با خواص تخم خربزه آشنا شوید
طبیعت ما سرشار از خواص مختلف است. هر گوشهای از طبیعت را که مینگریم، میتوانیم با بکار بردن خواص مواد مختلف موجود در طبیعت، بسیاری از مسائل و مشکلات را به سادگی برطرف نماییم. یکی از این مواد پُرخاصیت در طبیعت، خربزه است. خواص تخم خربزه در درمان بسیاری از بیماریها کاربرد داشته و فواید زیادی برای سلامتی بدن ما دارند.
اگر از خواص تخم خربزه برای سلامتی آگاهی داشته باشید، دیگر تخم آن را به سادگی در سطل زباله نمیریزید. در این مقاله شما میتوانید با این خواص اعجابانگیز و کمتر شناخته شده بیشتر آشنا شوید.
خواص تخم خربزه
کمک به رشد مو و ناخن
آیا اخیراً رشد سالم موهای خود را از دست دادهاید؟ و یا ناخنهای شما ضعیف شده و اغلب به راحتی میشکنند؟ مصرف تخم خربزه به لطف محتوای پروتئینی بالا میتواند رشد مو و ناخنهای سالم را تضمین کند. این ترکیب همچنین ممکن است به حفظ بافتهای بدن ما کمک کند.
سرشار از فایده برای رودهها
چندین مطالعه معتبر نشان دادهاند که تخم خربزه میتواند به تخلیه و نابودی کرمهای روده کمک کند. مصرف دانههای خرد شده راهی فوقالعاده برای از بین بردن این عوامل آسیبرسان در نظر گرفته میشود.
کمک به کاهش وزن
دانههای خربزه و همچنین بافت اطراف آنها منبع بسیار خوبی از فیبر محسوب میشوند. مشخص شده که این ترکیبات میتوانند به مصرفکنندگان خود در راستای کاهش وزن کمک کنند.
منبع عالی پروتئین به روش گیاهی
همواره دریافت مقادیر قابل توجه پروتئین از هر آنچه که به صورت گوشت یا حتی لبنیات دستهبندی نمیشود، بسیار دشوار بوده است. با این حال، تخم خربزه به راستی گزینهای ویژه جهت پاسخگویی به این نیاز بدن محسوب میشود. زیرا منبعی غنی از پروتئین گیاهی است.
این دانهها شامل حدود 3.6 درصد پروتئین، 4 درصد چربی و 2.5 درصد کربوهیدرات هستند. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله World Applied Sciences، محتوای تغذیهای خاص تخم خربزه شباهت زیادی به شیر سویا دارد و از این رو میتواند روش خوبی برای بدست آوردن پروتئین مورد نیاز بدن به شمار رود.
منبعی غنی از ویتامینها و مواد معدنی
دانههای خربزه بطور باور نکردنی سرشار از انواع آنتی اکسیدانها و همچنین ویتامینهای A – C و E هستند. این محتوا در واقع برای بینایی ما عالی است زیرا ویتامینهای A – C و همچنین E به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا در چشم کمک میکنند. آنتی اکسیدانهای موجود در دانهها نیز سطح کلسترول خون را کنترل کرده و علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهند. محتوای ویتامین C تخم خربزه هم با افزایش قدرت مکانیسمهای دفاعی بدن، در از بین بردن سرماخوردگی و آنفلونزا بسیار موثر است.
دانهها در عین حال میتوانند منبع خوبی از مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و پتاسیم باشند. بنابراین به کنترل سطح فشار خون کمک میکنند. مصرف دانههای خربزه ممکن است استحکام و تراکم استخوان را افزایش داده و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. از تخم خربزه میتوان برای مقابله با میگرن، بیخوابی و اختلالاتی نظیر افسردگی نیز استفاده کرد.
مبارزه با بیماریهای قلبی عروقی
اسیدهای چرب امگا 3 که به مقدار قابل ملاحظهای در دانههای خربزه یافت میشوند، از عملکرد قلبی عروقی شما مراقبت میکنند و همچنین نقش حیاتی در از بین بردن بیماریهای قلبی عروقی دارند. علاوه بر این، آنها منبع عالی چربی غیراشباع هستند. (بدن ما به مقادیری از این چربی نیاز دارد).
روشهای مصرف تخم خربزه
روشهای بسیاری برای مصرف دانههای خربزه وجود دارد. با این حال پُرکاربردترین و سادهترین روش، گنجاندن آنها در وعدههای غذایی مختلف است. در ادامه نگاهی اجمالی به 6 روش مصرف دانههای خربزه خواهیم داشت:
- دانههای خربزه را میتوان به صورت خام مصرف کرد یا آنها را به سالاد و انواع تکههای میوه افزود. این ترکیبات نه تنها ارزش تغذیهای غذا را افزایش میدهند، بلکه طعم آن را نیز دگرگون میکنند.
- علاقهمندان میتوانند دانههای خربزه را شسته، خشک کرده و سپس آنها را در فر یا روی اجاق گاز برشته کنند تا در نهایت یک میان وعده ترد و سالم داشته باشند.
- این دانهها را همچنین میتوان به انواع اسموتیها اضافه کرد و طعم آنها را تغییر داد.
- امکان افزودن تخم خربزه به مدلهای مختلف نان نیز وجود دارد.
- این دانهها همچنین ممکن است با انواع سوپها، غذاها و سسها هم ایدهآل شوند.
- میتوان تخم خربزه را به پای سیب و شیرینیهای دیگر اضافه کرد.