طرز پخت جوجه چینی
مواد لازم جهت پخت جوجه چینی:
- فیله مرغ: نیم کیلو
- آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
- پیاز: 3 عدد
- سیر: یک حبه
- نمک، فلفل و زعفران: به میزان لازم
- تخم مرغ: 2 عدد
- ماء الشعیر بدون طعم: یک لیوان
- شیر: نصف لیوان
- خمیر مایه: یک قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
- آرد: به میزان لازم
طرز پخت
برای تهیه جوجه چینی، ابتدا باید فیله ها را به چهار قسمت تقسیم کنید. هم از لحاظ طولی و هم عرضی فیله ها را به دو قسمت برش بزنید تا در نهایت هر فیله به 4 قسمت تبدیل شود. برای مزه دار کردن فیله ها آنها را در ترکیب آبلیمو، پیاز حلقه شده، سیر خرد شده و زعفران دم کرده قرار دهید. اجازه بدهید که فیله به مدت دو ساعت در این ترکیب استراحت کند.
در این فاصله خمیر را آماده کنید. شیر را با حرارت ولرم کرده و با خمیر مایه فوری ترکیب کنید. این ترکیب را به کناری بگذارید. در مرحله بعد زرده و سفید تخم مرغ را از یکدیگر جدا کرده و سفیده را با همزن یا چنگال خوب هم بزنید تا کاملاً کف کند. سپس زرده و ماء الشعیر را به آن بیفزایید.
بعد از اینکه مواد را خوب با یکدیگر ترکیب کردید، شیر و خمیر مایه را به آن اضافه کنید. حالا آرد و بکینگ پودر را آرام آرام به این مواد اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد. این مایه نه باید خیلی شل و نه سفت باشد. در مرحله آخر نمک، فلفل و کمی زعفران به مواد اضافه کنید. اجازه بدهید تا خمیر یک ساعت استراحت کند. بعد از یک ساعت یک قابلمه گود با دیواره بلند انتخاب کنید. فیله ها باید در روغن شناور باشند به همین دلیل بهتر است روغن را تا میانه دیوار قابلمه پُر کنید. فیله ها را ابتدا در خمیر غلتانده و سپس در داخل روغن سرخ کنید. حدود 5 تا 6 دقیقه برای پخت فیله ها کافی است.
اگر ذرات خمیر در داخل قابلمه باقی ماند ابتدا روغن را از صافی رد کرده و سپس فیله بعدی را در روغن سرخ کنید. از خمیر جوجه چینی برای سرخ کردن پیاز هم می توانید استفاده کنید. به این صورت که ابتدا پیازها را به صورت حلقه ای برش دهید و بعد در خمیر جوجه چینی غوطه ور کنید. پیازهایی که به این شکل سرخ می شوند بسیار ترد و لذیذ هستند.
منابع
مقاله آموزشی «طرز پخت جوجه چینی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.