چرا بعضی مواقع گوشمان سوت می کشد؟

احساس شنیدن صدای سوت در گوش جزء تظاهرات نادر خیلی از بیماری ها است. وقتی احساس می کنید گوش تان زنگ می زند در واقع این صداها از داخل مغز به گوش می رسند و می توانند به اشکال مختلفی ظاهر شوند و توصیف آنها تنها برای افرادی که آن را تجربه کرده اند، امکان پذیر است. نکته مهم این است که باید مشخص شود که آیا بیماری مهمی باعث ایجاد این احساس شده یا نه؟

از بیماری هایی که ممکن است این مشکل را ایجاد کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. بیماری های داخلی: کم خونی، بالا یا پایین بودن فشار خون، تومور، دیابت و مشکلات غده تیروئید.
  2. بیماری های دستگاه شنوایی: تمام قسمت های شنوایی می توانند این مشکل را ایجاد کنند.
  3. بیماری مغزی: صرع، سردردهای میگرنی، بیماری های عروقی – مغزی و بیماری هایی شبیه MS.
  4. بیماری های روانی (توهم صوتی)
  5. تشدید صداهای ناشی از حرکات عضلات گردن، فشردن پلک ها به هم و قرار دادن دندان ها روی هم

آنچه تحقیقات نشان می دهد حاکی از آن است که هزاران سلول انسان در گوش گاهی اوقات صداهای خفیفی را که در محیط اطراف وجود دارند دریافت کرده و به مغز انتقال می دهند و به این ترتیب شما آنها را می شنوید. گاهی اوقات این سلول ها چنان آسیب دیده اند که شنیدن این صداها در بیشتر اوقات گسترش پیدا می کند و در این صورت است که می تواند موجبات ناراحتی شَدید شما را پدید آورد.

برای قابل تحمل کردن این موضوع چند راه به شما پیشنهاد می کنیم که می توانند موثر باشند:

  • از صداها دوری کنید: افراد عادی برای شرکت در یک مسابقه پُر سر و صدا یا حتی کنسرت موسیقی مشکلی ندارند اما برای شما که از سوت زدن گوش تان در عذاب هستید از این کار دوری کنید. گوش دادن هر نوع صدایی از طریق هدفون یا هر وسیله ای که مستقیماً وارد گوش تان شود، برای شما مضر است. اینکار حتی برای افرادی که از این مشکل رنج نمی برند هم ممکن است سبب شود تا در آینده مشکلات سنگین شدن گوش یا حتی وزوز کردن آن منجر شود.
  • فشار خون تان را کنترل کنید: گاهی اوقات صدای وزوز گوش ممکن است به خاطر بالا بودن فشار خون باشد، پس در این حالت این صداها را به عنوان زنگ خطری برای بالا رفتن فشار خون تان بدانید و فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  • آسپرین نخورید: گاهی اوقات آسپرین باعث می شود روز بعد از خوردن آن گوش تان وزوز کند یا زنگ بزند. اگر به صورت مداوم آسپرین می خورید ممکن است در خطر ابتلا به این مشکل قرار بگیرد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا بعضی مواقع گوشمان سوت می کشد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا