چرا فراموش می کنیم؟

در هنگام خرید یا حین امتحان، فراموشی یکی از همراهان همیشگی ما است. فراموش کردن یک رویداد متداول می باشد و ممکن است برای شخصی با قوی ترین حافظه نیز رخ دهد. به راستی دلیل این فراموشی ها چیست؟

یکی از دلایل فراموشی، تداخل است. گاهی برخی اطلاعات با یکدیگر تداخل و رقابت می کنند. خصوصاً زمانی که اطلاعات مشابه یکدیگر باشند. این تداخل می تواند پیش گستر (اشکال در یادآوری اطلاعات جدید) یا پس گستر (اشکال در یادآوری اطلاعات قبلی) باشد.

دلیل دیگر می تواند نقص در ذخیره سازی مطالب باشد؛ یعنی اطلاعات برخلاف تصور ما وارد حافظه بلندمدت نمی شود. برای شکل گیری حافظه باید ارتباطات سیناپسی زیادی در مدت طولانی فعال شوند. سیناپس، فضایی بین یک سلول عصبی با سلول عصبی یا یک سلول دیگر است که موجب انتقال پیام بین آنها می شود. استفاده بیشتر از برخی سیناپس ها موجب تقویت آنها می شود که اساس یادگیری در مغز است؛ رخدادی که تقویت بلندمدت (Long term Potentiation) نامیده می شود. با افزایش سن و کاهش تعداد و فعالیت سیناپس ها، امکان اشکال و چالش در یادآوری مسائل وجود دارد. البته بسیاری از اوقات عواملی مانند بی توجهی، خستگی یا اضطراب می توانند عامل فراموشی باشند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا فراموش می کنیم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا