چرا استیک را می توان نیمه پخته خورد، اما برگر و مرغ را نه؟
باکتری هایی مثل سالمونلا (Salmonella) و ای کولای (E. coli) و دیگر انگل هایی از این دست، می توانند در بدن حیوانات زندگی کنند و از طریق خوردن گوشت آنها به انسان ها منتقل شوند. عوارض بیماری های ناشی از ابتلا به این انگل ها می تواند به شکل اسهال، استفراغ و گرفتگی عضلات نمود پیدا کند.
پختن گوشت به مدت 45 دقیقه در حالی که دمای مرکز گوشت به 60 درجه سانتیگراد برسد، برای کشتن این باکتری ها کافی است. بنابراین گوشت مرغ یا گوشت های دیگر دامی باید به صورت کامل پخته شوند. با این حال، استیک، بخشی از ماهیچه است که از درون آن بریده شده و در نتیجه، تا زمانی که سطح بیرونی ماهیچه، کباب شده باشد، مشکلی از نظر آلودگی به انگل ها نخواهد داشت. به همین دلیل، استیک را می توان به شکل نیمه پخته هم مصرف کرد و خوردن آن مانعی از نظر آلودگی ندارد.
از طرف دیگر، برگر را نباید به صورت نیمه پخته مصرف کرد، زیرا هنگام ریز شدن، ممکن است آلوده شود. در نتیجه باید آن را هم بطور کامل پخت تا آلودگی نداشته باشد.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «چرا استیک را می توان نیمه پخته خورد، اما برگر و مرغ را نه؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله سیدمعین عمرانی در مجله دانستنیها، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.