طرز تهیه 36 نوع سالاد

سالاد خوراکی است که قبل از غذا به عنوان پیش غذا، بعد از غذای اصلی به عنوان یک وعده مجزا، همراه با غذای اصلی، یا خود آن به عنوان یک وعده غذایی مصرف می شود.

معمولاً سالادها مخلوطی از سبزیجات خام هستند و در آنها اغلب از موادی مانند انواع کاهو، گوجه فرنگی، خیار، هویج، پیاز، قارچ و… استفاده می شود. البته از پاستا، زیتون، سیب زمینی پخته، برنج، انواع گوشت، پنیر، ماکارونی و ماهی هم در تهیه سالادها استفاده می شود.

شما می توانید با طرز تهیه 36 نوع سالاد آسان و خوشمزه آشنا شوید.

1) سالاد گوجه فرنگی

مواد لازم:

  • گوجه فرنگی: 3 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • فلفل سبز: 1 عدد
  • فلفل قرمز: 1 عدد
  • آب لیموترش: 1 قاشق مرباخوری
  • گشنیز خرد شده: نصف فنجان
  • پونه: کمی برای تزئین
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. گوجه فرنگی ها را خرد کرده و در ظرفی بریزید.
  2. سپس فلفل ها را خرد کرده و به آن اضافه نمایید.
  3. پیاز را خرد کرده و آن را هم اضافه کنید.
  4. حالا مواد را با هم مخلوط کرده و آب لیموترش، گشنیز، فلفل و نمک را اضافه کنید.
  5. در آخر کمی پونه روی آن بپاشید.

2) سالاد مرغ و سیب زمینی

مواد لازم:

  • سیب زمینی: 4 عدد
  • سینه مرغ پخته شده: 1 عدد
  • خیارشور: 50 گرم
  • ذرت پخته شده: 1 استکان
  • نخود فرنگی پخته شده: 1 استکان
  • تخم مرغ آب پز شده: 1 عدد
  • هویج: 2 عدد
  • گوجه فرنگی: 1 عدد
  • سس، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. سیب زمینی را پس از پختن و پوست گرفتن، مکعبی و یکدست خرد کنید و کنار بگذارید.
  2. سینه مرغ را هم پس از پختن، به اندازه سیب زمینی ها خرد کنید.
  3. گوجه فرنگی را مکعبی و کوچکتر از سیب زمینی و مرغ خرد کنید.
  4. حالا در یک کاسه گود، مرغ و سیب زمینی را مخلوط کنید و مقداری از سس را روی آنها بریزید.
  5. به ترتیب ذرت، نخود فرنگی و خیارشور خرد شده را اضافه و مخلوط کنید.
  6. تخم مرغ آب پز شده سفت را همراه با یک هویج داخل سالاد رنده کنید.
  7. سس، نمک و فلفل را افزوده، سالاد را هم بزنید.
  8. گوجه فرنگی را همراه با چند قاشق سس به سالاد اضافه کنید.
  9. قبل از مصرف، سالاد را حتماً یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا مواد کاملاً مزه دار شود.
  10. پس از یک ساعت، سس باقی مانده را روی سالاد ریخته و هویج را روی آن رنده کنید.

3) سالاد نخود فرنگی

مواد لازم:

  • نخود فرنگی: 450 گرم
  • بادام بو داده: 150 گرم
  • پیازچه خرد شده: نصف فنجان
  • سس مایونز: 2 فنجان
  • پودر کاری: 2 قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. نخود فرنگی ها را پخته و یا از کنسرو نخود فرنگی استفاده کنید.
  2. سپس آن را با بادام هایی که خرد کرده اید در یک ظرف مخلوط کنید.
  3. پیازچه را به آنها اضافه نمایید.
  4. سپس پودر کاری را به آن افزوده و هم بزنید.
  5. سس مایونز را با کمی نمک و فلفل به خوبی مخلوط نموده و به مواد اضافه کرده، با نوک چنگال آن را هم بزنید تا مواد و سس کاملاً یکدست شوند.

4) سالاد سوسیس

مواد لازم:

  • سوسیس: 300 گرم
  • سیب زمینی: 300 گرم
  • جعفری خرد شده: 1 قاشق سوپ خوری
  • سس فرانسوی: نصف فنجان

طرز تهیه:

  1. سوسیس ها را در آب بجوشانید و سپس خرد کنید.
  2. سیب زمینی ها را پخته، سپس خرد کنید و با سوسیس ها مخلوط نمایید.
  3. روی مخلوط سوسیس و سیب زمینی، سس بریزید.
  4. سالاد را با جعفری تزئین کنید.

5) سالاد انار

مواد لازم:

  • خرمالو: 3 عدد
  • دانه انار: نصف فنجان
  • سیب: 1 عدد
  • برگ نعناع: 10 عدد
  • آب لیموترش: 2 قاشق غذاخوری
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. خرمالوها را شسته! و خرد کنید.
  2. سپس سیب را پوست گرفته و در همان ابعادی که خرمالوها را خرد کرده اید، ریز کنید.
  3. برگ های نعناع را خرد نمایید.
  4. خرمالو، دانه انار و سیب خرد شده را در ظرف مناسبی ریخته و با برگ های خرد شده نعناع مخلوط کنید.
  5. در ظرف کوچکی آب لیموترش را با عسل مخلوط کرده و روی سالاد بریزید و پس از اینکه در یخچال کمی خنک شد آن را میل نمایید.

6) سالاد فصل

مواد لازم:

  • کاهو: 1 برگ
  • خیار: 3 عدد
  • گوجه فرنگی: 3 عدد
  • فلفل دلمه ای: 1 عدد
  • هویج: 3 عدد
  • سس مایونز: 1 پیمانه
  • سرکه: 1 پیمانه
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. کاهو را خرد کرده و در ظرفی بریزید.
  2. خیار، گوجه فرنگی، هویج و فلفل دلمه ای را حلقه حلقه کنید و روی کاهو بچینید.
  3. سس را با سرکه و نمک مخلوط کنید.
  4. سس آماده شده را در ظرف مناسب کنار سالاد قرار دهید.

7) سالاد ذرت با لبو

مواد لازم:

  • ذرت پخته شده: یک و نیم پیمانه
  • جعفری: 3 پیمانه
  • پیازچه ساقه سفید: نصف پیمانه
  • لبو پخته شده: 1 پیمانه
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
  • نمک: یک و نیم قاشق چایخوری
  • آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. جعفری را خرد کرده و در ظرفی کم عمق بریزید.
  2. ذرت پخته شده را روی جعفری به شکل گل در آورید.
  3. لبو را خرد کرده و در کنار ذرت روی لبه ظرف بچینید.
  4. بعد پیازچه را خرد کرده و به شکل های مختلف روی جعفری بچینید.
  5. فلفل سیاه، نمک، آبلیمو و روغن زیتون را با هم مخلوط کرده و روی سالاد بریزید.
  6. به جای ذرت پخته می توانید از کنسرو ذرت استفاده نمایید.
  7. به جا لبو پخته می توانید از ترشی لبو هم استفاده نمایید.
  8. در صورت نداشتن ترشی لبو، 24 ساعت قبل از استفاده، لبو پخته را در سرکه قرار دهید.

8) سالاد چند رنگ با کدو

مواد لازم:

  • کدو: 4 عدد
  • برگ نعناع: یک و نیم فنجان
  • روغن زیتون: 3 قاشق مرباخوری
  • آب لیموترش: 1 قاشق مرباخوری
  • بادام زمینی: یک و نیم فنجان
  • پنیر فتا: مقدار کمی برای تزئین
  • نمک، فلفل و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. بادام زمینی را در تابه ای ریخته و تفت دهید.
  2. سپس کدوها را ورقه ورقه کرده و تفت دهید.
  3. آب لیموترش را با روغن زیتون و کدو به خوبی مخلوط کرده و بگذارید برای 10 دقیقه بماند.
  4. سپس به میزان دلخواه به آن نمک و فلفل بپاشید.
  5. پنیر را خرد کرده و روی آن بریزید.
  6. در آخر، با برگ نعناع و بادام زمینی های تفت داده شده آن را تزئین کنید.

9) سالاد کرفس

مواد لازم:

  • ساقه های سبز کرفس: 200 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • سس سفید و آبلیمو: هر کدام 1 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. ساقه های سبز کرفس را بعد از اینکه خوب شستید و خشک کردید، ریز خرد کنید. (به طول حدود یک سانتی متر)
  2. پیازها را پوست بگیرید و طوری خرد کنید که یک سوم اندازه کرفس ها باشند. (ریزتر هم باشند بهتر است.)
  3. کرفس و پیاز را در ظرف مناسب با هم خوب مخلوط کنید.
  4. سس، آبلیمو، فلفل و نمک را با هم مخلوط نموده و روی سالاد بریزید.

10) سالاد سبزیجات

مواد لازم:

  • کاهو: 300 گرم
  • خیار: 150 گرم
  • گوجه فرنگی: 100 گرم
  • کلم قرمز: 300 گرم
  • کلم سفید: 200 گرم
  • زیتون: 10 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • روغن زیتون: 1 پیمانه
  • آبلیمو: 1 پیمانه
  • سس مایونز: 1 پیمانه
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. پیاز، کاهو، خیار، کلم قرمز و سفید را خرد کرده، با یکدیگر مخلوط نمایید.
  2. گوجه را به صورت حلقه های کوچک خرد کرده با زیتون روی سالاد بریزید.
  3. سس مایونز، نمک، فلفل، آبلیمو و روغن زیتون را خوب مخلوط کنید.
  4. سس آماده شده را روی سالاد بریزید.

11) سالاد گریپ فروت

مواد لازم:

  • گریپ فروت درشت: 6 عدد
  • مغز گردوی خرد شده: 1 فنجان
  • شکر: 1 قاشق سوپ خوری
  • روغن زیتون: نصف فنجان
  • کاهو: 1 عدد
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. گریپ فروت را پوست کنده و پَر پَر کنید.
  2. با قیچی سر پَرها را بِبُرید. دقت کنید بدون له شدگی پوست آنها را بگیرید.
  3. برگ های کاهو را جدا کرده، شسته! و خشک کرده، در کف و دور ظرف گودی بچینید.
  4. پرهای گریپ فروت را روی کاهو بطور منظم بریزید.
  5. مغز گردو را روی آن بپاشید.
  6. دو سه پر از گریپ فروت را له کنید، از صافی رد نمایید و آب آن را با شکر، کمی نمک و روغن زیتون مخلوط نموده و به عنوان سس استفاده نمایید.

12) سالاد زمستانی

مواد لازم:

  • خیارشور: 100 گرم
  • لوبیا چیتی: 50 گرم
  • سیب زمینی: 50 گرم
  • هویج: 50 گرم
  • لبو: 50 گرم
  • کاهوی خرد شده: 10 برگ
  • سس مایونز: 1 پیمانه
  • سرکه: 1 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. هویج و سیب زمینی را بپزید و خرد نمایید.
  2. لوبیا چیتی را بپزید.
  3. لبو را بپزید و خرد نمایید.
  4. حالا همه مواد را با هم مخلوط نمایید.
  5. مواد را داخل ظرف گودی که در آن کاهو ریخته اید، بریزید.
  6. خیارشور را حلقه حلقه کرده، داخل آن بریزید.
  7. سس مایونز، سرکه، آبلیمو، نمک و فلفل را به آن اضافه نمایید.
  8. شما می توانید برای تزئین سالاد، روی آن را زیتون سیاه گذاشته و دور آن را برگ جعفری بگذارید.

13) سالاد سیب

مواد لازم:

  • سیب درختی: 3 عدد
  • کشمش سبز: 50 گرم
  • مغز کاهو: 1 فنجان
  • هویج: 3 عدد
  • آبلیمو: 3 قاشق سوپ خوری
  • گلاب: 1 فنجان

طرز تهیه:

  1. سیب درختی را پوست گرفته و ورقه ورقه کنید.
  2. آبلیمو را اضافه کنید تا رنگ سیب تیره نشود.
  3. کشمش سبز را شسته، روی دستمال تمیزی بریزید تا آبش کشیده شود.
  4. هویج را با مقداری گلاب آب پز کنید.
  5. مغز کاهو را خرد کرده با هویج، سیب و کشمش در ظرف مناسب بریزید.
  6. روی سالاد را به سلیقه خود با گردو و زیتون تزئین نمایید.

14) سالاد گوجه فرنگی و تخم مرغ

مواد لازم:

  • نخود پخته: نصف فنجان
  • گوجه فرنگی خرد شده: 4 عدد
  • تخم مرغ خرد شده: 4 عدد
  • پیاز خرد شده: 1 عدد
  • روغن زیتون: دو و نیم فنجان
  • سرکه سفید: 6 قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه ای خرد شده: 1 عدد
  • جعفری خرد شده: مقداری برای تزئین
  • سس مایونز، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. نخود، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، تخم مرغ و پیاز را در یک کاسه بزرگ ریخته و آن را هم بزنید.
  2. در ظرف دیگری روغن زیتون، سرکه، نمک و فلفل را ریخته و آنها را مخلوط کنید.
  3. جعفری را روی مواد بچینید.
  4. سس را به سالاد اضافه کرده و آن را میل کنید.

15) سالاد میوه های زمستانی

مواد لازم:

  • مغز پرتقال: یک فنجان
  • انگور بی دانه: یک فنجان
  • مغز نارنگی: یک فنجان
  • سیب درختی ورقه شده: یک فنجان
  • موز خرد شده: یک فنجان
  • کیوی: 2 عدد
  • خامه: یک فنجان
  • آبلیمو: 2 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه:

  1. آبلیمو را در ظرف سالاد بریزید.
  2. سیب درختی را پوست گرفته، ورقه ورقه کرده، با آبلیمو مخلوط کنید.
  3. به جز کیوی بقیه میوه ها را اضافه کرده و میوه ها را آرام آرام مخلوط کنید.
  4. خامه را در قیف ریخته و با ماسوره روی سالاد به صورت شکوفه قرار دهید.
  5. کیوی ها را پس از پوست گرفتن چهار قاچ کرده، روی سالاد را با آن تزئین نمایید.

16) سالاد تبوله

مواد لازم:

  • پیاز: 3 عدد
  • جعفری: 3 لیوان
  • کاهو: 2 برگ
  • نعناع تازه: یک و نیم لیوان
  • گوجه فرنگی: 4 عدد
  • آبلیمو: یک و نیم فنجان
  • روغن زیتون: یک و نیم فنجان
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. پیاز، جعفری، کاهو، نعناع تازه و گوجه فرنگی را ریز خرد کنید و با هم مخلوط نمایید.
  2. روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل را مخلوط کنید و روی سالاد بریزید.
  3. سالاد را در یخچال بگذارید و هنگام سرو کردن با روغن زیتون و آبلیمو مخلوط نمایید.
  4. می توانید یک عدد خیار و نصف فلفل دلمه ای ریز خرد شده را نیز به سالاد اضافه نمایید.

17) سالاد تابستانی با سبزیجات تازه

مواد لازم:

  • پیاز: 1 عدد
  • خیار: 2 عدد
  • هویج رنده شده: یک و نیم فنجان
  • قارچ ورقه شده: 1 فنجان
  • کرفس: 1 شاخه
  • گل کلم: 100 گرم
  • گوجه فرنگی: 5 عدد
  • برگ تربچه ریز شده: 1 قاشق غذاخوری
  • شاهی یا جعفری ریز شده: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. پیاز، خیار، هویج، قارچ، کرفس و گل کلم را پس از خرد کردن با هم مخلوط نمایید.
  2. گوجه فرنگی خرد شده را به سالاد اضافه نمایید.
  3. برگ تربچه ریز شده و شاهی یا جعفری را روی آن بریزید و خوب مخلوط نمایید.

18) سالاد بروکلی

مواد لازم:

  • کلم بروکلی: 2 فنجان
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • گوجه فرنگی: 3 عدد
  • لوبیا قرمز: 2 فنجان
  • جوانه ماش: 2 فنجان
  • پنیر پیتزا: 1 فنجان
  • روغن زیتون، آب نارنج، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. کلم بروکلی را بخار پز و سپس خرد کنید.
  2. تخم مرغ را آب پز کرده، سپس خرد کنید.
  3. گوجه فرنگی را خرد کرده و به ظرف سالاد اضافه نمایید.
  4. لوبیا قرمز را که از قبل پخته اید، به مواد اضافه نمایید.
  5. جوانه ماش را اضافه نمایید.
  6. پنیر پیتزا را رنده کرده و به سالاد اضافه نمایید.
  7. روغن زیتون، آب نارنج، نمک و فلفل را در ظرفی جداگانه هم بزنید و روی سالاد بریزید.
  8. سالاد را 15 دقیقه در یخچال بگذارید، سپس میل نمایید.

19) سالاد سبز

مواد لازم:

  • شوید ساطوری شده: 1 فنجان
  • نخود فرنگی: 300 گرم
  • ماست چکیده: 1 فنجان
  • سیب زمینی: 300 گرم
  • برگ شوید: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. سیب زمینی ها را بشویید و با پوست بپزید و بعد از پختن تقریباً هم اندازه با نخود فرنگی، خرد نمایید.
  2. نخود فرنگی ها را بپزید.
  3. نخود فرنگی و سیب زمینی ها را نیم گرم مخلوط نمایید. سپس ماست چکیده و شوید را به آن اضافه نمایید.
  4. سالاد آماده شده را در ظرفی بریزید و آن را با چند برگ شوید مخلوط نمایید.

20) سالاد قارچ

مواد لازم:

  • قارچ: 200 گرم
  • خیارشور: 4 عدد
  • سیب زمینی: 4 عدد
  • نخود سبز: نصف فنجان
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • کره: 50 گرم
  • هویج آب پز: 2 عدد
  • سس: 4 قاشق سوپ خوری
  • آبلیمو: 3 قاشق سوپ خوری
  • روغن: 3 قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. قارچ ها را شسته، ورقه ورقه کرده، با کره تفت دهید تا آب آنها کشیده شود.
  2. سیب زمینی را آب پز کرده و با هویج و خیارشور، آن را خرد کنید.
  3. نخود سبز پخته شده را به سیب زمینی، هویج و خیارشور خرد شده افزوده و مخلوط کنید.
  4. سس، آبلیمو، روغن، نمک و فلفل را مخلوط کرده، هم بزنید تا یکدست شود.
  5. قارچ ها را به مواد افزوده و سس آماده شده را روی آنها بریزید.
  6. سالاد را کاملاً هم بزنید و آن را در ظرف بریزید.
  7. تخم مرغ آب پز شده را رنده کرده و روی سالاد بریزید.
  8. می توانید اطراف ظرف را با چند برگ ریحان یا نعناع، جعفری و گوجه فرنگی تزئین نمایید.

21) سالاد هویج و پرتقال

مواد لازم:

  • پرتقال بزرگ: 2 عدد
  • روغن زیتون: 1 قاشق مرباخوری
  • هویج: 200 گرم
  • آبلیمو: 2 قاشق مرباخوری
  • پسته خرد شده: 2 قاشق مرباخوری
  • شکر، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. هویج ها را شسته و پوست بگیرید، سپس با رنده بزرگ آنها را رنده کنید.
  2. پرتقال ها را پوسته گرفته، پوست هر پره را از آن جدا کرده و مغز پرتقال را درون کاسه بریزید.
  3. هویج های رنده شده را با پرتقال مخلوط کنید.
  4. درون کاسه ای کوچک، روغن زیتون و آبلیمو را مخلوط کرده، به میزان دلخواه به آن نمک و فلفل بیفزایید و کمی شکر به آن اضافه کنید.
  5. با پسته های خرد شده سالاد را تزئین کنید.

22) سالاد لوبیا چیتی

مواد لازم:

  • لوبیا چیتی: 1 فنجان
  • مغز کاهو: 50 گرم
  • مغز کرفس: 50 گرم
  • سیب زمینی: 1 عدد
  • خیارشور: 1 عدد
  • لبو و هویج: هر کدام 1 عدد
  • روغن زیتون: 3 قاشق سوپ خوری
  • آبلیمو: 3 قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. لوبیا چیتی و سیب زمینی را جداگانه بپزید.
  2. مغز کاهو، مغز کرفس، سیب زمینی، خیارشور، لبو و هویج را خرد کنید.
  3. تمام مواد را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید.
  4. روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل را اضافه کنید.
  5. اگر مایل بودید می توانید روی سالاد را با تخم مرغ ورقه شده تزئین نمایید.

23) سالاد کولسلا

مواد لازم:

  • کلم سفید خلال شده: 250 گرم
  • پیاز خلال شده: 1 عدد
  • فلفل سبز و قرمز خرد شده: هر کدام 1 عدد
  • آبلیمو: نصف فنجان
  • هویج رنده شده: 1 عدد
  • حبه انگور: 50 گرم
  • ماست: 6 قاشق غذاخوری
  • سس مایونز: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. کلم، پیاز، هویج، انگور، فلفل سبز و قرمز را با هم در ظرف مناسب مخلوط کنید.
  2. ماست و سس را اضافه کرده و هم بزنید.
  3. سالاد را در ظرف مخصوص بریزید.
  4. اگر تمایل داشتید، می توانید روی سالاد را با کمی جعفری خرد شده تزئین نمایید.

24) سالاد آلاسکا

مواد لازم:

  • سیب زمینی: 200 گرم
  • خیارشور: 100 گرم
  • نخود فرنگی: 100 گرم
  • خیار: 2 عدد
  • گوجه فرنگی: 1 عدد
  • تخم مرغ آب پز: 3 عدد
  • ماست: 1 پیمانه
  • روغن زیتون: نصف پیمانه
  • تره خرد شده: نصف پیمانه
  • نمک، فلفل و سس: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. سیب زمینی ها را پخته و به صورت مکعب خرد کنید.
  2. خیارشور و خیار را به صورت چهار گوش خرد کنید.
  3. دو عدد از تخم مرغ های پخته را خرد کنید.
  4. نخود فرنگی را با مواد بالا مخلوط کنید.
  5. یک پیمانه از ماست را با روغن زیتون، نمک و فلفل هم بزنید تا مانند مایونز شود.
  6. تره را به آن اضافه نمایید، سپس سس را افزوده و هم بزنید.
  7. سالاد را در ظرف بچینید، بقیه ماست را با نمک مخلوط کرده، روی سالاد را با آن بپوشانید.
  8. از گوجه فرنگی گلی تهیه کرده، در وسط سالاد قرار دهید.
  9. اطراف سالاد را با برش های حلقه ای تخم مرغ تزئین نمایید.
  10. اگر تمایل داشتید با دو شاخه جعفری هم می توانید سالاد را تزئین نمایید.

25) سالاد تند

مواد لازم:

  • نخود، لوبیا قرمز و چشم بلبلی: هر کدام 200 گرم
  • تربچه: 6 عدد
  • فلفل دلمه ای سبز و قرمز: هر کدام یک عدد
  • سیر له شده: 1 حبه
  • پیازچه: 2 عدد
  • سس فلفل، سس گوجه، آبلیمو، زیره و نمک: هر کدام 1 قاشق مرباخوری
  • روغن زیتون: 3 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

  1. لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و نخود را پخته و سپس در آبکش بریزید تا آب آنها کاملاً جدا شود.
  2. سپس در یک ظرف مناسب حبوبات پخته شده را با فلفل دلمه ای سبز و قرمز خرد شده، تربچه هایی که برش نازک داده شده و پیازچه های حلقه شده، ریخته و به آرامی هم بزنید.
  3. در یک ظرف روغن زیتون، سس فلفل، سس گوجه، سیر له شده، زیره، آبلیمو و نمک را مخلوط کنید.
  4. این سس را روی مخلوط درون کاسه بریزید و پس از اینکه یک ساعت در یخچال قرار دادید، میل کنید.

26) سالاد پرتقال و پیاز

مواد لازم:

  • زیره و نعناع خرد شده: 1 قاشق سوپ خوری
  • روغن زیتون: 6 قاشق سوپ خوری
  • پودر فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
  • آب لیموترش و آب پرتقال: 1 قاشق سوپ خوری
  • برگ نعناع و زیتون سیاه: مقداری برای تزئین
  • پرتقال: 2 عدد
  • نارنگی و پیاز: هر کدام 1 عدد

طرز تهیه:

  1. پوست پرتقال ها و نارنگی را گرفته و هر کدام از آنها را با چاقوی دندانه دار از مقطع با قطر نیم سانتی متری، حلقه حلقه کنید.
  2. پیازها را نیز پوست بکنید و در ظرف دیگری به صورت حلقه حلقه خرد کنید.
  3. ظرف سالادخوری گودی آماده کنید و ابتدا برش های پرتقال و نارنگی را در ظرف چیده و سپس حلقه های پیاز را روی آنها بریزید.
  4. زیره، پودر فلفل سیاه، نعناع خرد شده و روغن زیتون را اضافه کنید.
  5. در پایان، آب لیموترش و آب پرتقال را افزوده و سالاد را دو ساعت در یخچال قرار دهید.
  6. پس از گذشت دو ساعت، سالاد را با برگ نعناع و زیتون سیاه تزئین نموده و میل نمایید.
  7. این سالاد سرشار از ویتامین ث (C) بوده و برای سرماخوردگی بسیار مفید است.

27) سالاد گل کلم

مواد لازم:

  • گل کلم: 1 عدد
  • لیموترش: 6 عدد
  • خیارشور: 6 عدد
  • سیب زمینی: 6 عدد
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • کاهو: 2 عدد
  • سس: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. گل کلم را پس از پختن، وسط یک دیس بگذارید.
  2. کاهو را برگ برگ کرده و دور کلم بچینید.
  3. خیارشور، سیب زمینی، تخم مرغ آب پز و لیموترش را حلقه حلقه کرده و اطراف کلم بچینید.
  4. سس را روی مواد بریزید و میل کنید.

28) سالاد زیتون

مواد لازم:

  • زیتون بدون هسته: 100 گرم
  • گوجه فرنگی: 1 عدد
  • ساقه کرفس زرد: 3 عدد
  • پودر نعناع: 1 قاشق چایخوری
  • سس مایونز: نصف قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: 2 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

  1. زیتون، گوجه فرنگی و ساقه کرفس را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  2. روغن زیتون، سس مایونز و پودر نعناع را با هم مخلوط کنید.
  3. سالاد را با این سس کاملاً آغشته نموده و میل نمایید.

29) سالاد تبولی (لبنانی)

مواد لازم:

  • بلغور گندم ریز: 3 پیمانه
  • جعفری: 6 پیمانه
  • نعناع تازه: نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی: 5 عدد
  • پیاز: 2 عدد
  • پیازچه: 2 عدد
  • روغن زیتون: یک و نیم پیمانه
  • آبلیمو: نصف پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. بلغور را با آب ولرم به مدت 15 دقیقه خیس و سپس آبکش کنید، بطوریکه آب آن کاملاً گرفته شود.
  2. جعفری، نعناع، گوجه فرنگی، پیاز و پیازچه را خرد کرده، به آرامی با بلغور مخلوط کنید.
  3. نمک و فلفل را اضافه کنید.
  4. چند دقیقه قبل از مصرف، روغن زیتون را با آبلیمو مخلوط نموده و روی سالاد بریزید.

30) سالاد مرغ

مواد لازم:

  • سینه مرغ پخته شده: 1 عدد
  • کرفس خرد شده: 1 فنجان
  • خیارشور خرد شده: یک و نیم فنجان
  • پیاز خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
  • کاهو: 1 عدد
  • سس مایونز: نصف فنجان
  • خامه: یک و نیم فنجان
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. گوشت مرغ را کاملاً خرد کنید.
  2. کرفس را به مدت 10 دقیقه پخته و آبکش کنید.
  3. کرفس، مرغ، خیارشور و پیاز را مخلوط کنید.
  4. در یک ظرف مناسب مقداری برگ کاهو گذاشته و داخل آن، مواد سالاد را بریزید.
  5. سس، خامه، نمک و فلفل را مخلوط کرده و روی آن بریزید.

31) سالاد مخلوط کلم و هویج

مواد لازم:

  • کلم پیچ: 1 عدد
  • هویج: 2 عدد
  • پیازچه: 100 گرم
  • سس مایونز: 3 قاشق مرباخوری
  • سس خردل: نصف قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. نصف کلم پیچ شسته شده را به تکه های خیلی ریز تقسیم کنید تا در حدود چهار فنجان شود.
  2. سپس هویج را پوست گرفته و ریز خرد کنید.
  3. پیازچه ها را شسته و خرد کرده و به کلم پیچ و هویج اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
  4. در یک پیاله کوچک، سس مایونز و سس خردل را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به سالاد اضافه کنید.
  5. اگر تمایلی به استفاده از سس ندارید، می توانید سالاد را با سرکه سفید، شکر، نمک و فلفل طعم دار کنید.

32) سالاد اسفناج و لبو

مواد لازم:

  • اسفناج: 300 گرم
  • چغندر: 300 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
  • سرکه: 2 قاشق سوپ خوری
  • سس، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. چغندر را پخته، پوست گرفته و خرد کنید.
  2. اسفناج را شسته و خرد کنید.
  3. پیاز را حلقه حلقه کنید.
  4. در یک ظرف مناسب چغندر و اسفناج خرد شده را بریزید و حلقه های پیاز را روی آن بچینید.
  5. روغن زیتون، سرکه، نمک و فلفل را اضافه کنید.
  6. سس را روی سالاد بریزید و میل نمایید.

33) سالاد مرغ و تربچه

مواد لازم:

  • سینه مرغ: 300 گرم
  • پیاز قرمز: 2 عدد
  • گوجه فرنگی: 1 عدد
  • گشنیز خرد شده: 1 دسته کوچک
  • تربچه خرد شده: 6 عدد
  • لیموترش: 1 عدد
  • پونه خرد شده: 2 قاشق مرباخوری
  • سیر: 4 حبه
  • پنیر فتا: نصف فنجان
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. سینه مرغ را درون قابلمه مناسبی قرار داده و سیر را با دو لیوان آب و کمی نمک روی آن ریخته و روی شعله ای ملایم قرار داده و صبر کنید تا برای نیم ساعت بپزد و آب آن کاملاً تمام شود.
  2. گوجه فرنگی و پیاز قرمز را خرد کنید.
  3. سینه مرغ را در ظرف دیگری قرار داده و خرد کنید.
  4. تربچه را روی آن بریزید.
  5. سپس گوجه و پیاز خرد شده را روی آن ریخته و کنار آن پنیر فتا بگذارید، پونه و گشنیز خرد شده را روی آن بریزید.
  6. آب لیموترش را گرفته و روی آن ریخته و سپس میل نمایید.

34) سالاد سیب زمینی

مواد لازم:

  • سیب زمینی: 2 عدد
  • هویج: 3 عدد
  • کنسرو ذرت: 100 گرم
  • نخود فرنگی: 100 گرم
  • کالباس: 200 گرم
  • فلفل دلمه ای: 2 عدد
  • سس، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. سیب زمینی و هویج را خرد کرده و جداگانه با کمی آب بپزید.
  2. نخود فرنگی را بپزید.
  3. کالباس و فلفل دلمه ای را نگینی خرد کرده و درون ظرف گودی بریزید.
  4. سیب زمینی، هویج، نخود فرنگی پخته شده و ذرت را اضافه کنید.
  5. نمک و فلفل را همراه با سس اضافه کنید و هم بزنید.
  6. سالاد را قبل از مصرف حداقل دو ساعت درون یخچال بگذارید.
  7. سس این سالاد باید به حدی باشد که تمام مواد این سالاد به هم بچسبد.

35) سالاد لوبیا فنلاندی

مواد لازم:

  • لوبیا پخته شده: 200 گرم
  • سیب زمینی آب پز: 3 عدد
  • تخم مرغ پخته: 2 عدد
  • فلفل دلمه ای: 1 عدد
  • خیارشور: 6 عدد
  • هویج پخته: 2 عدد
  • روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. لوبیا، فلفل دلمه ای، خیارشور، هویج و سیب زمینی را به صورت خلال های کوچک، به طول یک چوب کبریت خرد کرده و مخلوط کنید.
  2. آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل را اضافه نمایید.
  3. تخم مرغ ها را حلقه حلقه کرده و به مواد اضافه نمایید.

36) سالاد ذرت با مرغ

مواد لازم:

  • کنسرو ذرت: 1 قوطی
  • مرغ: 150 گرم
  • خیارشور: 3 عدد
  • نخود فرنگی: نصف فنجان
  • هویج: 3 عدد
  • کرفس: 100 گرم
  • گوجه فرنگی: 1 عدد
  • آبلیمو: نصف فنجان
  • روغن زیتون: نصف فنجان
  • سس: نصف فنجان
  • کاهو: 3 برگ
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. هویج را آب پز کرده و همراه با خیارشور حلقه حلقه کنید.
  2. ذرت، مرغ پخته و خرد شده، گوجه فرنگی خرد شده، هویج، نخود فرنگی، کرفس خرد شده و خیارشور را با هم مخلوط کنید.
  3. آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و به مواد قبلی اضافه نمایید.
  4. در یک دیس، چند برگ کاهو قرار دهید و تمام مواد آماده شده را روی برگ های کاهو قرار دهید و سس روی آنها بریزید.
  5. شما می توانید به سلیقه خود دور دیس را با تربچه و جعفری تزئین نمایید.

این 36 نوع سالاد مناسب هر رژیم غذایی بوده و شما می توانید با آنها، به میز غذایتان رنگ و طعم تازه ای ببخشید.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله آموزشی «طرز تهیه 36 نوع سالاد»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب 72 دقیقه ای سالاد و سس، نوشته ی علی محمدی از انتشارات ابتکار دانش، منتشر شده در 1391 با شابک 1-093-111-600-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. به نظر من این انواع سالادی که جمع اوری کرده بودید بسیار کامل و جامع بود. بسیار متشکرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا