چگونه کالری غذاها را اندازه بگیریم؟
وقتی صحبت از کالری به میان می آید منظور اصلی واحد کیلوکالری یا همان هزار کالری است و سازندگان محصولات غذایی هم روی برچسب های غذایی میزان انرژی مواد مختلف را بر اساس کیلوکالری مشخص می کنند. به صورت کلی یک کیلوکالری به عنوان میزان انرژی لازم برای افزایش دمای یک کیلوگرم آب به مقدار یک درجه سلسیوس تعریف می شود و انرژی غذاهای مصرفی ما هم بر اساس این معیار، به روشی ساده و جهانی قابل محاسبه است.
محتویات مواد غذایی مصرفی ما به سه گروه کلی چربی، کربوهیدرات و پروتئین تقسیم شده و انرژی مورد نیاز بدن هم از طریق هر کدام از این گروه ها تامین می شود.
برای محاسبه میزان کالری غذاها یکی از روش های معمول، استفاده از وسیله ای به نام بمب کالری متر (Calorimeter) است؛ برای بکارگیری این وسیله دانشمندان ماده غذایی مورد نظر را در محفظه مخصوص تعبیه شده در دستگاه قرار می دهند و اطراف محفظه را پُر از آب می کنند. در مرحله بعدی ماده غذایی سوزانده می شود و تغییر دمای ایجاد شده در آب با سوختن ماده، اندازه گیری می شود. از این طریق دانشمندان متوجه می شوند ماده غذایی مورد نظر چه میزان انرژی دارد.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «چگونه کالری غذاها را اندازه بگیریم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.