با خواص درمانی اسفناج آشنا شوید

مصرف اسفناج به صورت خام و پخته – با حرارت بسیار کم – می تواند بهترین ابزار برای کنترل اسید معده و درمان بعضی التهاب ها و زخم های دستگاه گوارش و حتی یبوست باشد. همه خواص اسفناج برای بهبود و کنترل عملکرد اندام های داخلی بویژه دستگاه گوارش نیست.

افرادی که بطور مستمر اسفناج مصرف می کنند، آبرسانی و غذارسانی خوبی به سلول های پوستی خود انجام می دهند. این افراد معمولاً پوستی شفاف دارند و خشکی پوست در فصل های سرد کمتر سراغ شان می رود.

اگر در گروه افرادی قرار دارید که به دشواری سبزی ها بخصوص اسفناج را در برنامه غذایی خود قرار می دهید، در این مقاله شما می توانید با مهم ترین خواص درمانی اسفناج آشنا شوید.

سالاد درمانی و افسردگی

ضعف و افسردگی فصلی از جمله علائمی است که بعضی مردم با شروع فصل های سرد سال تجربه می کنند. روزهای بارانی و ابری موجب می شود که نور خورشید در فصل های سرد به قوت روزهای دیگر سال نباشد این موضوع و کاهش میزان بعضی ویتامین ها مثل ویتامین D، آهن، منیزیم، روی و گروه ویتامین های B موجب بروز این اختلال می شود.

بهترین راه حل برای رفع افسردگی فصلی، سالاد درمانی است. این سالاد از برگ های کاهوی چینی، برگ های اسفناج، گردو، پرتقال، مغز تخمه آفتابگردان و لوبیای قرمز پخته یا بخارپز تهیه می شود.

سوپ درمانی و یبوست

اسفناج از آن دست گیاهانی است که گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا می تواند تاثیر زیادی بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش و متابولیسم بدن داشته باشد. خوراک های تهیه شده از اسفناج یا سوپ اسفناج می تواند بهترین غذای دارویی برای برطرف کردن یبوست هایی باشد که در فصل های سرد سال سراغ افراد به ویژه میانسالان می رود. برای تهیه این سوپ کافی است از برگ اسفناج، عدس، رشته سوپ و گوشت های دریایی استفاده کنید اما می توانید مرغ را جایگزین گوشت دریایی کنید.

درمانگران چینی به افرادی که علاقه مند به ترک نوشیدنی های الکلی هستند، توصیه می کنند که مصرف اسفناج را به یکی از اجزای جدایی ناپذیر وعده های غذایی خود بدل کنند. این سبزی می تواند متابولیسم کند، عملکرد کند روده ها و یبوست ناشی از کندی عملکرد دستگاه های گوارش را تسکین دهد به این شرط که دست کم در دو وعده از وعده های روزانه به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی حاضر باشد.

درمان کم خونی

برای درمان کم خونی با کمک غذا هواره غذاهای حاوی اسفناج را در اولویت قرار دهید. افراد مبتلا به بیماری های گوارشی و زخم های گوارشی می توانند با گنجاندن اسفناج در برنامه غذایی شان علاوه بر اینکه به تسکین زخم های گوارشی خود کمک کنند، به روند خون سازی و خونرسانی به این اعضا کمک نمایند.

نکته: فریز کردن اسفناج خواص آن را از بین می برد و از طرفی پخت و پز اسفناج در حرارت بسیار بالا هم اصلاً توصیه نمی شود. اگر اسفناج را به صورت خام یا تفت داده در حرارت بسیار کم تهیه کنید، بیشتر از خواص درمانی آن بهره می برید.

موارد منع مصرف اسفناج

اسفناج اگرچه در گروه سبزی های برگ سبز و پُر خاصیتی است که درمانگران طب سنتی ایران و چین از آن برای درمان بیماری ها استفاده می کنند اما از جمله گیاهانی است که مصرف آن به همه توصیه نمی شود.

به گفته درمانگران طب سنتی از آنجا که اگزالات موجود در اسفناج برای افراد مبتلا به بیماری های مفصلی و استخوانی مانند التهاب مفاصل مضر است، زنان و مردانی که دچار بیماری های مفصلی و استخوانی هستند باید از مصرف بیش از اندازه اسفناج پرهیز کنند و برای کاهش میزان سردمزاجی و پیشگیری از عود کردن دردهای مفصلی شان اسفناج را با ادویه های گرم مانند زنجبیل و هل مصرف کنند.

نباید فراموش کرد که زیاده روی در مصرف این سبزی ممکن است به بروز آکنه در بعضی افراد کمک کند. بنابراین همیشه در استفاده از آن جانب اعتدال را نگه دارید.

اسفناج اگرچه خواص درمانی متعددی دارد اما گاهی می تواند اثر سوء بر عملکرد اندام های درونی داشته باشد یا به تشدید علائم بیماری منتهی شود. درمانگران شیوه های طبیعی درمان معتقد هستند که مصرف اسفناج با هر شیوه ای که طبخ شود یا به صورت خام می تواند افراد مبتلا به اسهال را دچار مشکل کند. از آنجا که اسفناج در گروه گیاهان ملین قرار می گیرد، استفاده از آن برای افرادی که دچار اختلال در عملکرد روده ها هستند و به اسهال دچار هستند اصلاً توصیه نمی شود.

افرادی که دچار سنگ کلیه یا التهاب مجاری ادراری هستند هم بهتر است از مصرف اسفناج در دوره درمان پرهیز کنند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با خواص درمانی اسفناج آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا