چرا رنگ سیب در معرض هوا تیره میشود؟
زمانی که شما یک سیب را برش میدهید، اجزای داخل سلولهای میوه، از جمله ساکهای ذخیره مواد داخل سلولی که واکوئل نام دارند بریده و باز میشوند. این کار موجب مخلوط شدن مواد شیمیایی مختلف سلولها با همدیگر و نفوذ اکسیژن به داخل بافت میوه شده و واکنشهای خاصی را تسریع میکند.
بخصوص مواد شیمیایی داخل واکوئلها به نام پلیفنولها با آنزیم خاصی به نام پلیفنول اکسیداز که در تمام سلولهای سیب وجود دارد، مواجه میشوند. همین واکنشها است که سبب میشود مواد شیمیایی تیره و قهوهای رنگ روی سیب های برش خورده ظاهر شوند.