بزرگترین و کوچکترین ماهیچه بدن در کجا قرار دارد؟

بزرگترین ماهیچه بدن انسان، سرینی بزرگ (Gluteus maximus) نامیده می شود که در باسن قرار دارد و این در حالی است که کوچکترین ماهیچه، عضله استخوان رکابی (Stapes) است که در گوش میانی قرار دارد.

ماهیچه بافتی انعطاف پذیر و محکم است که باعث حرکت قسمت های مختلف بدن می شود. ماهیچه ها در سراسر بدن یافت می شوند و هنگامی که شخص رشد می کند، آنها نیز بزرگتر می شوند. ماهیچه ها نزدیک به نیمی از وزن یک فرد بزرگسال را تشکیل می دهند.

بدن انسان بیش از 600 ماهیچه اصلی دارد که حدود 240 عدد از آنها نام خاصی دارند. دو نوع اصلی از ماهیچه ها عبارتند از ماهیچه های اسکلتی و ماهیچه های صاف. سومین نوع، ماهیچه های قلب هستند که ویژگی های هر دو نوع ماهیچه صاف و اسکلتی را دارا می باشند و تنها در قلب یافت می شوند. افراد برای انجام حرکات مختلف از ماهیچه ها استفاده می کنند.

در میان قوی ترین ماهیچه ها، می توان به عضله ماضعفه (Masseter muscle) یا ماهیچه مخصوص جویدن اشاره کرد که در دو طرف صورت واقع شده است. بلندترین ماهیچه عضله خیاطه (Sartorius muscle) است که از پهلوی کمر شروع شده و بطور مورب از جلوی ران عبور می کند تا به داخل زانو متصل می شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «بزرگترین و کوچکترین ماهیچه بدن در کجا قرار دارد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو کجا؟، ترجمه دکتر بهادر صادقی و دکتر شیوا صالحی شهیدی از نشر سایه گستر، منتشر شده در زمستان ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۵۰۲-۱۵۱-۹ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا