لقمه های انگلیسی

آب چیست؟

وجود آب همانند هوا برای ادامه حیات ضروری است. انسان بدون آب بیش از چند روز زنده نمی ماند. به عبارتی تمام موجودات زنده برای ادامه حیات به آب نیاز دارند. شاید به این دلیل است که بیش از ۷۰ درصد از سطح کره زمین را آب پوشانده است و حدود ۹۷ درصد از آب موجود در کره زمین در اقیانوس ها ذخیره شده است.

منابع آب در جهان

منابع آب در جهان

هر مولکول آب از دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن (H۲O) تشکیل شده است. آب خالص بی رنگ، بی بو و بی مزه است. آب را می توان در رودها، دریاچه ها، چشمه ها، چاه ها، اقیانوس، دریاها و… به سه حالت جامد، مایع و گاز یافت. آب در شرایط عادی به صورت مایع است؛ ولی در صفر درجه سانتیگراد شروع به یخ بستن می کند و در ۱۰۰ درجه سانتیگراد به بخار تبدیل می شود.

آب موجود در طبیعت خالص نیست و حاوی مواد معدنی و املاحی است که در آن حل شده اند. آبی که مواد معدنی زیادی دارد، آب سخت نامیده می شود. صابون و پودرهای شوینده در چنین آبی به خوبی کف نمی کنند.

آب سخت دو نوع است:

  • نوع اول، آبی است که بی کربنات کلسیم و منیزیم در آن حل شده است. این املاح را می توان با جوشاندن آب از آن جدا کرد.
  • نوع دوم، آبی است که حاوی کلرید، سولفات کلسیم و منیزیم است. برای برطرف کردن سختی چنین آبی باید آن را با کربنات سدیم مخلوط کرد.

آب، خصوصیات ویژه ای دارد. بطور مثال آب وقتی یخ می زند، سبک تر می شود. به همین دلیل، یخ و کوه های بزرگ یخ روی آب شناور می مانند. لایه های سطحی آب دمایی تغییر پذیر دارد؛ اما عمق آب دارای دمای ثابت چهار درجه سانتیگراد است. به همین دلیل در فصل زمستان فقط سطح خارجی برکه ها و دریاچه ها یخ می زند. به این ترتیب گیاهان و جانوران ساکن این آب ها در طول فصل زمستان نیز می توانند به زندگی ادامه دهند.

آب، حلّال بسیار خوبی است، بطوریکه اکثر مواد در آن حل می شوند. به همین جهت آب دریاها و اقیانوس ها حاوی املاح مختلفی است. املاح موجود در بستر و ساحل دریاها و اقیانوس ها موجب شور شدن آب آنها می شود. هوا نیز در آب حل می شود. وجود اکسیژن محلول در آب برای تنفس و ادامه حیات ماهی ها و سایر جانوران آبزی ضروری است.

سلول های گیاهی و جانوری دارای مقادیر مختلفی آب هستند. ۶۰ تا ۸۰ درصد گیاهان و درختان، ۸۵ تا ۹۵ درصد میوه های تازه و ۹۸ درصد گیاهان آبزی را آب تشکیل داده است. ۶۵ درصد بدن انسان نیز آب است.

آشامیدن آب آلوده و حاوی میکروب، خطرناک است و موجب انتقال بیماری هایی مختلف از جمله حصبه، وبا، اسهال، اسهال خونی و… به انسان می شود. جوشاندن و تصفیه آب موجب از بین رفتن میکروب ها و عوامل بیماری زای موجود در آن می شود.

شناخت بهتر نسبت به آب

شناخت بهتر نسبت به آب

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

مقاله علمی و آموزشی «آب چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

لقمه های انگلیسی

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. بخش های الزامی با * مشخص شده اند. *

*