طرز پخت قیمه نثار

مواد لازم جهت پخت قیمه نثار برای 5 نفر:

  • گوشت گوسفند: 300 گرم
  • برنج: 1 کیلو
  • زرشک: نصف پیمانه (هر پیمانه معادل یک لیوان دسته دار معمولی)
  • خلال پوست پرتقال: نصف پیمانه
  • پیاز متوسط سرخ شده: 1 عدد
  • آب زعفران: نصف پیمانه
  • خلال بادام: نصف پیمانه
  • مغز گردو: نصف پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
  • ادویه: 2 قاشق سوپ خوری (مخلوط پودر گل سرخ – دارچین – هل – زیره سبز)
  • زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
  • گلاب: 4 قاشق سوپ خوری
  • روغن: 2 قاشق غذاخوری

طرز پخت
گوشت را خرد می کنیم همراه با پیاز داغ و زردچوبه تفت می دهیم. رب گوجه را هم اضافه می کنیم تا گوشت رنگ بگیرد و در آخر کمی آب می ریزیم تا گوشت بپزد.

زرشک ها را می شوییم و در آبکش می ریزیم.
خلال بادام را خیس می کنیم تا کمی نرم شود.
خلال های پوست پرتقال را هم سه بار می جوشانیم و آبکش می کنیم تا تلخی آن از بین برود. (اگر به طعم شیرین علاقه دارید می توانید خلال های پرتقال را با شربت شکر شیرین کنید.)

خلال بادام نرم شده را با خلال پوست پرتقال در روغن تفت می دهیم. زرشک را هم اضافه کرده و سرخ می کنیم و در آخر کار هم کمی زعفران به خلال ها اضافه کرده تا رنگ بگیرند.

خلال پسته را جدا در کمی گلاب خیس کرده، بعد در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. (خلال پسته را با زرشک و زعفران مخلوط نکنید، چون رنگ می گیرد و دیگر رنگ سبز زیبایشان را نخواهند داشت.)

برنج را هم در قابلمه ای دیگر آبکش می کنیم و حتماً لا به لای آن ادویه می پاشیم و روی برنج هم آب زعفران می ریزیم. برنج را به مدت نیم ساعت یا چهل و پنج دقیقه به روش معمولی دَم می گذاریم. وقتی برنج دَم کشید آن را در دیس می کشیم و لا به لای آن گوشت پخته شده و کمی خلال بادام و زرشک می ریزیم. روی برنج را هم با خلال بادام و پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک و گردو تزئین می کنیم.

قیمه نثار غذای محلی قزوین است.

در هر بار کم یا زیاد کردن چاشنی، غذا را بچشید تا غذا طعم دلخواه را بگیرد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله آموزشی «طرز پخت قیمه نثار»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب با هم به آشپزخانه برویم، نوشته ی فاطمه فهیمی از انتشارات نظری، منتشر شده در اردیبهشت 1392 با شابک 4-104-289-600-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا