چرا روی دریاچه ها، مه وجود دارد؟

مه، شبنم و ابرها به هم مربوط می باشند. در حقیقت تغییر شرایط، از جمله وجود یا عدم هوای جاری می تواند موجب تشکیل مه، شبنم یا ابر شود. بیایید این موضوع را بررسی کنیم و ببینیم که چرا مه فقط در جاهای مشخصی ظاهر می شود؟
ذرات مه کوچک بوده و قطر آنها کمتر از 0.001 میلی متر است. حالا زمانی که هوا مه آلود باشد، به این دلیل که بیش از 1227 ذره از ذرات مه در یک سانتی متر مکعب هوا وجود دارد، نمی توانید جلوی خود را ببینید.
برای تشکیل مه باید رطوبت از هوا خارج و متراکم شود؛ به این معنا که باید به روش های مختلف سرد شود زیرا هوای سرد نمی تواند به اندازه هوای گرم رطوبت زیادی را در خود نگه دارد. هنگامی که هوا تا یک درجه مشخص سرد می شود، شبنم یا نقطه اشباع نامیده می شود که پس از آن به تدریج مه شکل می گیرد.
تشکیل مه، احتیاج به هوای سرد آمیخته با هوای گرم دارد. اگر فقط هوای سرد وجود داشته و نزدیک به زمین باشد، در این صورت شبنم خواهیم داشت. زمانی که جریان هوا به سرعت صعود کند و در ارتفاعات بالا سرد شود، ابر به وجود خواهد آمد. بنابراین، جریان های هوا که ترکیبی از هوای سرد و هوای گرم تر باشند، برای تشکیل مه باید آرام و ملایم باشند.
یکی از شرایط تشکیل مه هنگامی برقرار می شود که یک توده هوای گرم از منطقه ای سردسیر یا از فراز دریای سرد عبور کند، و یا وقتی که هوای سرد از روی آب گرم بگذرد، که این حالت صبح زود در فصل پاییز نزدیک دریاچه ها و استخرها روی می دهد. هوای سرد و جریان های هوای گرم به آرامی با یکدیگر مخلوط شده و روی دریاچه ها را با مه می پوشاند، که به نظر می رسد در هوا معلق است.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی «چرا روی دریاچه ها، مه وجود دارد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]