چرا اشک چشم شور است؟
اگر تا به حال اشک چشم خود را خورده باشید، متوجه میشوید که کمی شور است. اشک موجب حرکت راحت چشم میشود که کمی هم شور است و نمک موجود در آن کمتر از یک درصد است.
اشک چشم و مرطوب بودن چشم باعث میشود گردش حدقه آزار دهنده نباشد. در صورت مرطوب نبودن چشمها، گردش آنها غیرممکن است و پلکها چشمها را از حرکت باز میدارند. یکی دیگر از شگفتیهای ساختمان چشم، شور بودن اشک آن است.
همه مایعات داخل بدن مقدار کمی نمک در خودشان دارند. این نمک از طریق الکتریسیته به انقباض ماهیچهها کمک میکند و باعث توانایی تفکر در مغز میشود. مقدار نمک داخل مایعات بدن مانند اشک، عرق و بزاق تقریباً مساوی با مقدار نمک داخل خون هستند.
کل این نمکها زیر یک درصد یعنی به اندازه دو قاشق چایخوری در هر لیتر هستند.
شور بودن اشک چشم سبب میشود بافتهای ظریف چشم کاملاً حفظ شوند. اگر طعم شوری در آب چشم نباشد، چشم تمام اشیای مزاحم را به خود جذب میکند اما شور بودن اشک سبب میشود گرد و غبار و اشیای دیگر از چشم، بطور خودکار بیرون آید و ضدعفونی شود. اگر اشک چشم حاوی نمک نبود، به دلیل جذب تمام اشیای مزاحم به چشم، بینایی آن از دست میرفت.