تاثیر خاطره و یادداشت نویسی بر سلامت روان

شما هم احتمالاً در نوجوانی خاطرات خود را بطور منظم می نوشتید و آن را زیر تشک پنهان می کردید. آن دفتر حتماً محرم اسرار شما بوده است؛ جایی که کشمکش ها و ترس هایتان را بدون قضاوت و تنبیه اعتراف می کردید. احتمالاً هم از اینکه می توانستید تمام افکار و احساسات خود را روی کاغذ بیاورید، احساس خوبی پیدا می کردید و دنیا زیباتر به نظرتان می رسید. هر چند ممکن است پا به جوانی که گذاشتید، نوشتن را رها کنید، اما مفهوم و فوایدش هنوز هم به کارتان می آید که به آن یادداشت نویسی می گویند.

یادداشت نویسی بدین معنا است که با آسودگی خاطر از افکار و احساسات خود بنویسیم تا بتوانیم آنها را بهتر درک کنیم. پس اگر درگیر استرس، نگرانی یا افسردگی هستید، یادداشت نویسی به شما کمک می کند تا بتوانید احساسات خود را کنترل کنید و سلامت روان تان را بهبود ببخشید.

در این مقاله شما می توانید با فواید و نحوه یادداشت نویسی یا نوشتن خاطرات روزانه خود آشنا شوید.

فواید یادداشت نویسی

یک راه مفید برای کنترل احساسات شَدید، یافتن مجرایی سالم برای صحبت کردن از خود است و یادداشت نویسی همان ابزار مفید برای مدیریت سلامت ذهن است. یادداشت نویسی به شما کمک می کند تا اضطراب خود را مدیریت کنید، استرس تان را کاهش دهید و به شما توان مقابله با افسردگی را می دهد. یادداشت نویسی به شما کمک می کند تا علائم بیماری تان را کنترل کنید و حال خوبی داشته باشید؛ ضمناً کمک می کند تا مشکلات، ترس ها و نگرانی هایتان را اولویت بندی کنید.

پیگیری هر روزه نشانه های بیماری به شما کمک می کند تا تله ها را بشناسید و راه های کنترل آن را بیاموزید. یادداشت نویسی همچنین به فراهم آمدن شرایط مناسبی برای گفتگو با خود و تشخیص افکار و رفتارهای منفی کمک می کند.

وقتی دچار مشکل شده اید و استرس دارید، یادداشت نویسی به شما کمک می کند تا منشاء اضطراب و نگرانی را تشخیص دهید. تشخیص منشاء نگرانی هم به شما کمک می کند تا راهی برای رفع آن بیابید و استرس خود را کاهش دهید. به خاطر داشته باشید که یادداشت نویسی تنها یکی از سبک های زندگی سالم برای کنترل استرس و نگرانی است و سلامت شما را بهبود می بخشد.

برای دریافت بهترین نتیجه:

  • آرام باشید و هر روز مدیتیشن انجام دهید.
  • مواد مغذی مصرف کنید و رژیم غذایی متعادلی داشته باشید.
  • بطور مرتب ورزش کنید و هر روز فعالیت بدنی داشته باشید.
  • شب ها زیاد بخوابید و با این کار خود را معالجه کنید.

از یادداشت نویسی کمک بگیرید و اطمینان پیدا کنید که هر روز به این توصیه ها عمل می کنید.

چطور یادداشت روزانه بنویسیم؟

این 3 گام به شما کمک می کند تا یادداشت نویسی را آغاز کنید:

  1. سعی کنید هر روز بنویسید. برای اینکه خود را تشویق به نوشتن کنید، هر روز چند دقیقه ای را صرف نوشتن کنید.
  2. کار خود را آسان کنید و همیشه یک قلم و دفتر کنار خود داشته باشید؛ بنابراین می توانید هر زمان که بخواهید، سریع فکر خود را روی کاغذ بیاورید. همچنین می توانید یادداشت های خود را در فایل کامپیوتری نگه دارید.
  3. هر چیزی را که حس می کنید درست است، بنویسید. لزومی ندارد که یادداشت شما ساختار خاصی را دنبال کند. اینجا فضای خصوصی شما است و هر طور که بخواهید می توانید بنویسید. بگذارید کلمات آزادانه جریان پیدا کنند، بدون اینکه نگران اشتباهات نوشتاری یا طرز فکر دیگران باشید.

از یادداشت تان هر طور که شایسته می دانید، استفاده کنید. نباید دیگران را در خواندن یادداشت هایتان سهیم کنید، اما اگر مایل به سهیم کردن دوستان بسیار نزدیک خود بودید، از آنها بخواهید که با صدای بلند نظرشان را بیان نکنند و شما هم می توانید تنها بخشی از یادداشت خود را به آنها نشان دهید.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «تاثیر خاطره و یادداشت نویسی بر سلامت روان»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله مرکز بهداشت دانشگاه روچستر ترجمه شده توسط نرگس جمالو، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا