در منطقه امن تان بمانید
بسیاری از ما فکر می کنیم رمز خوشبختی در تغییر دادن خود واقعی مان است. به عنوان مثال معتقدیم شخصی که خجالتی است باید از لاک خود بیرون بیاید و یاد بگیرد با دیگران ارتباط برقرار کند؛ یا شخصی که از اتفاع می ترسد بهتر است سوار چرخ و فلکی غول آسا شود و با این ترس کنار بیاید. اما حالا لحظه ای به این موضوع فکر کنید که: «رمز خوشبختی، صادق بودن با خودمان است.»
دبی مندل متخصص مدیریت استرس می گوید: «بسیاری از ما درگیر این هستیم تا از معایب شخصیت خود فرار کنیم و خود واقعی مان نباشیم. همیشه آرزو می کنیم تا جایمان با افرادی که به ظاهر در کار یا روابط شان موفق ترند، عوض بشود.» متاسفانه باید گفت که تلاش برای تغییر ذات و آنچه که واقعاً هستید، استرس و تنش برای شما به همراه می آورد و هرچه شدت و بزرگی آن بیشتر باشد وضعیت وخیم تر می شود. دبی مندل همچنین می گوید: «استرس بسیار محرک است و دلیل اصلی بسیاری از بیماری ها می باشد. تنش و استرس باعث از بین رفتن انرژی، خلاقیت و روابط شما می شود.»
مندل پنج دلیل ارائه می کند که چرا ماندن در منطقه امن، باعث بیشتر شدن بازده و خوشبختی می شود. شما می توانید همین الان پنج دلیل را مطالعه کنید.
1) منطقه امن جایی است که بیشتر از هر جای دیگری می توانید مفید واقع شوید.
به جای اینکه تلاش کنید تا فرد دیگری باشید، قدر قابلیت های خود را بدانید. برای مثال، اگر شخص درونگرایی هستید تصور نکنید که اگر برونگرا باشید، زندگی بهتری خواهید داشت. پس ویژگی ها و توانایی هایتان را بشناسید.
2) در منطقه امن، یاد می گیریم چه چیزی به دردمان می خورد.
بد نیست که از آخرین مد یا جدیدترین شیوه ها پیروی کنید اما اگر این کار باعث می شود تا از منطقه امن خود بیرون بیایید، به فکر چاره ای دیگر باشید. هر نوع تفریح و خنده و خوش بودن با خیال راحت، بیشتر از دستورها و تجویزهای اجباری می تواند باعث رشد روانی و افزایش رضایت از زندگی شما بشود.
3) جواب هایی که به دنبال آن می گردیم را در منطقه امن خودمان پیدا می کنیم.
دبی مندل می گوید: «راه حل مشکلات در اکثر مواقع زمانی پیدا می شود که عقب نشینی کرده و به لاک خود فرو می رویم. اما تعداد کمی از ما چنین وقتی را برای خود در نظر می گیریم، زیرا چندین کار مختلف را همزمان و به سرعت انجام می دهیم. ما به شلوغ بودن سرمان خیلی زود عادت می کنیم. خیلی زود به کم خوابی عادت می کنیم؛ اما باید کمی به خودمان مهلت داده و استراحت نماییم.»
این متخصص مدیریت استرس، اعتقاد دارد که بسیاری از آدم ها سر خود را شلوغ می کنند تا معایب و مشکلات زندگی شان را فراموش کنند. اگر در آرامش و تنهایی، افکارتان را مرور کنید، می توانید بفهمید که چه چیزی باعث رضایت شما می شود و این به معنای گرفتن تصمیمات سخت است. یاد بگیرید که به ندای درون تان گوش دهید.
4) در منطقه امن، احساس امنیت می کنیم.
ماندن در منطقه امن به معنای راکد و ایستا بودن نیست. می توانید تجربه های جدیدی را امتحان کنید و شکوفا شوید. تغییر زندگی، اگر از منطقه امن ما شروع شود راحت تر خواهد بود، چون در آنجا در مورد اینکه کی هستیم و چه می خواهیم بکنیم احساس امنیت داریم. منطقه امن خود را فقط در صورت میل شخصی تان ترک کنید. بسیاری از اوقات، ما به خطرهای بزرگ تن می دهیم چون قصد داریم خودمان و قابلیت هایمان را به دیگران ثابت کنیم. با تغییرات کوچک شروع کنید و منتظر تغییرات بزرگ بمانید. وقتی از پیله خود دور می شوید، کارتان سخت می شود. راحت باشید و در عین حال سعی کنید کمی از این راحتی بیرون بیایید. اگر جواب مناسبی ندیدید به منطقه امن خود برگردید.
5) در منطقه امن، ویژگی های منحصر به فرد شخصیت خودمان را کشف می کنیم.
دلیل دیگری که مردم به خاطر آن از منطقه امن شان بیرون می آیند این است که به آنها گفته می شود عادت های بدی دارند. در صورتی که خیلی مواقع این گونه نیست. دبی مندل برای توضیح این قضیه، خودش را مثال می زند و می گوید: «میز کار من خیلی شلوغ است اما بهم ریختگی، باعث بروز خلاقیت در من می شود. شلوغی در ضمیر ناخودآگاه من باعث می شود تا بفهمم چه چیزی اهمیت بیشتری برایم دارد. اگر من به حرف افرادی که می گفتند هر شب میزم را تمیز و مرتب کنم گوش می دادم، حس راحتی ام را از دست می دادم.»
شاید عادت های بد دیگری هم داشته باشید که به خاطر آن احساس گناه کنید، مثلاً ناخن هایتان را بجوید یا همیشه دیر سر قرار برسید. وقتی در مورد فواید و مزایایی که این عادت ها می توانند برای شما داشته باشند بدانید، می توانید خودتان تصمیم بگیرید که باید این عادات را ترک کنید یا خیر.
در خودتان تعادل برقرار کنید. نقطه کنترل را پیدا کنید و از این راه به مبارزه با استرس بروید.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «در منطقه امن تان بمانید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.
[/toggle]