چرا ما نمی توانیم همانند پرندگان پرواز کنیم؟

شاید در جواب به این سوال پاسخ دهید: «ما نمی توانیم پرواز کنیم، زیرا بال نداریم.» اما این پاسخ نمی تواند جواب کاملی برای سوال ما باشد؛ زیرا انسان حتی با استفاده از بال مصنوعی نیز نمی تواند پرواز کند. پس پرندگان چگونه پرواز می کنند؟

پرندگان، بدن و استخوان های بسیار سبکی دارند. بدن آنها به خاطر داشتن کیسه هوا، سبکتر نیز می شود. فرم بدن پرندگان نیز به گونه ای است که هنگام پرواز، مقاومت بسیار کمی در مقابل هوا نشان می دهد. مهم تر از همه اینکه ماهیچه های پرندگان در مقایسه با وزن بدن شان بسیار قوی است. به این ترتیب پرندگان به دلیل داشتن تمامی این خصوصیات می توانند به کمک بال های خود پرواز کنند.

وقتی پرنده ای بال های خود را برای پرواز حرکت می دهد، هوا را به طرف پایین فشار می دهد و بالا می رود. بدن ما در مقایسه با بدن پرندگان بسیار سنگین است. بنابراین ما برای پرواز کردن به بال های بسیار بزرگی احتیاج داریم. اما ماهیچه های بدن ما همانند ماهیچه های بدن پرندگان قوی نیستند. به علاوه ما کیسه هوا نداریم. در نتیجه نمی توانیم بال های بسیار بزرگ مصنوعی را حرکت دهیم.

پرندگانی که بدن سبکتری دارند، راحت تر از پرندگان بسیار سنگین پرواز می کنند. برای مثال پرندگانی همچون خروس و طاووس نمی توانند به خوبی پرواز کنند. شترمرغ ها و پنگوئن ها دارای بدن بسیار سنگینی هستند؛ به همین جهت آنها اصلاً نمی توانند پرواز کنند. به این ترتیب، انسان نیز نمی تواند پرواز کند؛ حتی اگر به بازوهای خود بال مصنوعی ببندد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا ما نمی توانیم همانند پرندگان پرواز کنیم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا