طرز تهیه بامیه
مواد لازم جهت پخت بامیه:
- آرد: نصف پیمانه
- آب: نصف پیمانه
- کره: 25 گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- شکر: یک قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
- روغن: به میزان لازم
مواد لازم برای شربت بامیه:
- شکر: 2 لیوان
- آب: 1.5 لیوان
- گلاب: نصف لیوان
- آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
- زعفران دَم کرده: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه بامیه در ابتدا آب و شکر را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت می گذاریم تا شکر حل شود. سپس زعفران دم کرده، آبلیمو و گلاب را اضافه کرده و روی حرارت کم می گذاریم تا غلیظ شود. در این مرحله قابلمه را از روی حرارت برداشته و بعد از کمی خنک شدن در یخچال می گذاریم.
آب و کره را در قابلمه ریخته و روی حرارت می گذاریم تا جوش بیاید بعد بیکینگ پودر را با آرد مخلوط کرده و یکباره در آب جوش می ریزیم و حرارت را کم کرده و مدام هم می زنیم تا خمیر یکدستی ایجاد شود. بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم تا خمیر کمی خنک شود. فقط باید حواسمان باشد خیلی گرم یا خیلی سرد نشود. سپس تخم مرغ را به خمیر اضافه کرده و با همزن خوب مخلوط می کنیم. اگر خمیر سفت بود نصف تخم مرغ دیگر به آن اضافه کرده و دوباره هم می زنیم.
در ظرف گودی، روغن ریخته و روی حرارت می گذاریم تا داغ شود سپس مواد بامیه را در قیف یا ظرف سس ریخته و روی روغن می گیریم. یک قیچی را در روغن فرو می کنیم تا موقع بریدن مایع بامیه به آن نچسبد. مایع بامیه را فشار داده و به اندازه دلخواه قیچی کرده و در روغن می اندازیم. با قاشق بامیه ها را در روغن حرکت می دهیم تا به هم نچسبند.
وقتی بامیه ها سرخ شد آن را از روغن درآورده و در سبد توری می گذاریم تا روغن اضافه اش گرفته شود. بعد آن را دو دقیقه در شربتی که از قبل آماده کرده ایم می اندازیم تا مزه دار شود و دوباره در می آوریم و در سبد توری می اندازیم تا شهد اضافه اش خارج شود. در نهایت بامیه ها را در ظرف مناسبی گذاشته و سرو می کنیم.
منابع
مقاله آموزشی «طرز تهیه بامیه»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.