طرز پخت زرشک پلو با مرغ

تبلیغات

مواد لازم جهت پخت زرشک پلو با مرغ:

  • برنج: ۳ پیمانه
  • زرشک پلویی: نصف پیمانه
  • سینه و ران مرغ: نیم کیلوگرم
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران ساییده: نصف قاشق چایخوری
  • نمک، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
  • پیاز: یک عدد
  • ادویه دلخواه و خلال پسته: در صورت تمایل

طرز پخت

برای تهیه زرشک پلو با مرغ، ابتدا برنج را از چند ساعت پیش از شروع پخت، می شوییم، کمی نمک می زنیم و می خیسانیم. سپس نوبت به مرغ می رسد.

برای آماده کردن مرغ دو روش پیشنهاد می شود؛ اول اینکه مرغ مان را بعد از افزودن کمی نمک، در روغن، و روی حرارت ملایم سرخ کنیم تا هر دو طرف آن کاملاً سرخ و طلایی شود. همین مرغ سرخ شده را هنگام دم کشیدن برنج، با زعفران آغشته می کنیم و لا به لای برنج قرار می دهیم تا کاملاً مغز پخت شود. دومین راه این است که مرغ را با مقدار کمی آب، پیاز، نمک و زردچوبه روی حرارت قرار دهیم تا خوب پخته شود. البته باید مراقب باشیم که تکه های مرغ زیاد نرم نشوند و وا نروند. بعد از دم کردن برنج، تکه های مرغ را در روغن سرخ می کنیم و هنگام سرو روی برنج قرار می دهیم.

نکته: اگر مهمانی در پیش دارید یا قرار است غذا برای افراد بسیاری درست کنید، بهتر است از روش دوم استفاده نمایید.

تبلیغات

برنج را که از قبل خیسانده بودیم در آب جوش می ریزیم و بعد از نیم پَز شدن آبکِش می کنیم. کف دیگ کمی روغن ریخته، ته دیگ دلخواه را که می تواند نان، برنج و یا سیب زمینی باشد کف دیگ قرار می دهیم، باقی برنج را روی آن می ریزیم و روی حرارت ملایم دَم می کنیم.

برای آماده کردن زرشک، قدم اول این است که در تابه کمی روغن بریزیم. البته اگر دنبال عطر بهتر باشیم بهتر است از ترکیب روغن و کره در کنار هم استفاده کنیم. زرشک و شکر را با حرارت ملایم حدود یک دقیقه تفت می دهیم و در صورت تمایل کمی زیره هم می توانیم به آن اضافه کنیم.

نکته: در تفت دادن زرشک باید دقت زیادی داشت چون اگر حرارت زیاد باشد یا زمان تفت دادن طولانی شود، زرشک خیلی زود خشک می شود یا می سوزد.

بعد از دم کشیدن برنج مقداری از آن را در یک ظرف می ریزیم و با زرشک تفت داده و آب زعفران مخلوط می کنیم. برنج را که در دیس کشیدیم، کمی از این مخلوط را روی آن می ریزیم. چون رنگ سبز مغز پسته تناسب خوبی با رنگ زرشک و زعفران دارد، می توان در صورت تمایل از مقداری مغز پسته هم برای تزئین استفاده کرد.

منابع

مقاله آموزشی «طرز پخت زرشک پلو با مرغ»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

تبلیغات
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا