رژیم غذایی برای بیماران قلبی

غذا برای زندگی، شادابی و احساسات خوب لازم و ضروری است. اگر این غذا را در کنار خانواده و در تعطیلات همراه با دوستان باشیم، شرایط بهتری را رقم زده ایم. اما کدام غذا؟ اگر غذا ناسالم باشد به جای احساس خوب و شادابی، عواقب فاجعه آوری در انتظارمان خواهد بود.

ما می دانیم که کاهش وزن، تنها هدف یک رژیم غذایی برای بسیاری از مردم است. اما رژیم غذایی برای بیماران قلبی تنها برای کاهش وزن نیست و برای آنها کمی متفاوت می باشد. ما می خواهیم و شما می توانید سالم بمانید، اگر خودتان بخواهید.

قلب یکی از اعضای مهم بدن است که وظیفه آن خون رسانی و رساندن اکسیژن و مواد غذایی به قسمت های مختلف بدن انسان می باشد. در عین حال که قلب این وظیفه مهم را به عهده دارد، خود نیز از طریق عروق کرونر تغذیه می شود.

علل تنگی (گرفتگی) عروق کرونر قلب
دیواره عروق کرونر به دلایلی مانند: افزایش چربی خون، دیابت، سیگار، فشار خون بالا، استرس های روحی، چاقی، عدم فعالیت بدنی، سابقه فامیلی و نوع شغل؛ سفت و سخت شده و در نهایت با افزایش سن دچار تنگی می شوند.
انسداد یا تنگی عروق کرونر تا قبل از 50 سالگی در مردان شایع تر از زنان است و بعد از 50 سالگی احتمال بیماری عروق کرونر در هر دو جنس برابر می شود. بنابراین باید سعی کرد که با تغییر عادت های زندگی مانند: کنترل دقیق چربی، قند، فشار خون، نکشیدن سیگار، انجام ورزش های مناسب و… از بروز تنگی عروق و در نهایت بیماری های قلبی جلوگیری کرد. خب؛ یک راه رژیم غذایی سالم می باشد.

رژیم غذایی برای بیماران قلبی

1) رژیم غذایی بیماران قلبی، کم نمک و کم چربی است.

2) سعی کنید غذاها را به صورت متنوع مصرف کنید.

3) غذاهای سرخ کردنی و چرب نظیر کله پاچه، دل و جگر و قلوه، پسته، نارگیل و میگو استفاده نکنید. افزایش مصرف چربی بخصوص کلسترول، خطر حملات قلبی را افزایش می دهد.

4) از گوشت قرمز کمتر استفاده کنید. هفته ای یک تا دوبار بلامانع است اما بیشتر از گوشت سفید استفاده کنید.

5) مصرف روزانه سه عدد گردو بسیار مفید است زیرا باعث کاهش کلسترول خون می شود.

6) تا حد امکان غذاها را به صورت آب پز و یا کباب شده مصرف کنید.

7) در صورتی که فشار خون بالا دارید، از زیاده روی در مصرف نمک بپرهیزید؛ چون موجب تجمع مایعات در بدن شده و در نهایت باعث افزایش فشار خون و تنگی نفس می شود.

8) مصرف انواع شیرینی مانند قند و شکر را محدود کنید.

9) از مصرف انواع روغن نباتی جامد، کره، خامه و شیر پرچرب و شیرینی های خامه دار که باعث تجمع چربی در بدن و در نهایت چاقی می شوند، خودداری کنید. می توانید از روغن های نباتی مایع یا روغن زیتون، شیر و ماست و پنیر کم چرب به مقدار لازم استفاده کنید.

10) در برنامه غذایی خود سعی کنید از سبزیجات، سالاد و میوه های تازه استفاده کنید. زیرا این مواد حاوی انواع ویتامین می باشند و از بروز یبوست نیز جلوگیری می کنند. سعی کنید دچار یبوست نشوید، زیرا زور زدن به قلب فشار می آورد. به این نکته هم توجه کنید که مصرف داروهای ملین به هر شکلی در دراز مدت باعث تنبلی روده ها می شود.

11) از مصرف کمپوت ها و آب میوه های آماده بپرهیزید.

12) جهت تهیه سالاد بیشتر از آب لیمو یا آب غوره، روغن زیتون یا ماست استفاده کنید و از سس مایونز کمتر استفاده نمایید.

13) از نان سبوس دار، برنج، سیب زمینی آب پز و ماکارونی به جای نان سفید، بیسکویت، کیک و چیپس استفاده کنید. البته تا اندازه ای که باعث چاقی شما نشود.

14) در صورت بالا بودن اسید اوریک و محدودیت در مصرف گوشت قرمز می توانید از پروتئین های گیاهی مانند حبوبات و سویا به جای نوع حیوانی استفاده کنید.

15) ماهی آزاد، ساردین و قزل آلا دارای چربی اشباع نشده هستند، مصرف آنها بسیار مفید خواهد بود.

16) می توانید هفته ای دو عدد تخم مرغ به صورت آب پز استفاده کنید.

با تغییر در سبک زندگی به صورت اصلاح عادت های غذایی، همراه با ورزش و افزایش فعالیت های بدنی می توانید قلب و زندگی سالمی داشته باشید. سلامتی شما آرزوی ما است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «رژیم غذایی برای بیماران قلبی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتابچه مراقبت های پرستاری و آموزش به بیمار،  تهیه شده توسط دفتر آموزش پرستاری مرکز قلب تهران به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا