مازوت چیست و با بدن ما چه می کند؟

مازوت یا نفت کوره یک سوخت فسیلی سنگین با کیفیت پایین است که بوی بسیار بدی داشته و به شدت هوا را آلوده می کند. این سوخت تقریباً به روغن شماره 6 در پالایشگاه ها شباهت دارد که اغلب از آن با عنوان روغن کثیف یاد می شود (محصولات باقیمانده پس از بخار شدن بنزین و اجزای سبک تر نفت از نفت خام). از آنجایی که این سوخت ارزان قیمت، ارزش حرارتی بالایی دارد معمولاً در کارخانه های بزرگ، نیروگاه ها و کشتی ها مورد استفاده قرار می گیرد. در کشورهای پیشرفته این ماده شکسته شده و به گازوئیل تبدیل می شود.

در هنگام احتراق مازوت ذرات معلق یا دوده ایجاد می شوند که ترکیب آنها غالباً شامل صدها عنصر شیمیایی از جمله سولفات، آمونیوم، نیترات، کربن، ترکیبات آلی متراکم شده و حتی ترکیبات سرطان زا و فلزات سنگین مانند آرسنیک، سلنیوم، کادمیوم و روی است.

مازوت با بدن انسان چه می کند؟

بر اساس تحقیقات دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی قرار گرفتن در معرض خاکستر منجر به افزایش نفوذپذیری سلول های پوششی (اپیتلیال)، جدا شدن سلول ها و تخریب آنها به دلیل نشت لاکتات دهیدروژناز می شود. این مواد همچنین می توانند باعث التهاب ریه و افزایش تولید رادیکال های آزاد در بدن شوند. سلول های سیستم تنفسی که در معرض این مواد قرار می گیرند واسطه های التهابی مانند اینترلوکین 6 و فاکتور نکروزه کننده تومور تولید می کنند که باعث تشدید روندها التهابی در این سیستم می شود. همچنین مطالعات نشان داده است که منشاء بسیاری از بیماری های مزمن غیر واگیر مانند دیابت و بیماری های قلبی و عروقی وجود التهاب طولانی مدت در بدن است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «مازوت چیست و با بدن ما چه می کند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا