تغییرات جوی ممکن است به انقراض ابرهای استراتوکومولوس منتهی شود

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، دانشمندان کشف کرده اند که یک گونه بسیار متداول از ابرهایی که در آسمان می بینیم، ممکن است به زودی به خاطر تغییرات جوی به یک پدیده منقرض شده تبدیل شوند.

ابرهای استراتوکومولوس را می توان یکی از مهم ترین و همه گیرترین ابرهای موجود در کره زمین دانست. این ابرها با خطری بسیار جدی روبرو هستند که ممکن است موجب شوند تا دیگر شاهد حضور آنها در آسمان نباشیم. در حقیقت اگر میزان خاصی از گاز دی اکسید کربن به جو زمین وارد شود، این ابرها دیگر در اتسمفر شکل نخواهند گرفت.

دانشمندان در یک مقاله علمی به این موضوع پرداخته و اعلام کرده اند که این ابرها که بسیار پیچیده هستند و به سرعت تغییر می کنند، ممکن است به سادگی بر اساس میزان دی اکسید کربن، تغییر رفتار دهند و این امر ممکن است روی تمامی سطح زمین تاثیر بگذارد. همچنین با استفاده از مدل سازی کامپیوتری دریافتند که اگر دی اکسید کربن به میزان 1200 بخش در هر میلیون باشد، ابرهای استراتوکومولوس دچار درهم شکستگی ساختاری می شوند و در نتیجه دیگر شاهد حضور آنها در آسمان نخواهیم بود.

به این ترتیب و با توجه به میزان 410 واحدی دی اکسید کربن در هر میلیون بخش از هوا شاهد تغییراتی جزئی در این ابرها هستیم.

منابع

خبر علمی «تغییرات جوی ممکن است به انقراض ابرهای استراتوکومولوس منتهی شود» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به Nature Geoscience و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا