منظور از تغییرات خلق و خو چیست؟
اغلب در مورد حال و هوای اخلاق چنین ویژگیهایی را به کار میبرند: خوش اخلاقی، بد اخلاقی و…. در واقع کلمه خلق و خو برای توصیف احساسات و حال و هوای درونی ما به کار میرود و ما هر روز و مدام، به اطرافیانمان با نشانههای کوچکی از حالت و وضعیت درونی خود خبر میدهیم.
اگر بخواهیم دقیقتر توضیح دهیم، باید بگوییم که رابطهای جدی و دو جانبه بین اتفاقهایی که برای ما پیش میآیند و برداشت شخصی ما از این اتفاقها وجود دارد و در ادامه، رویدادهای زندگی و رفتار ما بطور همزمان روی یکدیگر تاثیر میگذارند.
این روند، گاهی وقتها ما را در وضعیت به اصطلاح نزولی قرار میدهد. به عبارت دیگر، ما را به سمت افسردگی و افت روحی و شخصیتی سوق میدهد. در این حالت خلق و خوی ما نیز افت میکند و به اصطلاح به سمت بیحوصلگی یا خشم و تندخویی میرویم. برعکس آن، رویدادهایی هستند که روندی صعودی در حس و حال ما ایجاد کرده و احساسات ما را به قلیان درآورده و شور و حال خوبی به ما میدهند. در این حالت، خلق و خوی ما بالا آمده و در بهترین وضعیت خود قرار میگیرد؛ بطوریکه در مقابل دیگران مهربانتر، انعطافپذیرتر و صبورتر میشویم.
به این ترتیب، تغییرات خلق و خو میتواند در شرایط ناگوار، تاثیری منفی و جدی بر کیفیت زندگی ما بگذارد. پس خلق و خویتان را کنترل کنید تا زندگی خود و دیگران را به هم نریزید!