آیا استفاده از اسپینر آرامش می آورد؟

از زمان قدیم برای افزایش آرامش و تخلیه عصبی کودکان مبتلا به مشکلات پردازشی در احساسات خود مثل بیماران مبتلا به اوتیسم و بیش فعالی، استفاده از ابزارهای حسی را توصیه می کردند.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، از جویدن ناخن ها و چرخاندن کلید در دست گرفته تا تکان دادن مکرر پا و بازی کردن با موها یا جویدن گوشه لباس از جمله تیک ها یا عادات منفی افراد است که باید با روش حواس پرتی درمان شود و کارشناسان با شک و تردید می گفتند که شاید اسپینر بتواند کمی در این زمینه موفق باشد.

اسپینر شاید بتواند ذهن فرد را برای مدتی کوتاه از افکار منفی و استرس های روزمره دور کند اما باید گفت که در بلندمدت، موجب کاهش استرس نمی شود و تبدیل به یک عادت، شبیه عادت های دیگر می شود.

نظر کارشناسان در مورد اسپینر چیست؟

تولیدکنندگان اسپینر از عباراتی مثل رفع استرس، افزایش تمرکز و درمان اختلال کم توجهی – بیش فعالی برای بازاریابی این محصولات استفاده می کنند. این در حالی است که دکتر روث میلانیک از مرکز پزشکی کودکان کوهن در نیویورک، اعلام کرد که تاکنون هیچ تحقیق ثبت شده ای در مورد رابطه بین اسپینر و تمرکز کودکان صورت نپذیرفته است.

میلانیک می گوید ادعای تولیدکنندگان اسپینر در مورد مزایای آن، ادعایی بی اساس محسوب می شود. او می گوید: «اسپینر به دلیل اینکه تحرک زیادی در بدن ایجاد نمی کند، نمی تواند کمکی به کودکان مبتلا به اوتیسم یا ADHD کند.» دکتر میلانیک ورزش را خیلی کارآتر می داند نسبت به وسائلی که تحرک را از بیمار بگیرند.

مارک رپورت روانشناس کلینیک دانشگاه مرکزی فلوریدا که در زمینه مزایای تحرک برای افزایش تمرکز بیماران مبتلا به ADHD فعالیت می کند، در مورد اسپینر می گوید: «اسپینر بیش از اینکه ابزاری برای افزایش تمرکز بیماران مبتلا به ADHD باشد، باعث حواس پرتی آنها خواهد شد.»

میزان فعالیت در قسمت جلویی مغز، رابطه مستقیم با تمرکز انسان دارد. هر چقدر تحرک بدن بیشتر باشد، فعالیت این قسمت از مغز هم افزایش پیدا می کند؛ ولی اسپینر، به دلیل عدم نیاز به تحرک زیاد، کمکی به افزایش تمرکز نمی کند. به علاوه از لحاظ بصری باعث حواس پرتی می شود. همچنین اسپینر عوارض جانبی بسیاری از جمله زمان زیاد نشستن، اعتیاد به بازی مدام، زمان گیر بودن، تماس مستقیم با سرب (که از مواد اصلی ساخت اسپینر است) و… دارند.

مخترع اسپینر چه کسی است؟

خانم Catherine Hettinger نام شخصی است که اولین بار به فکر ساختن یک اسباب بازی افتاد که بتواند بواسطه آن مشکلاتش را نیز حل کند! وی طی سفر به اسرائیل و ملاقاتی که با چندین سرباز مجروح داشت به این فکر فرو رفت که احتمالاً خواهد توانست وسیله ای شبیه به اسباب بازی بسازد که در آرامش بخشیدن به سربازان مفید باشد. او پس از بازگشت با کمی کنجکاوی توانست اولین نسخه از اسباب بازی آرامش بخش فیجت اسپینر (Fidget Spinner) را به سادگی بسازد.
جالب است بدانید که طرح و پیاده سازی اولین فیجت اسپینر مربوط به سال 1980 میلادی می باشد و خانم Hettinger اکنون حدود 65 سال سن دارد. ثبت اختراع این اسباب بازی تنها تا سال 2015 در اختیار خانم Hettinger بود و پس از آن شرکت های مختلف با طرح و ایده های مختلفی امکان ساخت و تهیه و البته فروش آن را پیدا کردند.

منابع

خبر علمی «آیا استفاده از اسپینر آرامش می آورد؟» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا