لوزه چیست؟

لوزه بافت های برآمده ای هستند که در طرفین گلو، درست پشت زبان واقع می باشند. ما سه جفت لوزه داریم. بزرگترین آنها بتدریج با افزایش سن منقبض و کوچک می شود. لوزه ها با تولید پادتن از عفونت دستگاه گوارش و تنفس جلوگیری می کنند.

در واقع لوزه ها جزئی از دستگاه لنفاوی می باشند که با تولید انواعی از گلبول های سفید، به نام لنفوسیت ها با میکروب هایی که وارد بدن می شوند، مبارزه می کنند. لوزه ها با لایه های نازکی از بافت پیوندی و غشای مخاطی پوشانده شده اند. این غشا دارای تعداد زیادی حفره است. وقتی باکتری های بیماری زای خاصی از طریق بینی یا دهان به گلو می رسند، در این حفره ها به دام می افتند. گلبول های سفید خون این باکتری ها را احاطه می کنند و از بین می برند. بنابراین لوزه ها نخستین سد دفاعی بدن محسوب می شوند.

گاهی اوقات باکتری ها در داخل بافت لوزه فعال می شوند و کل لوزه را ملتهب می کنند. به این حالت، التهاب لوزه می گویند. لوزه های ملتهب بزرگ، قرمز و دردناک هستند. در صورتی که عفونت لوزه ها شَدید باشد، چرک از میان آنها به بیرون تراوش می کند. در چنین حالتی ممکن است عفونت به قلب، ریه ها و کلیه ها سرایت کند. چنین عفونتی معمولاً بطور ناگهانی بروز می کند و غالباً در میان کودکان شایع است. التهاب لوزه در زمستان بیش از تابستان بروز می کند. اگر این التهاب با مصرف دارو درمان نشود و مرتب عود کند، پزشک، جراحی و برداشتن لوزه ها را توصیه می کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «لوزه چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا