* رفع سرماخوردگی
* تقویت نیروی جنسی
* رفع گرفتگی صدا
* تقویت روده ها
* تقویت معده و درمان التهاب معده
* تقویت ریه
* رفع حساسیت
* از بین بردن خون موجود در ادرار
* رفع مسمومیت
* برطرف کننده تشنگی
* رفع درد گوش
* آب ریزش چشم
* درمان خون ریزی رحم
* رفع خارش پوست (اگر انار را با پوست و دانه بطور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند.)
* تقویت لثه
* تصفیه خون
* درمان کم خونی
* رفع کم اشتهایی کودکان
* رفع زردی و یرقان

فواید پوست و ریشه انار چیست؟

پوست انار سرد و خشک است و برای موارد زیر مناسب است:
* ضد کرم
* دم کرده آن برای رفع بواسیر
* رفع ترشحات زنانه
* از ترکیب گل های له شده انار با روغن کنجد برای سوختگی استفاده می شود.
* عصاره گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است.

فواید رب انار چیست؟

* مقوی بدن و چاق کننده
* از بین برنده ویار حاملگی
* رفع اسهال (در مواردی ایجاد یبوست هم می کند.)

سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با خواص درمانی انار آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله آیناز ولایتی و وب سایت SELF Nutrition Data، به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا