چرا پوست چروک می شود؟
پوست پوشش خارجی بدن است و اعضای زیرین را در بر می گیرد. به علاوه، نسبت به گرما، سرما و درد حساس است. پوست نخستین منطقه دفاعی بدن در برابر باکتری ها و عوامل بیماری زا محسوب می شود. دمای بدن نیز بوسیله پوست کنترل و تنظیم می شود.
پوست بدن انسان در نقاطی مثل پاشنه پا که بیشتر در تماس با اجسام هستند و بیشتر ساییده می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند، ضخیم و سفت می شود. پوست سایر نواحی بدن، بخصوص اطراف چشم نازک است. وزن پوست یک انسان بالغ حدود 3 کیلوگرم است و 1.7 مترمربع از سطح بدن را پوشانده است.
هرچه انسان پیرتر می شود، ماهیچه های زیر پوست ضعیف تر می شوند. در نتیجه پوست، سست و شل می شود و چروک می خورد. پوست بدن یک انسان معمولی و سالم قبل از 50 سالگی دچار چین و چروک نمی شود. قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز می تواند موجب چروک شدن پوست شود. اشعه ماورای بنفش خورشید چربی زیر پوست را که مسئول نرم نگه داشتن پوست است خشک می کند.
افرادی که رژیم های غذایی سخت می گیرند، پس از آنکه مقدار زیادی از وزن خود را از دست می دهند، متوجه چین و چروک هایی در پوست شان می شوند. در این حالت، سلول های چربی زیر پوست جذب شده و به مصرف می رسند. در نتیجه پوست جمع می شود و چین و چروک بر می دارد.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «چرا پوست چروک می شود؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.