طرز پخت آش جو
مواد لازم جهت پخت آش جو برای 6 نفر:
- جو پوست کنده (خیس شده): 1 پیمانه
- نخود (خیس شده): یک چهارم پیمانه
- برنج (خیس شده): یک چهارم پیمانه
- گوشت گوساله (خرد شده): 120 گرم
- پیاز کوچک (خرد شده): 1 عدد
- سبزی آش (ساطوری خرد شده): 250 گرم
- کشک: 250 گرم
- آب قلم گوساله: 2 لیتر
- پیاز داغ: 1 پیمانه
- زردچوبه: 1 قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- سیر داغ و نعناع داغ: برای تزئین
طرز پخت
نخود (که از 24 ساعت قبل خیس شده و چند بار آب آن را عوض کرده اید) را همراه با زردچوبه، گوشت و پیاز درون قابلمه ریخته و بگذارید تا بپزد. سپس با گوشت کوب برقی (یا هر وسیله دیگری) آن را مخلوط کنید، به صورتی که گوشت ریش ریش و له نشود.
جو را همراه با آب قلم و برنج بگذارید تا بپزد. سپس با گوشت کوب برقی آن را کاملاً له کنید تا شیره جو از آن خارج شود. مخلوط نخود و گوشت، سبزی آش (مخلوطی از اسفناج، تره، گشنیز و جعفری)، پیاز داغ، کشک، کمی نمک و فلفل را به جو له شده، اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آش کاملاً جا بیفتد. در صورتی که آب آش کم بود، می توانید از آب قلم بیشتری استفاده کنید.
پس از حدود 2 ساعت آش جو آماده شده است. آن را در ظرفی ریخته و روی آن را با نعناع داغ، سیر داغ و مقداری کشک تزئین نمایید.
نکته: برای تهیه آب قلم، هر قلم را به سه تا چهار تکه تقسیم کنید؛ به این صورت، هم درون قابلمه راحت تر جا می گیرد و هم عصاره آن بهتر خارج می شود. بعد آن را درون قابلمه بزرگی حاوی مقداری آب بریزید و کمی نمک، برگ بو، پیاز خرد شده و پودر فلفل سیاه به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد تا عصاره آن خارج شود.
در هر بار کم یا زیاد کردن چاشنی، غذا را بچشید تا غذا طعم دلخواه را بگیرد.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله آموزشی «طرز پخت آش جو»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا دستور آشپزی گیتی بهاری مقدم در مجله سرآشپز به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]